Skocz do zawartości
Quarion_Blass

Dwa Windowsy Na Jednej Partycji - Jak Usunąć Jednego Z Nich?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Mój kolega ma dwa windowsy na jednej partycji, jeden jest standardowo folderze "Windows" a drugi w folderze "Windows.0". Jak usunąć tego drugiego windowsa tak żeby ten pierwszy został? Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieję że zrozumieliście o co mi chodzi. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pliku pisze:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS.0

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS.0="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Jeśli chciałbym żeby windowssię uruchamiał z folderu "WINDOWS" to tak mam to zmienić:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

? Edytowane przez Quarion_Blass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Pokusiłbym się jeszcze o przestawienie czasu "timeout" na 5 sekund - tak na przyszłość.

Poza tym dziwne, że masz oba systemy na drugiej partycji. Proponowałbym (przy najbliższej okazji - np. pad systemu) instalację Windows na 1 partycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa systemy na jednej partycji, ponieważ dzisiaj po instalacji nowych sterowników windows podczas włączania zaczął się resetować, nawet tryb awaryjny się nie chciał włączyć... Więc zainstalowałem nowy windows ze zintegrowanymy sterownikami(zintegrowałem programem nLite) skopiowałem pliki sterowników nowego windowsa do starego i stary windows zaczął działać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi