Skocz do zawartości
krogoth111

Udostępnianie Plików Się Zawiesiło?

Rekomendowane odpowiedzi

Cokolwiek bym udostępnił na moim komputerze dla drugiego w sieci jest tylko do odczytu mimo iż dla wszyscy zaznaczam pełna kontrola.

Jedynym wyjściem jest zalogowanie się z sieci za pomocą mojego loginu i hasła. Wszystkie konta inne jakie stwarzam mają tylko do odczytu.

Co się stało?

Jakoś da się zmienić to?

Bo muszę do mojej Mamy do pokoju ganiać co chwilę żeby logować się na dysk z danymi od firmy jako ja bo nic nie może ona zrobić...

Tworzyłem różne konta. Różne loginy i nic. Tylko jako JA działa mimo że dysk jest udostępniony dla WSZYSTKICH z opcją PEŁNA KONTROLA/ZAPIS/ODCZYT.

Obydwa systemy to WINDOWS SP z SP2 POLSKA WERSJA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest to samo... tzn jeden komp jest podpięty do netu, drugi do niego... Problem jest taki.. że ja z, nazwijmy go serverem netu, nie mogę wejsć na drugiego kompa, a z tamtego można na mój... Więc zeby coś skopiować z mojego tam.. trzeba iść na tamtego kompa... natomiast zapisywać na mój się już nie da, no to moja żonka wynalazła że zapisywać sie da do shared docs... :)

sprawdzę to co mówiłeś może zadziała, bo shared docs trochę nie po drodze po katalogach jest :)

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znikła mi ikona MICROSOFT WINDOWS NETWORK w Moje miejsca sieciowe -> Cała sieć.

Jak ja przywrócić... Cholera. Nie wiem co zmieniłem że znikła. Kombinowałem z usługami odpaliłem już nawet wszystkie i nic. Nie ma jej. Teraz to dopiero narobiłem. Coś czuję niedługo format będzie.

Ten windows juz przeżył P4E800SE, P5WD2 a teraz jest na P5W DH :P

Wie ktoś jak przywrócić ikonę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie, teraz inny problem z udostepnianiem plikow:

Mam w domu LANa po wifi z ojca laptopem, do ktorego czasami podlacza sie kumpel (jak chcemy w cos zagrac czy przerzucic jakies pliki). Ojciec nie zyczy sobie, zeby jego udostepnione pliki (m.in. dokumenty z firmy) byly widoczne dla wszystkich, a tylko dla kompow w naszym domu (laptop + stacjonarka).

Czy da sie cos takiego zrobic? Jako utrudnienie dodam, ze w pracy laptopa podlacza do tamtejszego stacjonarnego kompa skretka i tam tez musi byc widocznosc plikow.

Wszystkie kompy na XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuje temat - czy nikt nie zna zadnego sposobu (lub programu)?

Ew. czy mozna zrobic tak, zeby po zalozeniu hasla na laptopa nie trzeba go bylo wklepywac jako uzytkownik lokalny, a tylko probujac uzyskac dostep do udostepnionych zasobow przez LAN?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mozliwosci jest kilka ( jesli chodzi o udostepnianie dla"wybranych" )

programy: Shrpubw, SDManager, NTSwitch itd.

sa tez rozne ukryte, administratorskie...

ale to nie na ten dzial

mozna tez normalnie :P

duzo pisania...

mala probka:

P.S. nie wyczerpuje to tematu :D

Edytowane przez avecezary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi