Skocz do zawartości
BLANTMEN

Trabant

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździliście kiedykolwiek trabantem ??? Ja dzisiaj sobie pojeździłem (szkoda, że prawka niemam ;)) - qmpel załatwił od dziadka :lol: Niedość, że zapalił za 8 razem, to jeszcze max jechaliśmy nim gdzieś 8 Km/h (qle prędkość nadświetlna :lol: :lol: :lol: :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sie chcial takim wynalazkiem karnac, ale na publiczne drogi to bym sie nie odwazyl wyjechac

Nie ma czego się bać. Na wakacje jeżdziłem spokojnie po drogach publicznych samochodem który nie powinien w ogóle jechać i jakoś nic się nie stało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałbym mieć jakiegoś dobitego trabanta. Ojciec ma sklep z częściami, trabant prostą konstrukcją jest. Zrobiłbym go sobie całkiem fajnie i miałbym niezłą maszynę, w końcu zawsze można wstawić silnik diesla od golfa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sie chcial takim wynalazkiem karnac, ale na publiczne drogi to bym sie nie odwazyl wyjechac

Nie ma czego się bać. Na wakacje jeżdziłem spokojnie po drogach publicznych samochodem który nie powinien w ogóle jechać i jakośnic się nie stało

Dobrze powiedziane. JAKOŚ.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ading ding ding ding diiiing ding dign dign...alez ten trabant posuwa;) tez nie mam prawka..ale co tam..trabantem pojezdzic trzeba:D

ej to nie tak :lol:

tak robi trampek:

bam brrraram bram bram bararaam braaaaam braambaramam bram bram...

to było na luzie, a tak jak się dodeaje gazu:

braAAAm (dwójka) brrraaaaaAAAAAMMM, barabara (trójka) brrrrrrrrrrr....

i w ten sposób rozpędzamy sprzęta do prędkości pozwalającej poruszać się po mieście bez strachu, że zatrzymają nas na radar :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam duzego Fiata z 1990 roku jezdzilem nim po publicznych drogach do lata zeszlego roku ale teraz sie boje.Nic nie dziala przy nacisnieciu hamulca sciaga na lewa strone kierownica zaczyna trzasc sie w gore i w dol z odchyleniem jakies 4-5cm przy 100km/h 1 szy bieg wypada sprzeglo jest do wymiany gaznik sie zapycha korozja go lapie.Ale za to tylni blotnik wymienilem ostatnio Ktos chce kupic ??? :wink:

Co do cudactw techniki z NRD to kumpel mial trabanta pomalowanego jak ser dziury i wogole fajna sprawa dal za niego 600 zl pomalowanie kosztowalo go chyba ze 200 a pozniej wzial udzial w jakiejs promocji sera za ktora dostal 2000 :) zloty interes jednym slowem a wiec ... pedzle w ruch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałbym mieć jakiegoś dobitego trabanta. Ojciec ma sklep z częściami, trabant prostą konstrukcją jest. Zrobiłbym go sobie całkiem fajnie i miałbym niezłą maszynę, w końcu zawsze można wstawić silnik diesla od golfa  :D

No Trabi, No Fun !!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnijcie sobie z kazy itp piosenke Łona - "Helmut, rura! " nieźle sie usmiejecie. "......helmut mnie nigdy niezawiedzie, mam zaufania ogrom, tam sie zepsulo wszystko co sie zepsuc moglo, dzialaja silnik swiatła i hamulec, sporadycznie, pozatym nieobchodzi nic mnie....."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnijcie sobie z kazy itp piosenke Łona - "Helmut, rura! " nieźle sie usmiejecie. "......helmut mnie nigdy niezawiedzie, mam zaufania ogrom, tam sie zepsulo wszystko co si zepsuc moglo, dzialaja silnik swiatła i hamulec, sporadycznie, pozatym nieobchodzi nic mnie....."

Mam to !!!

- Ej dziewczyny mam TRABANTA !!!

- Cicho qr** bo jakiś znajomy będzie przechodził !!!

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Mi sie udało Trabanta "stuningować" jeżdząc po lesie...

-Prędkość maksymalna 45km/h

-2 biegowy(fabrycznie 3)

-niedzialający wsteczny

-urwany tłumik (MoDinGa Baj MI na pieńku)

-Wybita przednia szyba

-brak lamp przednich & lusterek

-pognieciona, jedyna w swoim rodzaju...klapa :D

+ BONUS! Brak linki od hamulców!!!

Jazda była ODJEb...ista zapalił po 40 minutach grzebania w nim a jeździł 10 minut...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz ja się pochwalę mój stary kupił ponad rok temu volg'e (wołga) gaz m-21 i jest poprostu zajebista obecnie jest w fazie gruntownego remątu na jesień 2003 powinna być gotowa. A autko prezentuje się tak: Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe kumpel mial kiedys trampka i do gaznika podpiol butle od migomata tylko ze zamiast dwutlenkiem wegla zatankowal ja czystym tlenem (czystym a nie sprezonym powietrzem) - trampek w 4 osoby (ja bylem w srodku) po prostej drodze wyciagnal pelen licznik.......tzn tak troche az za pelen licznik........ i nie gadac mi tu ze to zlom :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trampek to ciekawy pojazd. Swego czasu się najeździłem, (znajomy miał), i jeździ się tym lepiej, niż np. maluchem (miałem), a na pewno mniej się bałem- trabant to bądź co bądź stalowa rama pokryta akrylem, a maluch <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane samonośne blachy...

Mile wspominam trampka, tylko to miesznie oleju przy tankowaniu :lol:

Ale najlepszy jest ten zaporożec z wlotami po bokach- 4-cylindrowy boxer co warczy jak awionetka :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi