Skocz do zawartości
pawelcioh

Modecom Mc-350 + 7900gs

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Zakupiłem zasilacz Modecom MC-350

Czy ten zasilacz Modecom MC 350 ATX PFC będzie wystarczający dla karty Galaxy 7900 GS na Zalmanie ??

Pozostałe elementy (zamówione - w drodze do mnie:)

Procesor: Athlon 64 Orleans 3500 (2200MHz, AM2)

Płyta: DFI nForce4 Infinity Ultra II (AM2)

Pamięć: 2x512 Goodram 533

Napędy: 2 dyski ATA (WD160+WD80), nagrywarka DVD

Pozdrawiam

Paweł

Edytowane przez pawelcioh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz 350 W to moze byc za malo na taki conf. Zastanow sie moze nad tym zasilaczem. Lepiej zawsze miec zapas mocy niz sie niepotrzebnie denerwowac :)

Od razu 1000W mu polec ;)

A co do pytania poszukaj tematu o rzeczywistym zuzyciu mocy przez komputer to powinno cie uspokoic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem w sieci kalkulator zapotrzebowania na moc kompa i wykazał, że mój sprzęt będzie potrzebował 265W(chyba maksymalnie).

W informacji o karcie jest zalecany zasilacz 350W z natężeniem conajmniej 20A na 12V.

Z kolei na stronie Modecoma jest napisane, że ten model - MC 350 PFC ma natężenia na 12V: 18A i 16A - i to mnie głównie niepokoi.

Może jednak ten Modecom wystarczy?

Edytowane przez pawelcioh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poradzi sobie z oc i bez oc . zobacz moj temat odnosnie poboru mocy przez komp... x2 mocno wykrecone , 7800Gt wykrecone i kupa innych rzeczy ..te klakulatory to sobie mozna ... najlepiej wynik jaki tam otrzymasz dziel przez 2 i wtedy pewnie bedzie bliski realnemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poradzi sobie z oc i bez oc . zobacz moj temat odnosnie poboru mocy przez komp... x2 mocno wykrecone , 7800Gt wykrecone i kupa innych rzeczy ..te klakulatory to sobie mozna ... najlepiej wynik jaki tam otrzymasz dziel przez 2 i wtedy pewnie bedzie bliski realnemu

Witajci

Modecomik 350W odpala bez problemu i wszystko śmiga aż miło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy, kręcić też można na nim spokojnie - bez obaw.

Jeżeli nawet jakimś cudem zabraknie mu pary (w co mocno wątpie), to poprostu się wyłączy - nic ci się nie spali (nawet zasiłka ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi