Skocz do zawartości
matdys

Bezprzewodowa Kamera Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Oglądałem ostatnio American Pie: Bandcamp i spodobała mi się w nim jedna żecz. Mianowicie chodzi mi o to, że w jednej scenie Matt, miał kamerkę bezprzewodową w czapeczce z daszkiem. Tak mi się to spodobało, że postanowiłem zrobić coś podobnego :). Mój plan jest taki. Kupić ten zestawik na allegro. Znaleść czapeczkę z daszkiem. Zamontować mikrokamerkę do czapeczki. Podłączyć baterie do kamerki i przeprowadzić kabelek nadający sygnał w czapeczce. 50 metrów dalej, stałby mój laptop z podłączonym urządzeniem (jest w zestawie) do przechwytywania obrazu. Wszystko zapisywało by się na bieżąco na dysk twardy notebooka. Pomysł może głupim ale strasznie spodobała mi się możliwość mienia (?) kamerki w czapce. Czy ktoś z Was może wie jaką jakość ma taka kamerka. I na ile metrów można przesyłać sygnał. I jak przedłużyć długość między laptopem a kamerką (przedłużyć antenę?). Czekam na wszelkie propozycje i pozdrawiam,

matdys :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Oglądałem ostatnio American Pie: Bandcamp i spodobała mi się w nim jedna żecz. Mianowicie chodzi mi o to, że w jednej scenie Matt, miał kamerkę bezprzewodową w czapeczce z daszkiem. Tak mi się to spodobało, że postanowiłem zrobić coś podobnego :). Mój plan jest taki. Kupić ten zestawik na allegro. Znaleść czapeczkę z daszkiem. Zamontować mikrokamerkę do czapeczki. Podłączyć baterie do kamerki i przeprowadzić kabelek nadający sygnał w czapeczce. 50 metrów dalej, stałby mój laptop z podłączonym urządzeniem (jest w zestawie) do przechwytywania obrazu. Wszystko zapisywało by się na bieżąco na dysk twardy notebooka. Pomysł może głupim ale strasznie spodobała mi się możliwość mienia (?) kamerki w czapce. Czy ktoś z Was może wie jaką jakość ma taka kamerka. I na ile metrów można przesyłać sygnał. I jak przedłużyć długość między laptopem a kamerką (przedłużyć antenę?). Czekam na wszelkie propozycje i pozdrawiam,

matdys :D

Bystrość twego umysłu naprawdę budzi respekt :lol2: :lol2: :lol2:

O czym jest ten topic???? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym jest ten topic???? :lol2:

O bezprzewodowej mini-kamerze?

A sam gadzet może i fajny ale na dłuższą metę to same głupie pomysły by mi do głowy przychodziły gdybym miał taką zabawkę :D

Co do samej kamerki to się nie wypowiadam bo nie mam rozeznania.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytać: po co, w jakim celu, dlaczego. Jeśli ktoś chce pomóc, to proszę bardzo, jeśli natomiast nie macie nic do dodani to nie piszcie OT.

Nie będe komentował pomysły (tym bardziej że jestem po kilku piwach), więc dajmy sobie spokój z oceną tego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup identyczną jak była w american pie, był fragment filmu na którym matt siedział z lapkiem i wklikał strone www serwisu szpiegowskiego :D sprawdzałem kiedyś, ten sklep istnieje naprawde i mają profesjonalny sprzęt :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam cos takiego... tylko ze tata kupil to jakies za 40 zl i jest do [gluteus maximus]. obraz beznadziejny a zasieg to jak odbiornik jest w 2 pokoju to jest slaby sygnal...

ps. jesli chcesz podgladac dziewczyny to jepiej sobie znajdz wlasna i sam ja rozbierz a nie... :P

Edytowane przez pawelekmal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Oglądałem ostatnio American Pie: Bandcamp i spodobała mi się w nim jedna żecz.

Proponuje najpierw pouczyć sie troche jezyka polskiego a potem zabierać sie za nagrywanie innych :-|

PS. nie chce zakładać nowego tematu a moje pytanie zwiazane jest też z "szpiegowaniem" :)

Czy jest ktoś taki kto potrafiłby zrobić schemat odbiornika do:

http://stud.wsi.edu.pl/~sikrolb/schematy-podsluch_ttl.html

Chodzi mi o to, aby odbiornik podłączyć do kompa. Jest jeszcze taki schemacik:

http://stud.wsi.edu.pl/~sikrolb/schematy-infrvoice.html

Oczywiscie ten pierwszy to przesyłanie radiowe a drugi podczerwień. No a ja potrzebuje coś pomiedzy :D , to jak ktoś potrafi taki schemacik zrobic ? byłbym wdzieczny

Edytowane przez MeDAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

schemat odbiornika? Masz na myśli radio FM? :D

Ten układzik jest prosty, wręcz banalnie prosty, jesli wyciśniesz na tym czymś 2m zasięgu to będzie już cud, a do tego mało stabilne to jest...

Robiłem kiedyś podsłuchy, nieco bardziej skomplikowane... takie prościutkie siegają co najwyżej 10m. Pamiętam kiedyś grywaliśmy w kosza i na ławce oddalonej o 50m siadały przedstawicielki płci pięknej - które gadały tam na nasz temat Bóg wie co... Potem to i my wiedzieliśmy co gadają.. jak zostawiłem koło ławki podsłuch w pudełku po zapałkach :D... Odbiór na radyjku FM z walkmana... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi