Gość Winter Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Witam, Jak w temacie. Mam jakiegoś RADEONa wyprodukowanego w 2001 roku, ale nie wiem co to za model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 ile ma wyciec na zlaczu krawedziowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) 1x/2x - 1.5V / 3.3V 4x - 0.8V / 1.5V 8x - 0.8V Edytowane 22 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 1x/2x - 1.5V / 3.3V 4x - 0.8V / 1.5V 8x - 0.8V Dla AGP 8x napiecie zasilania wynosi rowniez 1,5V tak samo jak dla 4x! Natomiast 0,8V - tyle wynosi poziom sygnalow sterujacych dla AGP 3.0 - wczesniej bylo 1,5V. Karty AGP 1x/2x moga byc zasilane jedynie napieciem 3,3V. To tak dla scislosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Ma trzy wycięcia. Pamięci Samsunga o czasie 6.0ns i napis R128P, z tyłu napis Powered by ATI Rage 128 Ultra. to ta karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Dla AGP 8x napiecie zasilania wynosi rowniez 1,5V tak samo jak dla 4x! Natomiast 0,8V - tyle wynosi poziom sygnalow sterujacych dla AGP 3.0 - wczesniej bylo 1,5V. Karty AGP 1x/2x moga byc zasilane jedynie napieciem 3,3V. To tak dla scislosci ;) tak dla ścisłości to mylisz się co do napięcia AGP 1x/2x są cztery wersje następujące po sobie portu AGP 1.0/2.0/PRO/3.0 wersja 1.0 to AGP x1/x2 z napięciem tylko 3.3V wersja 2.0 i następne obsługiwały juz napięcia 3,3 oraz 1,5 a wraz z AGP 8X i specyfikacją 3.0 napięcie 0,8V a prędkości to 1x/2x/... a podział AGP wygląda tak: AGP 3.3V, AGP 1.5V, AGP Universal, AGP Pro Universal, AGP Pro 3.3V, AGP Pro 1.5V a jeżeli chodzi o AGP 3.0 i prędkość 8x to napięcie 1,5V jest dopuszczalna warunkowo główna specyfikacja zakłada jedynie 0,8V obrazków ciąg dalszy: Edytowane 23 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Ma trzy wycięcia. Pamięci Samsunga o czasie 6.0ns i napis R128P, z tyłu napis Powered by ATI Rage 128 Ultra. to ta karta No to sam sobie odpowiedziales na zadane pytanie. Wpisz teraz do guglarki wszystko to co nastepuje po "powered by" i po problemie. tak dla ścisłości to mylisz się co do napięcia AGP 1x/2x wersja 1.0 to AGP x1/x2 z napięciem tylko 3.3V Gdzie sie myle? Przeciez to samo napisalem! a jeżeli chodzi o AGP 3.0 i prędkość 8x to napięcie 1,5V jest dopuszczalna warunkowo główna specyfikacja zakłada jedynie 0,8VTwoim zdaniem port AGP w specyfikacji 3.0 podaje dla karty 8x napiecie 0,8V? Edytowane 23 Września 2006 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 1. Gdzie sie myle? Przeciez to samo napisalem! 2. Twoim zdaniem port AGP w specyfikacji 3.0 podaje dla karty 8x napiecie 0,8V? 1. nie to samo pomyliłeś specyfikacje 2. a czytać potrafisz, tak to teraz przeczytaj jeszcze raz co napisałem i może zrozumiesz co znaczy: "dopuszczalna warunkowo" a dopuszczana warunkowo dlatego ze w czasie wejścia AGP 3.0 nie było kart na AGP obligujących napięcie 0,8V, reszty się chyba domyślasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Znalazłem w necie info, że chodzi ona na AGP 4x oraz 2x, czyli u mnie z AGP8x pójdzie jako 4x... czy się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Znalazłem w necie info, że chodzi ona na AGP 4x oraz 2x, czyli u mnie z AGP8x pójdzie jako 4x... czy się mylę?nie mylisz się na pewno będzie działać jako 4x PS. AGP 3.0 zakłada coś o czym prawie nikt nie wie a mianowicie zwielokrotnienie portów AGP Edytowane 23 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) 1. nie to samo pomyliłeś specyfikacje piles cos wczoraj? bo mi sie tutaj cos nie zgadza! wczesniej napisalem wyraznie, cyt. "Karty AGP 1x/2x moga byc zasilane jedynie napieciem 3,3V" - jakies watpliwosci co do specyfikacji??? a wedlug Ciebie, cyt. "1x/2x - 1.5V / 3.3V" - to chyba nie do konca prawda? 