mimuszek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Witam Przymierzam się do kupna C2D i mam dylemat czy 6300 czy doplacic 150zl i 6400 ? Czy warto ? widac ta roznice w cenie ?? Ofcorz mysle o kreceniu. plyta bedzie Asus P5B Deluxe lub po ostanich obnizkach cenowych P5W64 WS Edytowane 23 Września 2006 przez mimuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 bierz 6300. podkrecisz go podobnie do 6400 (jak nie tak samo) a zawsze zostanie wiecej kasy na grafe / ram :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 bierz 6300. podkrecisz go podobnie do 6400 (jak nie tak samo) a zawsze zostanie wiecej kasy na grafe / ram :) pozdro 6300 ma niższy mnożnik w związku z czym trzeba większe FSB co nie zawsze jest możliwe do osiągnięcia - nie jestem pewny ale z tego co czytałem to do podkręcania obu procków lepszą płytą jest giguś ds3 który to właśnie osiąga wyższe FSB (proponuje poczytać odpowiednie wątki o w/w płytach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) najlepsze wyniki podkrecania C2D daje ASUS P5B Deluxe WiFi. zobacz test na pclab`ie Edytowane 29 Września 2006 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Bierz 6300 bo po co przepłacać :-P a jak wykręcisz to będzie to samo co 6400 i chyba najlepsza płyta do tego to P5B Deluxe szczególnie jeśli chodzi o uzyskiwane FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ja bym dopłacił te kilka złociszy do mnożnika 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 najlepsze wyniki podkrecania C2D daje ASUS P5B Deluxe WiFi. zobacz test na pclab`ieOn się pytał o procesor, a nie płytę główną.. Jestem za 6400, niewiele droższy a wyższy mnożnik w podkręcaniu robi swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ja bym dopłacił te kilka złociszy do mnożnika 8 Kilka złociszy ?? Z tego co widzę to E6400 kosztuje o ok. 200 zł więcej . Wiec ja bym opatował za tańszym E6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jak nawet to imo się opłaca... dopiero pózniej przy przeskoku 64>66 można polenizowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...