westsajd Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witam Ostatnio strasznie zwolnił laptop (Toshiba Sattelite z podpisu). Uruchomienie programu czy obojętnie jakiego folderu trwa baardzo długo więc postanowiłem sprawdzić ocb. 1. Hijack this/ewido/ad aware/avira antivir/avast nic nie wykryły - system czysty, 2. w autostarcie nie ma nic niepożądanego jedynie kilka śmieci od toshiby + antivir 3. temperatury w normie Zastanowiło mnie wykorzystanie pierwszego jądra procka - utrzymuje się cały czas na poziomie 45-50%, drugie w tym czasie prawie nie używane. Odpalam HD-Tune a tu transfery na poziomie 1,5MB/s... menedżer urządzeń, kanały IDE, tam ustawione w podstawowym PIO w pomocniczym DMA 2... o co chodzi? (w HD Tune pokazuje, że możliwe DMA 5, aktywne DMA 5, buffer: 0 KB ?) SMART wygląda tak: Może mi ktoś powiedzieć czemu ten dysk osiąga takie zawrotne prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Usuń kontroler IDE i zrestartuj komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...