robowsky Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Już nie trzeba, dałam rady icon_biggrin3.gif Jest to tak proste jak konstrukcja cepa. Nawet prostsze niż w drukarce atramentowej. Czyli jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) http://www.speedyshare.com/433650163.html prościej się nie da. Edytowane 7 Marca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 http://www.speedyshare.com/433650163.html prościej się nie da.Dzięki A ten proszek będzie dobry http://allegro.pl/item318503009_toner_sams..._ml_2010d3.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvel7 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Czy jest jakas różnica w modelu http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...za_dostawa.html zauwazylem ze tylko nazwa sie rozni na koncu ma R a jest tansze, czy w tym sklepie mozna ja kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 http://allegro.pl/item320794554_samsung_ml...dlinerc_pl.html 199zl ta drukareczka ;] schodzi masowo, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soloviev Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 PR różni się od P kolorem obudowy (ciemniejszy odcień szarości), przyciskiem Cancel w kolorze pomarańczowym (w P jest szary) oraz wsparciem dla Visty w postaci dodatkowej płyty CD i kartki A4 z instrukcją instalacji w tym systemie (oczywiście w przypadku P sterownik można pobrać z neta). No ale od razu jest to nowszy model. :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 w instrukcji napełniania tego samsunga na stronach alpexa jest mowa o jakimś bezpieczniku ... co to za bezpiecznik? :P czy w tej drukarce można wymusić drukowanie w skali szarości materiałów kolorowych? np. wykresy w gradientach albo jakoś inaczej a nie w kolorze? a tekst? można wymusić, zeby drukowalo wszystko najwyżej zmieniajac kolor na czarny lub odcień szarości? wykresy w excelu to chyba mozna tak zrobic e w wypadku druku czarno-bialego zamieni kolory wykresów np. na różne tekstury lub odcienie szarości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soloviev Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 W kasecie startowej nie ma żadnego bezpiecznika. W normalnej oryginalnej (3000 stron) jest "bezpiecznik 63 mA 250 V szybko działający 5 x 20 mm, typ szklany", który trzeba wymienić przy regeneracji. Wydatek - kilkadziesiąt groszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 czyli jak przez kilka pierwszych napełniej bede uzywak tylko startówki i dosypytał tooooooneraaa to nie będzie problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 czyli jak przez kilka pierwszych napełniej bede uzywak tylko startówki i dosypytał tooooooneraaa to nie będzie problemów?dołączam sie do pytania. czemu ten bezpiecznik wystarcza tylko na 3000stron? co sie dzieje później? teraz zastanawiam się między tym samsungiem a hp 1018. do samsunga jak narazie przekonuje mnie jedynie 2 lata gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creer Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 mam tego samsunga i odradzam jego kupno, nie jestem zadowolony z druku, jakosc kiepska, po przejechaniu palcem 50% tonera zostaje na palcu, wydruk przy maksymalnym zaczernieniu blado szary... moze to wina proszku z allegro za 20 zl... przebieg ok 1500 stron. Powaznie zastanawiam sie nad kupnem hp 1018 LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 kupiłem 1018, mam też 1020 i nie ma w ogóle różnicy w szybkości w druku. zdecydowałem się na hp bo mam za free z użyte tonety, nie regenerowane więc będzie co napełniać i drukować do woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adderek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Kilka uwag: 1. NIE TRZYMAJCIE DRUKAREK LASEROWYCH W TRYBIE "ON" PRZEZ CAŁY CZAS !!! Jakiś czas temu sprawdzono "coś" (nie chcę się wdawać w szczegóły) i stwierdzono, że zdecydowana większość drukarek na rynku (a szczególnie tych tańszych) emituje dużo szkodliwych cząsteczek przekraczając normy bezpieczeństwa. Inaczej mówiąc: Jeśli masz taką drukarkę włączoną przez cały czas to szkodzisz swojemu zdrowiu. Jeśli jeszcze śpisz w pokoju, gdzie jest ta drukarka - zakładasz sobie pętlę na szyję. 2. Drukarka jest bardzo szybka 3. Drukarka Samsung ML-2010P jest drukarką laserową, więc pewne elementy się nagrzewają do wysokich temperatur (ale producent informuje o temperaturze do 180 stopni Celsjusza - widywałem drukarki nagrzewające się dużo bardziej) 4. Drukarka te jest drukarką laserową i zamiast atramentu wykorzystuje toner. Jeśli zaczyna nam w którymś momencie nierównomiernie rozprowadzać proszek - możemy wstrząsnąć pojemnikiem tonera (aczkolwiek producenci zawsze to odradzają, ponieważ można tak uszkodzić toner) 5. Gdy kończy się toner, można kupić proszek i napełnić pojemnik. Oczywiście lepiej kupić nowy, najlepiej oryginalny. Problemem jest jednak koszt. Uwaga! Proszek brudzi!. Ale nie brudzi strasznie a tylko mocno - niech to będzie pociechą. Do wymiany koniecznie kładziemy na podłodze dywan z gazet, zakładamy papierową maseczkę na twarz i rękawiczki gumowe jednorazowe. Nie zaszkodzą okulary ochronne. 6. Włącznik drukarki jest położony z tyłu i jest trudno-dostępny. 7. Mi jak na razie drukarka nie zacina się ani nie wcina kartek. 8. Jeśli komuś drukarka wcina na raz więcej niż jedną kartkę, lub też miętoli kartki, itp. a ma już duży przebieg - zazwyczaj można wyczyścić takie gumowe chwytniki do papieru wodą i mydłem (ale jak to się mówi "drodzy widzowie - nie róbcie tego w domu"). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A czy ten startowy toner z Samsunga można napełnić ? czy muszę kupić oryginalny toner i dopiero jak sie skończy to napełnić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a propos tonera: to taka sama kaseta. różni się ilością tonera w środku. / wątpię by różniła się też 'wytrzymałością' bębna - ale tu nie dam głowy. kaseta startowa ma zbiornik normalnej wielkości i nie różni się niczym od normalnej, oprócz ilości tonera oczywiścieCzy trzeba trzeci raz pisać to samo? -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...