Skocz do zawartości
kalvin

Planet Vip-157s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z konfiguracja bramki planeta VIP-157S pisze mi w SIP settings>>Service Domain Settings: phone 1 REGISTered, ale jak podlaczam telefon niemam wogule sygnalu(nawet jak podnosze sluchawke o dioda sie nie swieci) probowalem zmieniac na kilka mozliwosci i lipa:/ zmienialem prawie kazda opcje ze az niewiem co:| siedzialem z 3h przytym:/ i zauwazylem ze jak wejde do Advanced Settings>> Auto Config i zaznacze Auto Configuration: na ON to ATA pada kompletna lipa nieodpowiada na ping, dopiero restart do ustawien fabryczny moze cos poradzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma z firmy fone www.fonemon.pl lacze 512kb na 2 komputery. Czyli tak router(4 portowy switch) do routera komp i bramka i do bramki telefon i moj komp, ogolnie ustawienia sieci sa beznadziejne:/ moge ustawic tylko ip ATY a komputera ktory doniej jest podlaczony bierze adres z routera czyli w trybie BRidge?. Cala siec ma ip: 192.168.100.1-4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale łącze skąd macie ? Po podłączeniu routera robi się NAT to jest pewne, ale czy IP na jakim chodzi router jest zewnętrzne czy też za natem i w takiej sytuacji robi się podwójny NAT.

1. Po pierwsze musisz koniecznie przekierować odpowiednie porty (te jakie wymaga usługodawca VOIP, niech Ci poda na jakich wymagają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden publiczny adres mam, pzekierowywane portow tez zrobione, ale chyba wiem co moze byc nie tak:/ dostalem sprzet od znajomego by sprawdzic i mowie ze cos zrabany jest a on ze aktualizowal oprogramowanie i sie rypnal :mur: W srode dostane 2 wiec mam nadzeje ze bedzie chodzic:)

dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi