Skocz do zawartości
guru

Dylemat Z Pamieciami

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z tymi pamieciami ? Na poczatku mialem 1 kosc 512 PSP Patriot @ 470 2,5-3-3-6 w 3dmarku05 mialem 5600 punktow reszta w sygnaturce,teraz dokupilem 512 mb jakiegos goodramu cl 3-4-4 ale w biosie ustawione mam 2,5-3-3-6 (jak w patriotkach bylo) i @ na 420 mhz czy to mozliwe ze teraz mam 4000 punktow w 05 ?? O co chodzi ? Czy dokupione pamieci mimo biosu maja 3-4-4-8 ?? Czy nie nalezy sie sugerowac markiem ? Bo wydajnosc jest wieksza niz z jedna koscia,w windowsie odczuwam przyspieszenie wlaczania roznych aplikacji na raz - mozliwe czy autosugestia ? Ostatnia sprawa to jakie ma znaczenie T1 i T2 ?? Ktore jest wydajniejsze ? Ma to znaczenie w grach ? Czy timingi i szybkosc pamieci rzedu 20-40 mhz ma duze znaczenie czy tylko znikome ,zauwazalne w markach i syntetykach ? Prosze o wyczerpujaca pomoc .

Pozdrawiam! Krocej sie nie dalo :D

Edytowane przez guru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grasz w 3D smarki? :lol:

Wiadomo że FSB daje dużego kopa w smarkach, ale nie sugeruj się tym, w grach powinieneś poczuc moc 1GB ram'u a nie fsb :)

Takie żyłowanie ustawień jest dla tych, którzy biją się o każden jeden punkt w markach, superPI etc...

1T powinno być wydajniejsze, ale raczej tylko w syntetykach, bo ja osobiście nie widzę różnicy między 1 a 2T :]

40 MHz na pamięchach to już jednak troche jest, powinno to być zauważalne gołym okiem, np szybsze uruchamianie aplikacji.

A i nazwa topicu jakaś taka niepasująca, bo problemu nie masz, a dylemat ;)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi