pawelcioh Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witajcie Planuję zakup grafiki na PCI-E. Zdecydowałem się na GF 7600 GS. Karta będzie śmigać na kompie: -procesor: Athlon 64 Orleans 3500 -płyta: DFI nForce4 Ultra II -pamięć: 2x512 DDR2 dual (lub na początku 1x512 ddr2) -dyski ATA W podobnej cenie - do ok 450zł, znalazłem karty: 1.Gigabyte 7600GS 256MB DDR2 - bezgłośne chłodzenie silentpipe. 2.Gainward 7600GS Golden 256MB DDR3 450/1000 - ta karta wydaje mi się najsensowniejsza, tylko czy chłodzenie aktywne (gainward bliss) nie jest za głośne? /ewentualnie kiedyś bym je zmienił na silentpie/ 3.Galaxy 7600GS 128MB DDR3 500/1400 - Za Gigabyte przemawia bezgłośne chłodzenie, minusem są pamięci DDR2, - Ganward Golden Sample parametry ma fajne,ale czy ten wiatrak jest b.głośny? - Galaxy - nie znam tej marki, obawiam o jakość obrazu, bo komp, to nie tylko gierki:) (miałem kiedyś przez chwilę karte daytona i miała w 2D beznadziejny,rozmyty obraz). Poza tym czy 128MB to nie za mało? Nie zamierzam kręcić karty. Proszę o pomoc w wyborze... Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 http://allegro.pl/item127362712_galaxy_760...mhz_zalman.html To będzie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 ten gainward tez ma raczej memki ddr2 :blink: - co to za taktowania to na 66gt wieksze ludzie wyciągają :lol2: więc tylko galaxy - jak cie nie stać na 256 Mb to weź 128 strata wydajności będzie znacznie mniejsza niz przez gorsze pamieci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Teraz nie ma czegoś takiego jak "słaba jakość obrazu". Wszystkie karty dają dobry i ostry obraz w kazdej rozdzielczości. Galaxy jest jednym z najwiekszych producentów kart graficznych produkujacym grafiki dla fanów podkręcania/grzebania w kompie. Dlatego są wersje z Zalmanem, szybkimi pamięciami, bardzo podatne na podkręcanie. Bierz GALAXY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Zdecydowanie Galaxy 7600 GS... nic dodac nic ując - dodam tylko z doswiadczenia wlasnego oraz klientów ze te karty wrecz proszą sie o overclocking :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Czyli Galaxy to marka tej samej klasy co Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 nawet wyzszej marki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 galaxy sa to karty : 1) tanie - koszty obnizone zostaly dzieki rezygnacji z dokladania niepotrzebnych gier oraz zbednego softu. 2) wydajne - dzieki stosowaniu w niektorych modelach pamieci GDD3 - w przeciwienstwie do innych producentow oraz wyzszemu niz inne karty taktowaniu rdzenia 3) dobre jakosciowo - do wykonania nie mozna sie przyczepic... Same plusy moim zadaniem :) Posiadam pelna oferte nowych kart galaxy :) zainteresowanych zapraszam na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Tak mi się wydaje że Gigabyte jest poprostu sztycznie wywyższany bo większa firma sam miałem okazje to zobaczyć gdy pytałem się w sklepach o Galaxy to kpili z tego bo Gigabyte wielka firma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 mają dobry marketing i chwytliwą nazwę - niestety to za mało :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Proponuję zebrać wszystkie posty doczycące kart graficznych... coś ala kompedium wiedzy :> zaczyna to być nudne. Mam na myśli tematy 'karta do xxx zł", który to już post, a i tak proponowany jest Galaxy+Zalman. Pozostaje opcja odpowiadania "poszukaj - Archiwum nie gryzie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Proponuję zebrać wszystkie posty doczycące kart graficznych... coś ala kompedium wiedzy :> zaczyna to być nudne. Mam na myśli tematy 'karta do xxx zł", który to już post, a i tak proponowany jest