kain Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Zmienilem w komputerze z podpisu zasilacz z jakiegos starenkiego codeshita na Chiefteca GPS-350EB-101A. Od samego poczatku zasilacz piszczy. Nie w tym jednak rzecz. Problem w tym, ze w polowie ladowania systemu komputer gasnie i nie zalacza sie dopoki nie wyjme i ponownie nie wloze kabla zasilajacego. Wyjalem wszystkie niepotrzebne karty, odlaczylem wszystkie niepotrzebne urzadzenia i zadnej poprawy. Dziala natomiast wszystko (niezaleznie od kart) z jednym procesorem. Mozliwe zeby Chief nie dawal rady pociagnac dwoch procesorow (w sumie ich pobor wynosi max 62W) podczas gdy codegen dawal? Wentylator w nim nawet nie wchodzi na obroty. WTF?! Edytowane 23 Września 2006 przez kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) trzeba było dać tytuł "codegen mocniejszy od chiefteca?" :wacko: Edit: sory dałem temat do góry tylko - pojęcia nie mam co to może być ale jakbyś nazwał tak jak powiedziałem było by wieszke zaitersowanie :) i ktoś kumaty od zasilaczy może by wszedł :P Edytowane 23 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 luk bardzo mi pomogles ;) Wierzyc mi sie nie chce, zwlaszcza, ze ten codegen to jakies "teoretyczne 300W". Nie mam miernika niestety wiec nie sprawdze napiec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 jeśli chodzi o piszczenie to jest to norma :) co do samego problemu - jeśli wiatrak się nie kręci (rozumiem że szefowy, nie cpu) to imo z samą zasiłką coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Wlacza sie normalnie, wszystko sie kreci jak krecic powinno. Potem gasnie i juz nie kreci sie nic. Dopiero wyjecie kabla pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) ostatnio zwarłem w fortronie +5 i +12 nie pytajcie po co i w jakich okolicznościach - wyłączył się dopiero jak odłączyłem listwę komp się włączył z powrotem - może to zabezpieczenie nie działa jak powinno w szefie a Codegen działa bo takiego zabezpieczenia w nim brak :unsure: wiem wiem znowu nie pmogłem - sory :/ Edytowane 23 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Zasilacz piszczy :>? Cewki .......... może być uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Tak, ale w chieftecach cewki to norma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Zwarcia zadnego nie ma. Obejrzalem/poprzelaczalem/przedmuchalem/poprzeklinalem i poglaskalem blagalnie wszystko co sie dalo. Codegen chodzi, Chief nie. W poniedzialek czas do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Kolega miał taki sam objaw (zmienił Ropla na Chiefteca). Wymiana przewodu zasilającego pomogła. Edytowane 23 Września 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Hmmm... No sprobuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Ja ostatnio miałem Tagana 380W i karta graficzna równo sypała artami i zwiechami. Podłączyłem pózniej Megabajta (chyba 4 letniego) i wszystko było ok (tzn. gry, które poprzednio nie chodziły, teraz działały). Tak więc obstawiałbym, że Chieftec jest walnięty tak jak był mój Tagan. Teraz mam Enermaxa i jest wypaassss. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Zmienilem kabel zasilajacy i poki co wszystko chodzi, wygrzalem procesory, zadnych bledow, zwiech, niczego. Nic juz z tego nie rozumiem. Jednak nie, dziala dalej zle chociaz tym razem pochodzil jakies dwie godziny normalnie :( Edytowane 24 Września 2006 przez kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Nadal słuchaj się ludzi że piszczący chiftec to normalne :D. Efekty piszczenia (transofrmator, cewki, kondensatory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Mam Chieftec ATX-410-212 już drugi rok i nic nie piszczy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zasilacz w serwisie, zobaczymy co wymysla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Hmm .... Mam takiego samego Chiefteca i wszystko chodzi super. Żadnego piszczenia, trzeszczenia itp..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Mam Chieftec ATX-410-212 już drugi rok i nic nie piszczy :razz:[OT] Mam takiego samego tyle że z Fanderem czarnym 120mm, potwierdzam, nic nie piszczy ;) [/OT] Ciekawe co na serwisie powiedzą? Ja z moim miałem też miałem problemy przy dość starym kompie (Celeron 300 @ 450, GF3Ti, 384MB Ramu) Napięcie na 12v było między 12.60 a 12.70 i czasami komp walił BSODami ;) Edytowane 27 Września 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...