Dzidaziom Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Juz wybrałem wszystkie elementy WC, ale został jeszcze jeden dylemat. Węże i kroćce. Pompa będzie cwu, więc mocna. Wsadzić 8/10 10/12 czy 10/13? Estetyka nie jest najważniejsza. I czemu złączki choinkowe są bardziej popularne niż skręcane w weżach o wiekszych srednicach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Juz wybrałem wszystkie elementy WC, ale został jeszcze jeden dylemat. Węże i kroćce. Pompa będzie cwu, więc mocna. Wsadzić 8/10 10/12 czy 10/13? Estetyka nie jest najważniejsza. I czemu złączki choinkowe są bardziej popularne niż skręcane w weżach o wiekszych srednicach? w zasadzie to nie wiadomo, dlaczego,moze osoby ktore stosuja 10/1X są badziej 'staromodne' i wola nk..... imo nk sa duzo lepsze, kazdy waz idzie wcisnac, vbez zadnych problemow wejdzie 9/11 9/12 10/12 10/13 a na taka skrecana 8/10 to czasami z wezem 8/10 ludzie mja problemy. od siebie dam: nk12 i cellfast 10/12, a jak chcesz byc nowoczesny to 8/10 i sk.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 j/w nk12 + cellfast 10/12 roxuje ;) wiem bo używam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 NK czyli taka wciskana (choinka?) I czy takie węzyki dadzą radę? http://allegro.pl/item128238651_waz_10_13_...y_na_nk12_.html Czy Cellfasty są dużo droższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 NK czyli taka wciskana (choinka?) I czy takie węzyki dadzą radę? http://allegro.pl/item128238651_waz_10_13_...y_na_nk12_.html Czy Cellfasty są dużo droższe? cellfast jest w tej samej cenie, ale lepszy 9chociaz te nowe to podobne do tego - to chyba criistallo jest) nk to choinka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 NK imo najlepsze, jak sie boisz że się zsunie, to jedna opaska zaciskowa i po bólu. Osobiście preferuję NK 10/12 i cellfasty 8/10. Bardzo dobrze się układa (jak na cellfasty) i wygląda estetycznie :) imo nk sa duzo lepsze, kazdy waz idzie wcisnac, vbez zadnych problemow wejdzie 9/11 9/12 10/12 10/13 a na taka skrecana 8/10 to czasami z wezem 8/10 ludzie mja problemy. Taaa, ja musiałem w takiej kombinacji kuluczem to dokręcać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Pieknie. W takim razie 10/12 i NK12 na wszystko, najwyżej czymś docisne :) Aha. Słyszałem, ze Cellfasty można kupić w OBI. Jak je poznać? Mają coś na sobie napisane? Są charakterystyczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Mają napis na sobie CellFast :> Kosztują 2 zł za metr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 jak sie na nk12 naciagnie 10/12 to nie ma ch*** zeby sie zsunąl. jak 9/12 to juz nigdy nie zejdzie, tylko zostaje naciąć, probowalem zerwac eheima 9/11 z nk12 (zalozenie troche mnie kosztowalo, ale wrzątek + dużo chęci i wlazły) to meczylem sie i nic. Z taka siłą mozna szarpac, a i tak nie zlezie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Czy zawsze przy zakładaniu trzeba podgrzewać? Czy tylko w uzasadnionych przypadkach:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jak zakładasz CellFata 10/13 na NK12 to wchodzi bezproblemowo bez podgrzewania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Czy zawsze przy zakładaniu trzeba podgrzewać? Czy tylko w uzasadnionych przypadkach:D polecam podgrzac zawsze, bo jak stygnie to sie zasysa,zasklepia czy jak to tam nazwac i za Chiny tego nie zerwiesz i nie ma mozliwosci o przecieku. 9/1X trzeba podgrzac bo inaczej nie wsadzisz na krociec. 10/1X ne trzeba, ale dobrze by bylo, kubek z wrzatkiem zanurzasz, zakladasz i jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...