Gość fuqs Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Kupiłem sobie nowy wentylator w wersji OEM. ZOstało mi troszeczke pasty wiec nia przesmarowalem proca, ale okazalo sie ze za malo jej bylo, wiec poszedlem do kolegi i pozyczylem paste (innej firmy) i przesamrowalem nia pozostala czesc proca. Czy taka mieszanka past nie bedzie gorzej odrpowadzac ciepla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Może tak, może nie :) ...wątpię żeby ktoś na forum tez tak zrobił. To Ty testujesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 chyba lepiej jedną pastą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 lepiej jedną paste z tego względu ze różne pasty różnie odprowadzają ciepło a na cała powierzchnia procka powinna tak samo ciepło oddawać, bo jeszcze doprowadzisz do tego że część proca będzie się przegrzewać a ta druga nie i będzie lipa a to może chyba doprowadzić do uszkodzenia proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Do tego może zajść możliwość że dojdzie do reakcji (może wybuchowej, a może śmierdzącej :P) BTW To chyba nie ten dział ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) ja kiedyś mieszałem titana i silikon (końcówka tej, końcówka tamtej - ihs w k8 był duży :D wymieszalem kulturalnie na plastikowym pudełku cd i ciepnąłem na procka - nie spalił się, więc efekt był prawidłowy :D Edytowane 24 Września 2006 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 wymierzalem kulturalnie na plastikowym pudełku cd i ciepnąłem na procka - nie spalił się, więc efekt był prawidłowy :Dw takim wypadku nie miał prawa sie spalić ani nic z tych rzeczy. problem może powstać wtedy gdy zrobisz tak jak fugs napisał, że wysmarował jedną część proca jedną pastą a drugą część proca drugą pastą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) w takim wypadku nie miał prawa sie spalić ani nic z tych rzeczy. problem może powstać wtedy gdy zrobisz tak jak fugs napisał, że wysmarował jedną część proca jedną pastą a drugą część proca drugą pastą. znaczy niezupelnie tak , najpierw wycisnalem wszystko ze starej tubki na srodek procesora ale okazalo sie ze troche tego malo bylo wiec dalem jeszcze troszke na proca drugiej pasty aha i radiator jest wyraznie ciepły Edytowane 24 Września 2006 przez fuqs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja kiedyś rozrzedziłem arctic ceramigue wydala mi sie za gęsta zwykłą białą pastą dałem jej góra 10% ,efekt był taki że wydajność tej mieszanki była na poziomie zwykłej silokonówki :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 jak się nakłada tą pastę na procka ? trudne to jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) jak się nakłada tą pastę na procka ? trudne to jest ?Grrrrrr!!! :evil: KLIK 1 and then 7 topic od góry KLIK 2 and then czytasz i następnie próbujesz nauczyć się myśleć... Edytowane 19 Października 2006 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...