Galaxy+Zalman. Pozostaje opcja odpowiadania "poszukaj - Archiwum nie gryzie". No tak zgadzam sie z tym rozwiazaniem ale po pierwsze to nie wszycy jednak sa jednomyslni a po drugie co chwile wychodza nowe karty wiec ten podzial bylby dosc "plynny" :) ale pomysl ciekawy do rozwazenia ;) popieram go :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jak przeciez wszyscy sa zgodni bo kazdy poleca w zaeznosci od funduszy:7300gt galaxy zalman 128mb/256mb, 7600gs galaxy zalman, 7900gs galaxy zalman :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jak przeciez wszyscy sa zgodni bo kazdy poleca w zaeznosci od funduszy:7300gt galaxy zalman 128mb/256mb, 7600gs galaxy zalman, 7900gs galaxy zalman :) No tak, Galaxy jest tu polecane przez wszystkich z uwagi na dobre O/C (toż to forum overlockerów:)...jeżeli pod względem jakości obrazu Galaxy nie odstaje od Gigabyte czy innych Asusów, to oczywiście zdecyduję się na galaxy:)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) OT wg mnie to jest zbyt mobilny rynek żeby coś takiego jak archiwum robić - ceny i atrakcyjność kart zmienia się z dnia na dzień chociaż uważam że tych topiców "Jaką kupić karte graficzną" powinno być góra dwa: jeden AGP drugi PCI-E a co do galaxy 73gt ddr3 to ati wreszcie wymodziło mu konkurencje w postaci x1300XT szafirka ( OC edition bodajże ) miał robić na stocku 6K marków 05 ale nie widziałem jeszcze sensownych testów i kart na półkach :/ ale nawet jakby szafirek x1300xt kosztował koło 400 to i tak wziąłbym coś takiego i zrobił chłodzenie po swojemu i już :/ po zawodach ati znowu odpada :/ EofOT Edytowane 24 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 @pawelcioh Różnic w jakości obrazu raczej nie ma... przynajmniej ja ich nie widze :) Galaxy sa robione z taka sama jakościa jak gigabyte czy asus - tylko jako firma nie inwestują tyle w marketing :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Tylko Galaxy- dosc tanie, dobrze sie kreca :) , no i chlodzenie zalmana monatowane na niektorych modelach :-P Mam i sobie chwale :D Edytowane 24 Września 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Dziękuję za porady...przekonaliście mnie do marki Galaxy..więc zdecydowałem się i kupiłem na Allegro ostatecznie Galaxy 7900GS na zalmanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Hej Od tygodnia mam Galaxy 7900GS. Karta szybka, cicha i jestem z niej zadowolony...ale jedna rzecz mi nie pasuje...wyjście tv-out jest po prostu beznadziejne: na S-Video, w porównaniu z moją starą MSI GF4 i Gigabyte 7600GS (którą miałem przez chwilę) to porażka!! Obraz rozmyty i do tego duszki (odbicia). Wiem, ze do tvoutu najlesze są ATI czy inne matroksy, ale na poprzednich kartach nVidii obraz tv był niezły. Zastanawiam sie, czy to kwestia egzeplarza karty, a moze jednak marki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Hej Od tygodnia mam Galaxy 7900GS. Karta szybka, cicha i jestem z niej zadowolony...ale jedna rzecz mi nie pasuje...wyjście tv-out jest po prostu beznadziejne: na S-Video, w porównaniu z moją starą MSI GF4 i Gigabyte 7600GS (którą miałem przez chwilę) to porażka!! Obraz rozmyty i do tego duszki (odbicia). Wiem, ze do tvoutu najlesze są ATI czy inne matroksy, ale na poprzednich kartach nVidii obraz tv był niezły. Zastanawiam sie, czy to kwestia egzeplarza karty, a moze jednak marki... Jesteś już drugą osobą która znajduje wady 7900GS. Co raz większe mam wątpliwości czy kupić 7900GS :? Ale mam jeszcze tydzień na wybranie zestawu więc pomyśle i przeanalizuje jeszcze raz te karty graficzne a szczególnie musze się dowiedzieć jak innym działa 7900GS Edytowane 5 Października 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...