2. a czytać potrafisz, tak to teraz przeczytaj jeszcze raz co napisałem i może zrozumiesz co znaczy: "dopuszczalna warunkowo" a dopuszczana warunkowo dlatego ze w czasie wejścia AGP 3.0 nie było kart na AGP obligujących napięcie 0,8V, reszty się chyba domyślasz Nie Panie Moderator - tatus mi przeczytal i za mnie odpisuje przyjzyj sie dokladnie swoim tabelkom i postaraj sie zrozumiec, co do czego sie odnosi tab. nr 2 obrazuje poziomy syglalow sterujacych pierwsza tabela, dolny wiersz - to jest napiecie zasilania btw. czy keyed znaczy warunkowy? to ja chyba z angielskim na bakier jestem w zalaczeniu pelna specyfikacja agp 3.0 - polecam lekture agp30.pdf Edytowane 23 Września 2006 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) piles cos wczoraj? bo mi sie tutaj cos nie zgadza! wczesniej napisalem wyraznie, cyt. "Karty AGP 1x/2x moga byc zasilane jedynie napieciem 3,3V" - jakies watpliwosci co do specyfikacji??? a wedlug Ciebie, cyt. "1x/2x - 1.5V / 3.3V" - to chyba nie do konca prawda? nie zgadza się tobie, no to chyba twój problem gdzie nie jest to prawda ? to ze AGP 1x/2x istnieje, czy ze nie może pracować z napięciem 3,3V/1,5V ? czy nie zrozumiałeś czegoś, dla 1X/2X zgodnie ze specyfikacja 2.0 akceptowanymi napięciami są 1,5V i 3,3V ... to ja chyba z angielskim na bakier jestemzdaje się ze tak w zalaczeniu pelna specyfikacja agp 3.0 - polecam lektureno a to obrazki to z kąd wziąłem, sam ją przeczytaj bo widzę ze ani strony z niej nie widziałeś Edytowane 23 Września 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 :D :D :D ciezko czaisz - widze, ze predzej uda mi sie wisle zawrocic, niz Ciebie z bledu wyprowadzic - szkoda mojego czasu pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Panowie, koniec tematu! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Pominmy klotnie o szczegolach zasilania :lol: Czyli jezeli karta pasuje w zlacze to bedzie (teoretycznie powinna) dzialac? Do tego sluza te zabki, zeby nie wlozyc niekompatybilnej? Podsumowujac - pasi w dziure to bedzie dzialac. Czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html I wszystko juz powinno byc jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Kurde nic z tego nie rozumiem a interesuje mnie tylko jedna rzecz: czy karta na AGP majaca dwa wciecia pojdzie na plytasch z AGPx8 takich jak np ta Gigabyte GA-K8VT800 -> chce jak najtaniej zlozyc kompa do netu z pozostalosci po starym trupie ;) a karty mam dwie ale nic sensownego na ich temat nie znalazlem :/ 1) Inno Vision S3/SAVAGE4 W/32MB i eee 2) MX200TV6M-32M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Jak ma dwa wciecia to powinna chyba dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Wielkie dzieki bylo by super :) Ktos moglby te opinie jeszcze potwierdzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Ktos moglby te opinie jeszcze potwierdzic ??pl.wikipedia.org Szukajka na forum, wiesz ile takich tematów było?? Odpowiadanie jest już nudne-i posądzają o posfuckerstwo :lol: Jeżeli ma dwa wcięcia zadziała NA KAŻDYM AGP. EDIT: Tych co odpowiadają na takie pytania posądzają o postfuckerów (ostatnio chyba mnie tak nie postrzegają ;] ) Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 pl.wikipedia.org Szukajka na forum, wiesz ile takich tematów było?? Odpowiadanie jest już nudne-i posądzają o posfuckerstwo Sorki ale o wikipedii nie pomyslalem, a na forum wlasnie z szukajki ten temat znalazlem... jestem tu juz od dosc dawna i nie uwazam sie za postfuckera, wystarczy zobaczyc ile ich mam i wywnioskowac ze nabijanie postow mnie nie kreci... fuckerowac to ja wole co innego, Grzesiu ;) Co do pytania, to wlasnie takiej odpowiedzi Jeżeli ma dwa wcięcia zadziała NA KAŻDYM AGP oczekiwalem -> dzieki :) PS. Na szczescie obeszlo sie bez wymieniania plyty... generalne czyszczenie, nowy zasilacz (Huntkey 300), przelutowanie 6-ciu nowych kondensatorkow na plycie (ach te moje sokole oczy) i zmontowanie calosci do kupy w starej obudowie, gdzie z racji wymiany zasilacza musialem zrobic modyfikacje i teraz komp jest odpalany z kluczyka jak samochod... efekt -> moja ukochana ma internet i GG u siebie w pokoju za 99,- :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...