Skocz do zawartości
lucjan1948

Po Dellu Rownież Toshiba Ma Problemy Z Akumulatorami !

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co ja czytałem (n/t della) to chodziło o sam proces produkcji - podczas produkcji baterii, w jednym z jej etapów drobne opiłki żelaza (albo jakiegoś innego metalu - nie pamiętam) dostawały do wnętrza baterii, powodując w skrajnych przypadkach zwarcie i w efekcie eksplozje baterii, czyli jakby na to nie patrzeć Sony poszło szeroko po bandzie z jakością produkcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że i mi się taka wymiana należy z której oczywiście zamierzam skorzystać. Jednak napotkałem pewne problemy już na początku wypełniania formularza, ponieważ w PC- model part number wpisuje to co znajduje się na nalepce jako "model no." i niestety otrzymuję komunikat o treści: "Unable to validate the model-part number you entered. Please verify you entered the correct model-part number for your PC. (511)"

Ktoś wie czym może być to spowodowane?

Identyfikacji nie dokonywałem przy pomocy programu, a wg oznaczeń i numerów o których jest napisane na stornie toshiby.

Numer, który wpisuję jest dokładnie takiej długości na jaką jest ograniczenie, więc nie wiem w czym problem.

Nie mogłem dokonać identyfikacji przy pomocy programu, ponieważ w momencie gdy program pyta o dostęp do netu chwilę później stwierdza, że wcale go nie mam.

Czy jest możliwość załatwienia całej sprawy przez telefon? W grę wchodzi raczej jedynie polski serwis, ze względu na nie do końca płynne posługiwanie się angielskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście dziwna sprawa.

Spróbuj poszperać na forum toshiby, jak nie możesz skorzystać z poniższych nr. telefonów - autoryzowane serwisy toshiby w Polsce, chociaż znając opieszałość polskich serwisów możesz poczekać na nową baterię troszkę dłużej niż w moim przypadku

Bydgoszcz Teleplan Polska Sp. Z o.o. Fordonska 248G 85-766 +48 582-32-24 0800-900-701

Warszawa Computer Service Support S.A. ul.Jagiellońska 78 03-301 +22 4650750

Warszawa AcSerwis Spo.ka zo.o. Przasnyska 6b 01-756 +48 22 56 08 255 +48 22 56 08 259

taki mały OT dotyczący Twojej toshiby - czy łapiesz czasami / często bluescreeny na tym kompie?? Zdaża mi się to średnio raz dziennie i sam nie wiem czym jest to spowodowane, pewnie no-namowy ram jaki mi w MTS'ie zamontowali, ale być może jest inna przyczyna więc pytam:)

Edytowane przez 3loader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnych blue screeny nie występują. Również mam nonamowy ram (bo PQI takim spokojnie mogę nazwać), bo na taki się zgodził. Nie potrzebowałem demona OC, więc wziąłem laptopa z pamięcią która była po prostu testowana w tej konfiguracji. Jak coś więcej, to pisz PW, żeby nie OTować.

Jutro zadzwonię do AC Serwis i zobaczymy co powiedzą.

--- nowy post ---

Nie wiem może ja jestem jakiś inny, albo ten cały proces jest dla mnie za trudny ;) Program do automatycznej diagnozy nie wykrywa połączenia internetowego. Natomiast przy wypełnianiu formularza na stronie Toshiby w polach "PC Model-Part Number" i "PC Serial Number" dostaję informację "Unable to validate the model-part number you entered. Please verify you entered the correct model-part number for your PC." Oczywiście w pierwsze pole wpisuję to co widnieje na spodzie laptopa jako "model no." ponieważ innego wyjścia nie widzę.

Do serwisu dzwoniłem, jednak oni sami najpierw diagnozują i zamawiają tą baterię, a przez cały ten okres laptop musi zostać u nich, a takie rozwiązanie zdecydowanie odpada.

Ma ktoś jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnych blue screeny nie występują. Również mam nonamowy ram (bo PQI takim spokojnie mogę nazwać), bo na taki się zgodził. Nie potrzebowałem demona OC, więc wziąłem laptopa z pamięcią która była po prostu testowana w tej konfiguracji. Jak coś więcej, to pisz PW, żeby nie OTować.

Jutro zadzwonię do AC Serwis i zobaczymy co powiedzą.

--- nowy post ---

Nie wiem może ja jestem jakiś inny, albo ten cały proces jest dla mnie za trudny ;) Program do automatycznej diagnozy nie wykrywa połączenia internetowego. Natomiast przy wypełnianiu formularza na stronie Toshiby w polach "PC Model-Part Number" i "PC Serial Number" dostaję informację "Unable to validate the model-part number you entered. Please verify you entered the correct model-part number for your PC." Oczywiście w pierwsze pole wpisuję to co widnieje na spodzie laptopa jako "model no." ponieważ innego wyjścia nie widzę.

Do serwisu dzwoniłem, jednak oni sami najpierw diagnozują i zamawiają tą baterię, a przez cały ten okres laptop musi zostać u nich, a takie rozwiązanie zdecydowanie odpada.

Ma ktoś jakieś pomysły?

Po pierwsze, czy Twój notebook jest zarejestrowany na stronie Toshiby nie myl z rejstracją gwarancji lub przedłużeniem.

Po drugie odczytaj dokładnie numery tzn. nie pomyl cyfr z literami (przykład litera Q z cyfrą 0 lub inne przypadki.

Dokładnie wpiszesz nie powinno być problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, pamiętam że na początku coś rejstrowałem ale w tej chwili już nie jestem pewien co, bo byłem zbyt zafascynowany nową zabawką i niewiele myślałem nad tą rejstracją. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czy jest zarejstrowany?

Nie mylę nic, ponieważ cyfry są delikatnie niżej napisane względem liter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, pamiętam że na początku coś rejstrowałem ale w tej chwili już nie jestem pewien co, bo byłem zbyt zafascynowany nową zabawką i niewiele myślałem nad tą rejstracją. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czy jest zarejstrowany?

Wejdż na stronę Toshiby (język polski) po lewej stronie jest Klub Właścicieli produktów firmy Toshiba gdzie winno pisać Twoje imię oraz model Twego notebooka, jeżeli tego nie widać to nie zarejestrowałeś swego laptopa i z tego powodu nie masz dostępu do supportu. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop już jest zarejstrowany, ponieważ jednak nie był. Co nie zmienia faktu, że wciaż mam ten sam problem. Dziwne to strasznie, bo poszedłbym nawet w stronę wypełnienia formularza przez ten program, przy czym on znowu twierdzi, że nie mam podłączenia do internetu. Totalny beton i gejada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Twoich powyższych informacji i to co się dzieje póżniej dla mnie jest jasne, że Twoja bateria jest w porządku i dla tego masz brak wstępu na stronę serwisu Toshiby ( taki komunikat ).

Dla świętego spokoju musisz sprawdzić to programem do tego przeznaczonym.

Córka kupiła teraz laptopa produkcja z kwietnia i inna numeracja jest zgodna z komunikatem do wymiany ale po przetestowaniu programem (nie wymagana jest ta operacja bateria jest w porządku). :D

Nie wszystkie baterie są wadliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop już jest zarejstrowany, ponieważ jednak nie był. Co nie zmienia faktu, że wciaż mam ten sam problem. Dziwne to strasznie, bo poszedłbym nawet w stronę wypełnienia formularza przez ten program, przy czym on znowu twierdzi, że nie mam podłączenia do internetu. Totalny beton i gejada.

Jak masz wifi to skocz na jakis hotspot i po problemie:) Poza tym może wyłącz firewalla jak bedziesz odpalał ten progs - może o to chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi