Szymoon Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Musialem wymienic zasilacz - jak sie okazalo, to on powodowal restarty kompa(huntkey 300W). Tematem "przy okazji" jest czy zasilacz, w ktorym koncowki (te idace do mobo) sa przypalone (ze dwie czy trzy), jeszcze bedzie sie do czegos nadawal ? po przeczyszczeniu oczywiscie... Ale temat glowny - zamienilem go na chiefteca 350W. Dziala bezproblemowo, od razu widoczna znaczna poprawa napiec, natomiast jest jeden dosyc spory dla mnie problem - zasilacz piszczy. Nie jednostajnie, ale caly czas. Np podczas kopiowania plikow dochodzi do tego, ze bardziej slysze piszczenie zasilacza (ktore wtedy narasta i jest o zmiennej czestotliwosci i natezeniu), niz dysk... Kompa wyciszam, wszystko juz mialem super ciche oprocz dysku, a tu sie zasilacz wybija... Czy on sie jakos wyrobi ? mialem taka nadzieje, ale minal juz jakis tydzien od czasu zakupu... Czy jest jakas szansa, ze mi go wymienia ? W ogole, czy jest to jakas usterka, czy norma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Norma, jeżeli chodzi o Chiefteci ;). To co piszczy, to cewki - możesz spróbować zalać je sylikonem, ew. takim klejem termotopliwym z pistoletu - powinno pomóc... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Nic dodac, nic ujac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Witam. Mam już drugi rok Chieftec ATX-410-212 i nic nie piszczy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychoo Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Mam Chiefteca HPC-360-202DF od roku i nic nie piszczy, ale też się spotkałęm z tym zjawiskiem w innych zasialczach Chiefteka, więc nie ma reguły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...