ozio21 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Mój sprzęt to: Amd 3,8 ghz x2 Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2 2x512 Geil 800 mhz cl5 Zmieniłem mnożnik procesora na x9 htt dalem na 250 ramy puściłem na 667 i procek poszedł na 2340 mhz, a ramy na 780mhz, przy napięciu na procek 1,45 a na ram 1,8 czy da rade coś z tego jeszcze wycisnąć przy wyższym htt komp sie nie włacza, tylko proszę dokladnie napisać co pozmieniać bo jestem poczatkujacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Podaj cala konfiguracje sprzetu wraz z zasilaczem. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 zmien na mniejszy mnoznik htt . :) z ramami moze byc gorzej.. daj narazie dzielnik zeby sprawdzic ile moze proc, a potem zajmij sie ramami :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Podaj cala konfiguracje sprzetu wraz z zasilaczem. POZDRO!!! Zasilacz 400W Feel II I ten dzielnik pamięci to co w skrócie bo jeszcze nie znam za dobrze pojęć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 w biosie, w zakladce gdzie masz ustawienia pamieci powinienes miec dzielnik pamieci. daj on to , ze jesli masz np szyne htt na poziomie 250, to mozesz dzielnikiem ustawic by pamieci i tak mialy swoja (standardowa) predkosc. a wogole to narazie zrob tak: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410 do tego poczytaj faq, a potem sie dalej pytaj ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 w biosie, w zakladce gdzie masz ustawienia pamieci powinienes miec dzielnik pamieci. daj on to , ze jesli masz np szyne htt na poziomie 250, to mozesz dzielnikiem ustawic by pamieci i tak mialy swoja (standardowa) predkosc. a wogole to narazie zrob tak: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410 do tego poczytaj faq, a potem sie dalej pytaj ;] pozdro No ja wlaśnie dzielnika pamięci nie mogę znaleźć tylko przestawilem ramy z 800 na 667 i krecilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 To przestawienie z 800 na 667 to jest wlasnie dzielnik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozio21 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 A czy jak producent napisal ze napiecie na pamieci 1,4-1,8 to moge dac wieksze czy raczej nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Pewnie, że tak tylko musisz dopilnować kilku spraw. Po pierwsze już na 1.7-1.8v sprawdzić paluchem czy aby nie jest im za gorąco (może potrzeba założyć radiatory lub dać nawiew). A potem jak już będzie goręcej dać parę pętli w gold memory i lukać czy bezbłędnie idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 zasilacz sobie kup :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 pardon zapomniałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...