Spookie Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam RAIDA 0 i na jednym lub obydwu dyskach mam bad sektory, da się sprawdzić na którym dysku czy na obudwu są bad sektory bez rozmontowywania RAIDu :question: Bady próbowałem naprawić HDD regeneratorem, ale niestety to nic nie dało, jak dochodzi do 11% to zwis kompa :( Pozatym teraz "troche" spadła mi wydajność kiedyś były średnie transfery ok. 100 MB/s i burst ponad 215 MB/s a teraz średnio 16,5 MB/s i burst niecałe 18 MB/s :E Do serwisu i tak chyba muszę iść z 2 dyskami... Tak było kiedyś: http://img410.imageshack.us/my.php?image=hdtachraid27pn.png Aktualnie: :hmm: Mój kolejny temat bez odpowiedzi :E :question: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 jak mi tak spadla wydajnosc to nastepnym krokiem byl pad dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mając trzeci dysk stawiasz na nim system i sprawdzasz każdy z dysków z raid z osobna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Mam jeszcze inne dyski ale pozapychane :E ale sytem już przeniosłem i co ważniejsze dane zbackupowałem. :) Na tych dyskach aktualnie są tylko dane... Mając trzeci dysk stawiasz na nim system i sprawdzasz każdy z dysków z raid z osobna? Ale jak je sprawdzić osobno :?: :mur: Chodzi mi o to aby nie rozmontowywać RAIDu... (tak jak napisałem te najważniejsze i absolutnie najważniejsze dane sobie już zapisałem ale troche mi szkoda tego co tamjest i chce aby sobie tam "posiedziało" do czasu aż kupie kolejny dysk a potem ide z tymi do serwisu. :) ) Edytowane 22 Września 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...