Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Brak Zestawienia Wyników Oc Z C2d

Rekomendowane odpowiedzi

AndyN zaproponował by zrobić zestawienie dla conroe w ramach wątku dla procków AMD. Ja uważam że lepiej by było zrobić zestawienie dla procków dwurdzeniowych(w przyszłości i więcej) dla Intela osobno - większy porządek.

Drugą ważną sprawą jest ustalenie "formatu" zgłoszeń userów ze swoimi osiągnięciami

@kszonek - co myślisz o szkielecie który zaproponowałem - można by dołączać dodatkowo screenshoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze format AMd jest bardzo dobry, wszytkie najwazniejsze info sa. Mozna albo zrobic drugi watek, albo zostawic tamten i dodac intela.

Jezeli AndyN sie podejmie dodania tego do swojego rankingu, to myśle zeby zrobic jeden temat tam, jak nie to ewentualnie drugi o samym intelu. Mysle ze ekstremalne to dore miejsce na to.

płyta i proc jak najbardziej, ale grafa i pamieci raczej nie, bo w sp2004 nie maja znaczenia w stressie cpu, a tylko za duzo zbednych informacji, lepiej dodac serie proca itd, tak zeby miesicilo sie w jednej lini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie że pamięci i grafa mają znaczenie przy intelu - jak masz Asusa P5B DLX to GF 7900 ci nie biega - a w zasadzie uniemożliwia OC, jak masz GB i GF7600GS i/lub pamięci na D9 to również z OC nie pojedziesz daleko...

poczytaj jeszcze raz wątki o mobasach pod C2D a zobaczysz że te komponenty mają znaczenie przy OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie że pamięci i grafa mają znaczenie przy intelu - jak masz Asusa P5B DLX to GF 7900 ci nie biega - a w zasadzie uniemożliwia OC, jak masz GB i GF7600GS i/lub pamięci na D9 to również z OC nie pojedziesz daleko...

poczytaj jeszcze raz wątki o mobasach pod C2D a zobaczysz że te komponenty mają znaczenie przy OC

to wiem ze takie jaj sie dzieja, ale watek amd jest z zalozenia o tym jaka seria sie najlepiej kreci itd, mysle ze baza oc procow to grafy i pamieci mozna sobie darowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inną ideę - wyobraź sobie że ktoś szuka dobrego zestawu... zwykle zadaje pytania w stylu czy to się nie będzie gryzło i tak dalej... poszukaj sobie to pełno takich tematów jest. Jak by był temat o oc płyt i procków z dodatkowymi info jak grafa i pamięć to forum uniknęło by kupy niepotrzebnych tematów w stylu "czy taki zestaw jest ok" oraz jeszcze większej ilości kretyńskich odpowiedzi - "użyj opcji szukaj"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bądź konstruktywny jeżeli chcesz osiągnąć cel. Temat Andy'ego z oddzielnym rankingiem dla Intela jest idealny - metodologia jest gotowa. Trzeba tylko autora zmotywować - ładnie poprosić co biorę na siebie ale z Waszym wsparciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bądź konstruktywny jeżeli chcesz osiągnąć cel. Temat Andy'ego z oddzielnym rankingiem dla Intela jest idealny - metodologia jest gotowa. Trzeba tylko autora zmotywować - ładnie poprosić co biorę na siebie ale z Waszym wsparciem.

napisalem mu PW juz, przekonamy go to wezmie na swoje barki ten ranking i będzie bardzo dobrze, bo to w amd było bardzo przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to proponowałem w temacie o c2d

Bez odzewu

Oddzielna kategoria dla c2d. Można doprecyzować co ma być prezentowane (sam nie znam c2d), czy informacje o konfigu w tamtym wątku są wystarczające dla c2d.

Mogę dodawać wpisy, aby zgłoszenia były

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to proponowałem w temacie o c2d

Bez odzewu

Oddzielna kategoria dla c2d. Można doprecyzować co ma być prezentowane (sam nie znam c2d), czy informacje o konfigu w tamtym wątku są wystarczające dla c2d.

Mogę dodawać wpisy, aby zgłoszenia były

Mysle ze jest to wystarczajace, 965 ma jaja co do niektorych pamieci i grafik, ale nie ma co tego roztrzasac w tamtym watku, on byl z gory informacyjny co do seri prockow.

zglaszac sie do AndyN'a ;) ale juz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze jest to wystarczajace, 965 ma jaja co do niektorych pamieci i grafik, ale nie ma co tego roztrzasac w tamtym watku, on byl z gory informacyjny co do seri prockow.

Dlatego w tym wątku chciałbym żeby dogadać jakie dane mają być prezentowane w przypadku c2d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

propozycja:

max. OC na default Vcore i max. OC z dowolnie wysokim Vcore z dopiskiem na jakim chłodzeniu ,jakie MOBO + test stabilności ,seria procka i tydzień prod.. wskazane

max oc na def to bardzo dobry pomysl, to jedyna rzecz co dojdzie chyba. stabilnosc 2h prime stykaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zestawienie nikomu nic nie da - nadal będą pytania "czy te pamięci będą lepsze do OC czy tamte" albo "czy ta grafa nie będzie hamowała OC, nie będzie konfliktów" Więc dla dobra wszystkich warto było by podać te dwie dodatkowe rzeczy by to nie była zwykła baza OC ale by informacje w niej pomagały innym

Wasza sprawa czy chcecie pomóc innym czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zestawienie nikomu nic nie da - nadal będą pytania "czy te pamięci będą lepsze do OC czy tamte" albo "czy ta grafa nie będzie hamowała OC, nie będzie konfliktów" Więc dla dobra wszystkich warto było by podać te dwie dodatkowe rzeczy by to nie była zwykła baza OC ale by informacje w niej pomagały innym

Wasza sprawa czy chcecie pomóc innym czy nie.

ale pozniej bedzie dlaczego moje goodramy nie chcodza tak jak tamte goodramy.

Niestety ale takich pytan nie da sie zatrzymac :/ dobrze by było zrobic spis w temacie o płytach pod c2d, w ktorym byłoby napsiane, ze takie a takie pameici moga blokwac oc na tych płytach, a taka grafa nie chodzi z tym i tym, chociaz to i tak nie zatrzyma pytan z seri co kupic, zeby było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek

a kogo to "wali" że proc poszedł tylko tyle.Testujący wpisuje jaki max. osiagnoł na danym configu i już.Jezeli uzna że za słabo to niech sie wypytuje w działach mobo ,pamieci lub karty graficzne.Tu powinien liczyć sie efekt osiagniety na takim to a takim configu.

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobicie jak chcecie - ja podałem pomysł bazy oc która by pomagała innym - jak nie chcecie pomagać wasza sprawa. Oczywiście pytań "co kupić" nie zahamuje w 100% ale je ograniczy i ułatwi życie innym userom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi