kl-damian Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 ehh homzik doprowadzisz mnie do szalentwa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) z tymi lcd i ogolnie zakupem (szczegolnie budy) :P a jak wygladaja lcd w przktyce? nikt z znajomych nie ma lcd wiec sie nimi nie bawilem, -jak z przesiadka z crt -czy w tej 19' rozdzielczosci 800x600 i 1024x768 beda dobre? na crt pracuje od 6 lat w 800x600 wiec beda problemy z wyzsza :P Edytowane 25 Września 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 no bo lepiej dolozyc odrobine do sporo lepszego swinga, ktory ma lepsze chlodzenie dyskow i dostep do dyskow i inne bajery obraz na lcd w rozdzielczosci innej niz 1280x1024 zawsze bedzie gorszy, ale da sie przezyc... niby na poczatku pracy z lcd bola troche oczy ale czlowiek sie przyzwyczaja po kilku dniach co do lcd to ja bym bral tego benq jak go gdzies dostaniesz, jak nie to fajny i duzy jest tez samsung 203b... no i 971p tez niezly... albo samsung 940fn... wybierz sobie cos:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) ale ten swing jest brzydszy fe... a kompa nie bede rozbieral :] lcd biore ze wzgledu na oczy jest problem http://sklep.benchmark.pl konfigurator pokazuje ze plyta glowna nie wejdzie do mambo i swinga :blink: Ponadto dostrzeżono inne błędy: - płyta główna nie jest kompatybilna z obudową. http://sklep.benchmark.pl/pelny_17911.html ?? bedzie? Edytowane 25 Września 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) benq fp91gp on bylby dobry do gier/internetu itp? ogolnie uniwersalnyDo gier niezaciekawie.Tu dostepny. http://www.znak.pl/index.php?cid=209&s...id=l19BenFP91GP http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=1627 cytacik. Mam od dzisiaj FP91GP na biurku. Co tu dużo mówić, czuję się trochę rozczarowany - rogi mocno świecą, - kąty nie wyglądają mi na 178/178, - te 16,7 milionów kolorów też wygląda podejrzanie, spodziewałem się, że będzie lepiej, - w Quake gra sie fatalnie Jak sie uparles na PVA to dwa modele ten twoj Fujitsu Siemens P19-2 i ten Samsung 971P Brak OSD to jak dla mnie katastrofa Jakosciowo wyswietlany obraz(ogolnie gry,intenet,grfika) Fujitsu-Siemens P19-2 Samsung 971P Samsung 193P Plus Oczywiscie jak komp niebedzie wykorzystywany praktycznie do gier,bo wtedy w tym przedziale cenowym sensownym wyborem jest NEC MultiSync 90GX2 Edytowane 25 Września 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) nie chodzi mi o pva tylko o katy i jakis w miare ladny obraz bo z kompa korzysta cala rodzina (w tym dzieci) na matrycach i lcd sie totalnie nie znam, myslalem ze z lcd jest jak z np prockami, im drozszy tym szybszy/lepszy ps to jaki wkoncu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :( nie jestem z tych co im mucha zrobi kupke na obudowie komputera i to im przeskadza. Samsung 971P nie ma zlej opinii czesc , zakupilem 971p wczoraj , gralem i uzywalem go wczoraj do 3 w nocy... sprawdzalem na grach fear, prince of persia TT, Warcraft 3 i cos tam jeszcze...W Fear PoP gra chodzila pieknie , zero smuzenia ,kolorki swietne moze on bylby lepszy od benq-a? Edytowane 25 Września 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Samsung 971P Brak OSD to jak dla mnie katastrofa Jest 940FN, wlasciwie to samo co 971P tylko brzydszy i z OSD:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) moze mi ktos powiedziec na ktorym monitorku bedzie mniejsze smuzenie i lepszy obraz Samsung 971P czy benq FP91GP Edytowane 25 Września 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Samsung 971P mniejsze niz FP91GP ale jak masz dac 1600 zl za tego Samsunga to bierz co na poczatku wybralec Fujitsu-Siemens P19-2 ta sama cena co samsung a jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) czyli ten fs p19-2 bedzie lepszy od benqa i tego samsunga pod wzgledem smug-obrazu i jego mam ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> samsung ma 6 ms a fs 8ms wiec samsung lepszy? ps. ma ktos filmik na ktorym widac smugi? nigdy nie widzialem smug jeszcze (wstyd sie przyznac) :) Edytowane 26 Września 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...p;kategoria=226 przeczytaj,tam jest dobre forum poczytaj sobie na temat tych dwuch monitorow i podejmij decyzje. KONIEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 wiem o tej stronie ale tam nie ma 971p ani benqa tylko fujitsu jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 wejdz sobie na mva.pl/forum/ i bedziesz mial kupe tematow o roznych monitorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 z forum sie zbytnio nic nie dowiem bo i fujitsu, samsunga i benqa chwala, ale skoro chris mowi ze samsung i fuji lepszy od benqa to chyba benq odpada, chomzik z jednej strony ma racje co do tego ze samsung nowszy a fujitsu swoje latka juz ma, z drugiej model 970p blado wypadl na tle fujitsu, jak jest z 971p? narazie brak testow... dlatego ja jestem zglupialy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dace Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Posluchaj nie wiem na ile opinia uzytkownika, ktory dopiero co napisal swojego pierwszego posta na tym forum bedzie ci przydatna. Co do monitorow to z czystym sumieniem moge ci polecic monitorek Philipsa 190B7. Jest to dziewietnastka na matrycy FN+ o czasie reakcji 8ms i katach widzenia 168/168, w zupelnosci wiec wystartczy do gier, dzieki duzym katom widzenia mozna bez problemow ogladac filmy, nie wystepuje tutaj efekt niedoswietlenia/przeswietlenia, ktorejs partii obrazu gdy spojrzymy na niego pod katem lezac sobie wygodnie na kanapce. Smuzenie nie jest zauwazalne, czy to podczas gier, czy przegladania netu lub pracy z tekstem. Monitor bardzo dobrze radzi sobie z przeskalowywaniem obrazu dzieki czemu nie ma potrzeby grac we wszystko w rozdzielczosci 1280x1024 (taka jest natywna rozdzielczosc tego panelu), spokojnie mozna odpalic gre w nizszych bez dziwnych nieproporcjonalnych "rozciagniec". Monitor posiada dwa gniazda na sygnal - analogowe D-sub i cyfrowe DVI, nie ma wiec ryzyka, ze nie podlaczysz go do czegos. Jednak najwieksza wg mnie zaleta tego monitorka jest gwarancja Perfect Panel (bez dopuszczalnych bledow pixeli i subpixeli) na trzy lata. Mozesz wiec przez trzy lata spac spokojnie - cokolwiek zlego stanie sie z matryca, wymienia ci na nowa. Cena waha sie w granicach 1200-1300 zlotych, ja swoj dostalem w lokalnej firmie komputerowej za cale 1170 zlotych. Jak za te pieniadze, trudno znalezc monitor o podobnych parametrach i to z matryca pierwszej klasy (perfect panel). Wybor oczywiscie nalezy do Ciebie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 to matryca tn wiec bardziej do gier a ja potrzebuje uniwersalnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) sory za 2 post ale, nie dostane w moim miescie 7900GS, maja tylko http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...-E_TV_2xDV.html a co myslicie o tym http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._256bit_PC.html ? lub http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...525_1440MH.html Edytowane 5 Października 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Brałbym Gigabyte'a, ew od Galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 ktos pisal na jakims forum ze ten gigabyte to podobno tandeta, mogl by sie jakis posiadacz wypowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Weź lepiej 7900GTO. Wydajniejsze niż GT i tańsze (980 zł na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) tego to ja na 90% nie dostane w moim miescie bo nawet w google pusto :) a musze kupic kompa w 1 sklepie :D 1st gf 7900gto firmy msi 2st gf 7900gt firmy gigabyte zalman Edytowane 5 Października 2006 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 na twoim miejscu brałbym bez zastanowienia MSI 7900GTO pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 jest zamowiony ten msi w sklepie ale co z tego wyjdzie to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 sory za 2 post ale, nie dostane w moim miescie 7900GS, maja tylko http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...-E_TV_2xDV.html a co myslicie o tym http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._256bit_PC.html ? lub http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...525_1440MH.html witam Galaxy z zalmanem Obudowa coolermaster centurion 532 (wszysto się zmieści i jeszcze miejsca zostanie niestety bez bajerów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 MSI 7900GTO @ 7900GTX zjada 7950GT i x1900xt - wiec chyba wybor oczywisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...