Skocz do zawartości
ozio21

Problem Z Podkręcaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Mój sprzęt to:

Amd 3,8 ghz x2

Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2

2x512 Geil 800 mhz cl5

Zmieniłem mnożnik procesora na x9 htt dalem na 250 ramy puściłem na 667 i procek poszedł na 2340 mhz, a ramy na 780mhz, przy napięciu na procek 1,45 a na ram 1,8 czy da rade coś z tego jeszcze wycisnąć przy wyższym htt komp sie nie włacza, tylko proszę dokladnie napisać co pozmieniać bo jestem poczatkujacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie, w zakladce gdzie masz ustawienia pamieci powinienes miec dzielnik pamieci. daj on to , ze jesli masz np szyne htt na poziomie 250, to mozesz dzielnikiem ustawic by pamieci i tak mialy swoja (standardowa) predkosc.

a wogole to narazie zrob tak:

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410

do tego poczytaj faq, a potem sie dalej pytaj ;]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie, w zakladce gdzie masz ustawienia pamieci powinienes miec dzielnik pamieci. daj on to , ze jesli masz np szyne htt na poziomie 250, to mozesz dzielnikiem ustawic by pamieci i tak mialy swoja (standardowa) predkosc.

a wogole to narazie zrob tak:

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410

do tego poczytaj faq, a potem sie dalej pytaj ;]

pozdro

No ja wlaśnie dzielnika pamięci nie mogę znaleźć tylko przestawilem ramy z 800 na 667 i krecilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że tak tylko musisz dopilnować kilku spraw. Po pierwsze już na 1.7-1.8v sprawdzić paluchem czy aby nie jest im za gorąco (może potrzeba założyć radiatory lub dać nawiew). A potem jak już będzie goręcej dać parę pętli w gold memory i lukać czy bezbłędnie idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi