Skocz do zawartości
Gość hooded man

N - Telewizja Nowej Generacji

Rekomendowane odpowiedzi

Albo po prostu bedzie nadawany ten kanał w normalnym systemie.. i wsio ;)

A co do ustawiania anteny.. hah. Jak ma sie skonfigurowany dekoder(myslałem wowczas o tych tunerach satelitarnych) to owszem, machajac miska natrafi sie na satelite...czemu nie. Mi nie usmiecha sie samemu zakładac antenki(pozyczenie wiertarki.. sprawa dosc ciezka u mnie, mocowanie wiszac iles czasu za oknem.. o nie :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie są takie narzędzia do sparwdzania sygnalu (dzwiekowo) ustawiamy antene i gdy najglosniej piszczy to ją przykręcamy i mamy nastawione :)

Co do wiertarki... kurde... najtansze wiertarki po 35 zl chodzą... zeby juz takiej nie miec to grzech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Onio: nie kupuje sie taniego sprzetu, a w tym i wiertarek do WIERCENIA W BETONIE. Zycie nauczyło- co tanie to raczej tandetnie, a ja utrzymujesie z własnej kasy wiec po kiego mam inwestowac w wiertarke(zakłądajac ze duzo lepsza niz słaba do wiercenia dziurek w drewnie itd..) ktorej uzyje raz na rok, dwa trzy..?

A owsze, sa pdoobno takie sprzety, ale za pozyczenie takiego musiał bym zapewne wybulic a bardziej prawdopodobne ze koles sam by "musiał" przyjsc bo nieznajomemu go nie wypozyczy.

KaxxL: no jak to co? Klasyka czyli tandeta ;) Pewnie to co zwykle sie widuje w tv sat... szmity i brazylianen serialen, no niezapomnijmy o erotikach po 2x h ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV nowej generacji z 3 kanałami HD na starcie, no nie wiem, trochę IMO za wcześnie się wyrwali.

Moze i tak, ale zadna inna platforma cyfrowa w Polsce nie oferuje nawet jednego kanalu w HD. Trzeba sie cieszyc, ze na start sa trzy, a za jakis czas zapewne bedzie ich wiecej. Konkurencja tez powinna wprowadzic niedlugo cos w HD, a wtedy bedzie juz ciekawie na polskim rynku platform cyfrowych. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 3 kanały to chyba nie powod by brac nowa platforme.. ale zawsze krok na przod. Z komentarzy ze wspomnianej wyzej storny czytałem iz wielu ludzi jest niezadowolona z cyfry+ i z checia przejda na "n" .. nizszy abonament a oferta podobna(procz hbo dla wymagajacych ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie krzyczą że nie ma polsatu, tv4 i innych np. hallmark ale ludzie spójrzcie na pakiet "informacja i rozrywka" tam dają to co napisane + ponad 200 kanałów z całego świata w tym na bank znajdzie się polsat i inne

polecam przyjżeć się logu nvidia (literka n):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ja w każdym razie jestem zadowolony z Nki i na bank tam przejdę

Edytowane przez AAF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie krzyczą że nie ma polsatu, tv4 i innych np. hallmark ale ludzie spójrzcie na pakiet "informacja i rozrywka" tam dają to co napisane + ponad 200 kanałów z całego świata w tym na bank znajdzie się polsat i inne

jak ktos ma cyfre to nie ma polsatu, wiec mozliwe to w n tez nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie natury technicznej - czy sam Dekoder wystarczy do ogąladania HDTV czy trzeba inwestować w telewizory HDTV ??

Bo na mój rozum zamiana HDTV na zwykły sygnał PAL ( obraz HDTV ma chyba 2x większą rozdzielczość ) mija się z celem - to tak jak by kupować Kartę audio 5.1 i podłaczyć do niej stare głośniczki 2.1 ( albo odwrotnie ) .

