Skocz do zawartości
exuprad

Hdmi? Dvi? Vga? Sam Juz Nie Wiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam telewizor LCD 32 cale i monitor LCD 19.

Chce na TV miec obraz z komputera, w najwyzszej rozdzielczosci i jakosci,

jednoczesnie chce miec ten sam obraz na moim LCD 19.

Czy musze kupic z allegro splitter dvi na 2x DVI, do jednego podlaczyc monitor a do drugi TV przez HDMI ?

Wiem, ze jest to spadek jakosci sygnalu jednak nie wiem jak to sie ma do sygnalow cyfrowych.

Naprawde jestem zkołowany, TV ma wszystkie wejscia, VGA, HDMI jakies chinche.

POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najtaniej będzie to zrobić jednym chinch'em, zakładam ze twoja karta graficzna ma wyjście s-video i dołączona była do niej przejściówka na chinch (taki krótki kabelek)

wiec podłączasz tak:

karta>przejściówka s-video/chinch> kabel chinch >telewizor

w windzie we właściwościach ekranu w zakładce ustawienia zaawansowane w zakładce karty ustawienia ekranu nview >klon i wideo pełnoekranowe >ekran pomocniczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najtaniej będzie to zrobić jednym chinch'em, zakładam ze twoja karta graficzna ma wyjście s-video i dołączona była do niej przejściówka na chinch (taki krótki kabelek)

wiec podłączasz tak:

karta>przejściówka s-video/chinch> kabel chinch >telewizor

w windzie we właściwościach ekranu w zakładce ustawienia zaawansowane w zakładce karty ustawienia ekranu nview >klon i wideo pełnoekranowe >ekran pomocniczy

Wówczas chyba nie będzie max jakości.

Masz kartę z 2xDVI ( teraz pełno takich )?

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi