pawelcioh Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Witajcie Zakupiłem zasilacz Modecom MC-350 Czy ten zasilacz Modecom MC 350 ATX PFC będzie wystarczający dla karty Galaxy 7900 GS na Zalmanie ?? Pozostałe elementy (zamówione - w drodze do mnie:) Procesor: Athlon 64 Orleans 3500 (2200MHz, AM2) Płyta: DFI nForce4 Infinity Ultra II (AM2) Pamięć: 2x512 Goodram 533 Napędy: 2 dyski ATA (WD160+WD80), nagrywarka DVD Pozdrawiam Paweł Edytowane 25 Września 2006 przez pawelcioh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Zasilacz 350 W to moze byc za malo na taki conf. Zastanow sie moze nad tym zasilaczem. Lepiej zawsze miec zapas mocy niz sie niepotrzebnie denerwowac :) Edytowane 25 Września 2006 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Problem w tym ,że zasilacz już leży u mnie na półce i czeka na kompa:(, tylko czy nie strach go zakładać?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zasilacz 350 W to moze byc za malo na taki conf. Zastanow sie moze nad tym zasilaczem. Lepiej zawsze miec zapas mocy niz sie niepotrzebnie denerwowac :) Od razu 1000W mu polec ;) A co do pytania poszukaj tematu o rzeczywistym zuzyciu mocy przez komputer to powinno cie uspokoic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Znalazłem w sieci kalkulator zapotrzebowania na moc kompa i wykazał, że mój sprzęt będzie potrzebował 265W(chyba maksymalnie). W informacji o karcie jest zalecany zasilacz 350W z natężeniem conajmniej 20A na 12V. Z kolei na stronie Modecoma jest napisane, że ten model - MC 350 PFC ma natężenia na 12V: 18A i 16A - i to mnie głównie niepokoi. Może jednak ten Modecom wystarczy? Edytowane 25 Września 2006 przez pawelcioh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Eee tam, na razie wystarczy. Ja na Huntkey 300W miałem 6800GT i jakoś działało :rolleyes: Jak chcesz mieć spokój to wywal jeden dysk i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Skoro juz go kupiles to poskladaj sprzet i zapodaj 3d mark 06 na max ustawieniach. Niech pochodzi troche. Jesli komp nie bedzie robil restartow lub sie wylaczal to powinno byc okie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 bez krecenia? ze spokojem... z kreceniem? hmm juz troche gorzej. ale pamietaj ze ciszy nie oczekuj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 ta zasiłka poradzi sobie nawet z dobrym OC nie peniaj tylko kręć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 poradzi sobie z oc i bez oc . zobacz moj temat odnosnie poboru mocy przez komp... x2 mocno wykrecone , 7800Gt wykrecone i kupa innych rzeczy ..te klakulatory to sobie mozna ... najlepiej wynik jaki tam otrzymasz dziel przez 2 i wtedy pewnie bedzie bliski realnemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcioh Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 poradzi sobie z oc i bez oc . zobacz moj temat odnosnie poboru mocy przez komp... x2 mocno wykrecone , 7800Gt wykrecone i kupa innych rzeczy ..te klakulatory to sobie mozna ... najlepiej wynik jaki tam otrzymasz dziel przez 2 i wtedy pewnie bedzie bliski realnemuWitajci Modecomik 350W odpala bez problemu i wszystko śmiga aż miło:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 A głośno chodzi ?? Kupiłem właśnie dziś ten zasilacz, ale do sprzętu, który zużywa o wiele mniej mocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 I z kręceniem da radę to nie Barton. Będzie na styk ale da radę. 400W t orozsądny zapas mocy. Zasilacz 500W podwyższy ci tylko rachunki za prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 wystarczy, kręcić też można na nim spokojnie - bez obaw. Jeżeli nawet jakimś cudem zabraknie mu pary (w co mocno wątpie), to poprostu się wyłączy - nic ci się nie spali (nawet zasiłka ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 tak jak pisalem , spokojnie styknie nawet do mocnego oc na sprzecie jaki masz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...