Kwestia dzwięku to inna sprawa - może kina domowe wystarczą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank nie ;)

http://www.lyngsat.com/hotbird.html -> lista programów które lecą z hotbird'a

Polsatu nie ma niekodowanego i pewnie nie będzie. W końcu muszą jakoś namawiać ludzi na ich dekoder, nie ;) ? Jest za to polsat 2 i zdrowie i uroda, ale to chyba nie do końca to samo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie natury technicznej - czy sam Dekoder wystarczy do ogąladania HDTV czy trzeba inwestować w telewizory HDTV ??

Bo na mój rozum zamiana HDTV na zwykły sygnał PAL ( obraz HDTV ma chyba 2x większą rozdzielczość ) mija się z celem - to tak jak by kupować Kartę audio 5.1 i podłaczyć do niej stare głośniczki 2.1 ( albo odwrotnie ) .

Kwestia dzwięku to inna sprawa - może kina domowe wystarczą .

HDTV można oglądać tylko na ekranach/rzutnikach, które to "obsługują" - w innym wypadku obraz będzie konwertowany na PAL i nie będzie różnicy pomiędzy tym a normalną TV cyfrową.

IMHO trochę za drogie są narazie i też trzeba uważać, bo niektóre telewizory są niby gotowe na HDTV, ale tylko dekoder mają, a ekran normalny - to też lipa i nie będzie różnicy.

Ale muszę przyznać, że oglądałem film na rzutniku HDTV i robi wrażenie niesamowite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z polsatem w zasadzie marco wyjasnił sprawe. Bo po przeczytaniu ilus komentarzy ze strony http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/ juz mozna było powatpiewac co do obecnosci polsatu. Ja bym nie ubolewał.. tv nie lubie a polsatu unikam. Nie dla takich kanałow włacza sie telewizornie(discovery i tv turbo ;) ) :P

Troche kiczowato wygladaja te dekodery. Ktos majacy ładnie wystrojony salon z dobrze dobranym(wizualnie) sprzetem tv itp.. pewnie sie zawiedzie majac taki dekoder na półce. Dekoder wygladajacy jak ładniejszy tuner z biedronki ;) Kij.. niedługo sie okaze i moze zaryzykuje z tym nowym cudem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego, nie kupię tego ze względu na braki, przynajmniej narazie w ofercie sportowej. ca c+ mam ligę polską, angielską, hiszpańską, włoską, francuską w profesjonalnej oprawie do tego jeszcze nba które lubie obejrzeć. 1 mecz ligi mistrzów w tvp mi zupełnie wystarczy. Bardziej bym się zastanawiał nad tą platformą gdybym posiadał televizor HDTV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie ma Polsat, TV4 to odpada w przedbiegach.

Ze co, ze niby dobre stacje to sa :>? Mi tam akurat nie zalezy na tych stacjach, bo co w polsacie teraz jest juz nic! Teraz TVN jest na topie :). Szkoda mi tylko Lis'a w polsacie, wolalem go w TVN, a teraz z Durczokiem by niezla ekipe stworzyli w faktach, ale to tylko zdanie malego szarego mieszkanca Polski :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co komu polsat i tv4. Ten ostatni to moze dla formula1 jak ktos nie ma dostepu do pakietow zagranicznych.

Cyfra i PC nie maja szans przyt ntv. Obraz na lcd wyglada paskudnie z konkurencyjnych platform.

Na pewno zdecyduje sie na ntv. Trzeba kupic telewizor i cieszyc sie obrazem.

Ulotka - http://img225.imageshack.us/my.php?image=oferta2yy1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem ciekaw jak z odbiorem sygnalu z tego ustrojstwa w Irlandii?

bo Polsat Cyfrowy i Cyfra+ dzialaja tu bez problemow, ale tam sie (chyba?) wykupuje dekoder na wlasnosc. tutaj jest wypozyczany - mozna go legalnie wywiezc do IE?

HDTV mam, czekalem na jakas tansza oferte SkyHD, ale chyba na razie sie nie doczekam, wiec moze to bym lyknal dla samej Ligi Mistrzow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi