tmp Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Witam! Mam nastepujacy problem, posiadam pamieci Samsunga 2x128 PC800, jednak przy starcie systemu ustawione sa na 400 to samo w wincpuid, w biosie w Soft Menu przy opcji RDRAM BUS FREQUENCY moge ustawic jedynie Auto/300/400. Pomozcie jak ustawic je na 800... Jeszcze jedno pytanie pod ta opcja w biosie jest DIFFERENTIAL CURRENT do czego ona sluzy ?? Jestem nowy na forum, probowalem poszukac tego tematu ale net strasznie wolno mi chodzi :( Z gory dzieki za wszelka pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Nikt nie jest w stanie mi pomoc ??? Moja plyta to Abit TH7-II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Nie rozumiem problemu, to dobrze chyba że można ustawić FSB 400. RDRAM to coś zbliżonego do DDR i FSB mnożysz x2. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Hmm nie wiem jak to wytlumaczyc, moze tak bedzie latwiej na tej stronie http://www.vr-zone.com/guides/Intel/Northw...hwood/page7.htm 3 obrazek od gory czlowiek ma System bus ~800 na PC800 a ja na swoich PC800 mam 400 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 A ile masz system clock, pewnie 100MHz dlatego System bus będzie 400. Podajesz linka do sprzętów podkręcanych. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Hmm nie wiem jak to wytlumaczyc, moze tak bedzie latwiej na tej stronie http://www.vr-zone.com/guides/Intel/Northw...hwood/page7.htm 3 obrazek od gory czlowiek ma System bus ~800 na PC800 a ja na swoich PC800 mam 400 :/ Ech jak widze takie posty to coraz mniej mi sie chce na forum zaglądać.To jest częstotliwość taktowania FSB nie Ramm`u ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Majdan nie wszyscy siedza w sprzecie tyle co ty, wiec po prostu moglbys zakonczyc swoja wypowiedz na tym ze to jest czestotliwosc FSB. Dziekuje i pozdrawiam mimo wszystko. Mozesz mi bez zlosliwosci podac nazwe programu ktory mi pokaze na ile mam ustawione pamiatki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 A ile masz system clock, pewnie 100MHz dlatego System bus będzie 400. Podajesz linka do sprzętów podkręcanych. Pozdr. Dzieki, za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...