jonathan Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Instalowal ktos z Was jakis inny system na tym "gracie"?? Potrzebuje zaladowac Windowsy XP Professional no i zaczynaja sie jazdy. Instalator wywala mi brak driverow HDD, stacji dyskietek brak, innych plytek instalacyjnych takze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Tak mi przyszlo jeszcze do glowy, a moze wyjmij jeden dysk i sprawdz wtedy a jak ruszy to po instalacji dolozysz mu drugi. Nie wiem, tak tylko strzelam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 No troche mnie to rozwalilo Wyglada to jak instalacja windy na NForce2 ladujesz dyskietke na ktorej jest sterownik Sata i po sprawie. Ale tu plytka jest intela, dyskietki nie zaladuje bo nie mam jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayoras Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Czy wszystkie Toshiby mogą mieć ten sam problem?? Chce postawic XP Prof. na Toshibie P100 i gdzieś czytałem ze potrzebne stery do SATA itp... jak zainstalowac system "bezboleśnie" i w miare szybko (mam oryginalnego win ale w dość dziwnym języku :-| więc chce go zmienić) Dzięki Edytowane 27 Września 2006 przez mayoras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czy wszystkie Toshiby mogą mieć ten sam problem?? Chce postawic XP Prof. na Toshibie P100 i gdzieś czytałem ze potrzebne stery do SATA itp... jak zainstalowac system "bezboleśnie" i w miare szybko (mam oryginalnego win ale w dość dziwnym języku :-| więc chce go zmienić) Dzięki To nie wina Toshib ale niewiedza niektorych użytkownikow jak to zrobić. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayoras Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Rozumiem ze TY wiesz <_< To moze podzielisz się tą wiedzą, byłbym bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To nie wina Toshib ale niewiedza niektorych użytkownikow jak to zrobić. :D Popieram To nie jest wina producenta laptopa ale twórców SATA w laptopach. Nie przewidzieli tego że takie systemy jak xp wymagają dodatkowych driverów ale tylko z fdd, którego jak wiadomo brak. Być może flopik na usb rozwiązałby sprawę ale za to nie ręczę. Stery od Intela z pewnością można skopiwać na dyskietkę i wtedy może zobaczyć czy się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Flopik sprawe by rozwiazal Ale flopika brak Wiec moze lucjan1948 wyjawi nam ta tajemnice ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Stery mozna dointegrowac do instalki xp np w nlite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Flopik sprawe by rozwiazal Ale flopika brak Wiec moze lucjan1948 wyjawi nam ta tajemnice ;> Lucjan cudownej recepty na to nie ma. 1.Przez stację dyskietek (pobrać ze strony producenta dysku sterowniki kontrolera dyskow SATA) to jest łatwe i wszystkim znane. 2.Sprobuj poprzez Pendravera (co bardzo wątpliwe bo system raczej pyta o dysk A: ale sprobować można). 3.Najwłaściwszym rozwiązaniem jest wykonanie własnej płyty instalacyjnej (XP+Sp2, wszystkie niezbędne sterowniki oraz programy przez nas uważane za najważniejsze ile da się pomiescić na płycie). Tylko nie wiem co chcesz więcej uzyskać instalując XP Prof. czy Ci recovery nie wystarcza i tak Toshiba stosuje wiele blokad (za to mało notebookow w serwisach). Na tym forum nie dawno był omawiany program dla tworzenia takich płyt (w ogłoszeniach ale dla początkujących to trochę za lakoniczny), czyli należało by zwrocić się do dobrego serwisanta w sklepie i poprosić o spłodzenie takiej płyty. Jeżeli już chcesz ryzykować to zwroć się do producenta biosu to stworzą Ci nowy w pełni funcjonalny i będziesz mogł dowoli przy nim manipulować na własne ryzyko ale wtedy stracisz gwarancję. Koszt takiego biosu 30$ i znajomosć jezyka angielskiego w zadawalającym stopniu (ustalenia idą przez telefon na koszt producenta biosu). Przepraszam może to jest napisane niezbyt gramatycznie ale dzisiaj mam ciężkie myslenie (stara głowa). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Lucjan cudownej recepty na to nie ma. 1.Przez stację dyskietek (pobrać ze strony producenta dysku sterowniki kontrolera dyskow SATA) to jest łatwe i wszystkim znane. 2.Sprobuj poprzez Pendravera (co bardzo wątpliwe bo system raczej pyta o dysk A: ale sprobować można). 3.Najwłaściwszym rozwiązaniem jest wykonanie własnej płyty instalacyjnej (XP+Sp2, wszystkie niezbędne sterowniki oraz programy przez nas uważane za najważniejsze ile da się pomiescić na płycie). ...... AD1. Stacji nie posiadam AD2. Pendrive jak i dysk na usb nie jest widziany w tym momencie AD3. Wlasnie bede musial plodzic taka plyte. Co do systemu to klient chce cos mniej zawalonego niz Media Center. Chce bedzie mial, nie bede wnikal po co i dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 AD1. Stacji nie posiadam AD2. Pendrive jak i dysk na usb nie jest widziany w tym momencie AD3. Wlasnie bede musial plodzic taka plyte. Co do systemu to klient chce cos mniej zawalonego niz Media Center. Chce bedzie mial, nie bede wnikal po co i dlaczego. Jeżeli to jenorazowa operacja to idż do sklepu i tam zainstaluj system (użyczą na ten momentFDD co nieco zapłacisz i po temacie). Kiedy wkładasz pendrivera ( sprobuj w momencie kiedy prosi o sterowniki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...