guru Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Jak to jest z tymi pamieciami ? Na poczatku mialem 1 kosc 512 PSP Patriot @ 470 2,5-3-3-6 w 3dmarku05 mialem 5600 punktow reszta w sygnaturce,teraz dokupilem 512 mb jakiegos goodramu cl 3-4-4 ale w biosie ustawione mam 2,5-3-3-6 (jak w patriotkach bylo) i @ na 420 mhz czy to mozliwe ze teraz mam 4000 punktow w 05 ?? O co chodzi ? Czy dokupione pamieci mimo biosu maja 3-4-4-8 ?? Czy nie nalezy sie sugerowac markiem ? Bo wydajnosc jest wieksza niz z jedna koscia,w windowsie odczuwam przyspieszenie wlaczania roznych aplikacji na raz - mozliwe czy autosugestia ? Ostatnia sprawa to jakie ma znaczenie T1 i T2 ?? Ktore jest wydajniejsze ? Ma to znaczenie w grach ? Czy timingi i szybkosc pamieci rzedu 20-40 mhz ma duze znaczenie czy tylko znikome ,zauwazalne w markach i syntetykach ? Prosze o wyczerpujaca pomoc . Pozdrawiam! Krocej sie nie dalo :D Edytowane 25 Września 2006 przez guru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Grasz w 3D smarki? :lol: Wiadomo że FSB daje dużego kopa w smarkach, ale nie sugeruj się tym, w grach powinieneś poczuc moc 1GB ram'u a nie fsb :) Takie żyłowanie ustawień jest dla tych, którzy biją się o każden jeden punkt w markach, superPI etc... 1T powinno być wydajniejsze, ale raczej tylko w syntetykach, bo ja osobiście nie widzę różnicy między 1 a 2T :] 40 MHz na pamięchach to już jednak troche jest, powinno to być zauważalne gołym okiem, np szybsze uruchamianie aplikacji. A i nazwa topicu jakaś taka niepasująca, bo problemu nie masz, a dylemat ;) Edytowane 25 Września 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...