maxx304 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) mam wybor pomiedzy dwoma plytami glownymi (jak w temacie) za ta sama cene i nie wiem ktora wybrac. Jak wiadomo DFI jest na gołym chipsecie nForce4 a ten Gigabyte jest na ultra, wiec posiada sataII. Na DFI mam problem z pamieciami gdy podkrecam procka. Gdy np. daje fsb na 300 to pamiec musze zjechac mnoznikiem az do 133 zeby ruszyla. Gdy tego nie zrobie komp zawiesza sie na magicznym NVIDIA RAID... Moze ten Gigabyte bylby lepszym wyborem? http://usterki.hobby-elektronika.eu/jvc.html Prosze o rady Edytowane 5 Marca 2015 przez maxx304 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 mam wybor pomiedzy dwoma plytami glownymi (jak w temacie) za ta sama cene i nie wiem ktora wybrac. Jak wiadomo DFI jest na gołym chipsecie nForce4 a ten Gigabyte jest na ultra, wiec posiada sataII. Na DFI mam problem z pamieciami gdy podkrecam procka. Gdy np. daje fsb na 300 to pamiec musze zjechac mnoznikiem az do 133 zeby ruszyla. Gdy tego nie zrobie komp zawiesza sie na magicznym NVIDIA RAID... Moze ten Gigabyte bylby lepszym wyborem? Prosze o radydo oc na pewno DFI bedzie duuuuzo lepsze i nie ma sie nawet nad czym zastanawiac. Sata ii nie ma w w tym dfi ale mozna to przebolec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkotlowski Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Gb nie bierz bo często wystepują cold booty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Chcesz brac Gigaszyt'a zamiast DFI?? Nie ma sie nad czym zastanwiac. Tylko DFI. OC piekne jest dosc stabilna. No ale moze zamiast Infinity skusisz sie na LanParty roznica w cenie niewielka ale w jakosci wielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxx304 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) hehe, ja oczywiscie mam juz tego DFI :D no i mam mozliwosc wymiany na tego gigashita... kiedys mialem K8NSC i bylem z niej zadowolony wiec wolalem poradzic sie ekspertow ;) co do tego DFI to mam wlasnie problem z pamieciami http://hobby-elektronika.eu/programator.html na niej, a mianowicie chodzi o ich OC. Jak juz pisalem wyzej gdy mam magistrale np. 290 to z pamieciami musze zjechac az do mnoznika 133, czyli chodza mi na 187Mhz zamiast na conajmniej 200Mhz... gdy dam fsb na 300 i pamieci teoretycznie powinny isc na 193Mhz - winda nie chce wstac, zwiecha na NVIDIA RAID... pamieci mam te z podpisu. moze jakies sugestie? Edytowane 5 Marca 2015 przez maxx304 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...