Shenlong Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witam. Trafila mi sie okazja na opchniecie mojego samsunga 60GB. Tylko, ze na dysku mam bardzo wazne dane ( firma, zus itp ). Zrobilem juz kopie zapasową plikow. Teraz trzeba wyczyscic dysk. Zwykly format nie wyczysci dysku, pliki bedzie mozna odzyskac. Jest na to jakis sposób ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Po formacie wrzuc na dysk cokolwiek zeby znow go zapelnic. Obrazy gier, filmy ect. Pozniej znow formacik i nie bedzie sladu po zusach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Program WD CLEAR (wersja 1.30), opcja Write Zeros - kasuje całą zawartość dysku: pliki, katalogi, dane, partycje. Po użyciu tego programu dysk wygląda jak nówka. Ewentulanie pod Windows jest np. Eraser: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=679&t=59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 jeżeli zależy tobie na dokładny wyczyszczeniu dysku to pod żadnym pozorem nie używaj programów do tzw. żerowania dysku, skutecznie jest tylko np: wielokrotne zapisywanie dysku danymi pseudo losowymi czyli program: Eraser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...