Skocz do zawartości
Yossarian

Codegen 8012 vs. Modecom ??

Rekomendowane odpowiedzi

Musze kupic nowa bude. Do tej pory mialem jakiegos shita ale teraz chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos lepszego. Zastanawiam sie nad Codegen 8012 za 230 pln ale... no wlasnie Modcom... ktora bude Modcoma do 230 pln byscie wybrali (jesli wogole) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze kupic nowa bude. Do tej pory mialem jakiegos shita ale teraz chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos lepszego. Zastanawiam sie nad Codegen 8012 za 230 pln ale... no wlasnie Modcom... ktora bude Modcoma do 230 pln byscie wybrali (jesli wogole) ?

Taa są dwa fajne modele codegea właśnie 8012 i 8011 (różnią się panelem. Poza tym budy fajne, obszerne, mają usb z przoda, zatrzaski na śledzie ...

Szkoda że są z zasilałką (bez niej kosztowałyby z 60-70 zeta mniej i nie było by na co narzekać ...)

Też się zastanawiam nad tymi Codegenami.

Modecom w tej cenie to np. enjoy. Lepszy zasilacz, też dosyć obszerna (głęboka).

Poważny dylemat z wzornictwa i rozwiązań wybieram Codegena 801x (tylko ten zasilacz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz dać troszkę więcej kasy to polecam modecom prostation - dobra zasiłka (niestety nie tak cicha jak podają, trzeba małych przeróbek), dobre wykonanie, no i oczywiście podoba mi się :) tego codegena jeszcze nie widziałem, ale do tej pory zasilacze nie były ich najlepszą stroną ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od 2 dni najnowszego Codegena... bez użycia śrubokreta rozkreca sie bude - super patent ! 8)

Fabrycznie ma wsadzony cooler w otwor w gornej czesci obudowy - cos ala komin ! 8)

W sumie ciekawe i dosc ladna obudowa ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym budy fajne, obszerne, mają usb z przoda, zatrzaski na śledzie ...

:lol: :lol: :lol: ZATRZASKI POWIADASZ !!! :lol: :lol: :lol: Widać, że w tą bude nie wkladales kompa ani sie nawet nie przygladales tym zatrzaskom ! 8) Wiec...

1. Zatrzaski nie dociskaja mocno i sledzie strasznie lataja...

2. Jak projektowali zatrzaski to mieli dobre intencje... natomiast jak przyjdzie wsadzic karte to ANI JEDNEJ NIE WSADZISZ - laminat karty blokuje ! :P :lol: Pierwsze co zrobilem to zdemontowalem "zatrzaski" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wofek jaki masz model ?

W moim 6061 zatrzaski trzymaja swietnie.

6049 - wersja G7 [ale to i tak o kolor chodzi] były kupione 3 takie obudowy 2x G7 i raz G10 i kazda miala to wade... obudowy z czwartku zeszlego tygodnia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dziwne, moze ten model ma tak dziwnie. Chociaz to jest na pewno jedno a to samo. Bo to tylko sie przykreca do zwyklej obudowy te plastikowe zatrzaski. Jednak powtarzam, u mnie sie spisuja super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...