Skocz do zawartości
Gość fuqs

Pasta Termoprzewodzaca

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie nowy wentylator w wersji OEM. ZOstało mi troszeczke pasty wiec nia przesmarowalem proca, ale okazalo sie ze za malo jej bylo, wiec poszedlem do kolegi i pozyczylem paste (innej firmy) i przesamrowalem nia pozostala czesc proca. Czy taka mieszanka past nie bedzie gorzej odrpowadzac ciepla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej jedną paste z tego względu ze różne pasty różnie odprowadzają ciepło a na cała powierzchnia procka powinna tak samo ciepło oddawać, bo jeszcze doprowadzisz do tego że część proca będzie się przegrzewać a ta druga nie i będzie lipa a to może chyba doprowadzić do uszkodzenia proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kiedyś mieszałem titana i silikon (końcówka tej, końcówka tamtej - ihs w k8 był duży :D

wymieszalem kulturalnie na plastikowym pudełku cd i ciepnąłem na procka - nie spalił się, więc efekt był prawidłowy :D

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymierzalem kulturalnie na plastikowym pudełku cd i ciepnąłem na procka - nie spalił się, więc efekt był prawidłowy :D

w takim wypadku nie miał prawa sie spalić ani nic z tych rzeczy.

problem może powstać wtedy gdy zrobisz tak jak fugs napisał, że wysmarował jedną część proca jedną pastą a drugą część proca drugą pastą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim wypadku nie miał prawa sie spalić ani nic z tych rzeczy.

problem może powstać wtedy gdy zrobisz tak jak fugs napisał, że wysmarował jedną część proca jedną pastą a drugą część proca drugą pastą.

znaczy niezupelnie tak , najpierw wycisnalem wszystko ze starej tubki na srodek procesora ale okazalo sie ze troche tego malo bylo wiec dalem jeszcze troszke na proca drugiej pasty

aha i radiator jest wyraznie ciepły

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się nakłada tą pastę na procka ? trudne to jest ?

Grrrrrr!!! :evil:

KLIK 1

and then 7 topic od góry

KLIK 2

and then czytasz i następnie próbujesz nauczyć się myśleć...

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...