lukasrz Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Mylisz się i to mocno, ostatnio pisalem recenzje chłodzeń i był tam między innymi pomiar głośności wentylatorów i powiem ci, że taka zabawa z mikrofonem to bardzo trudna rzecz. Konfiguracja karty dźwiękowej, equalizera, odległość od żródła, pomieszczenie w którym wykonwany jest test i wiele innych czynników wpływa na przekłamania względem nagrań. Mowa tu oczywiście o jednym mikofonie i jednej karcie muzycznej, a weź teraz pod uwagę, ze karty, mikrofony, pomieszczenia oraz testujący się zmieniają, jak wtedy wypośrodkujesz i odniesiesz do siebie poszczególne nagrania ?? Moim zdaniem takie nagrania mogą być jedynie dobrym dodatkiem/extrasem, nie można tego uznawać jako wyrocznię, gdyż to wymaga bardzo dobrej aparatury, aby móc zrobić odniesienie względem innych zailaczy. To miałoby sens gdyby porównywać pare zasilaczy w jednym momencie, wtedy jest pewien sens i możliwość obiektywnej oceny nie zakłóconej czynnikami o których wspominałem. Wlasnie to wszystko mialem na mysli :) 10 pomiarow tego samego wentylatora w roznych odstepach czasu i kazde nagranie bedzie nieco inne. Wracając do samej recenzji; bardzo krótka, mało treści, więcej ogólników niż spostrzeżeń, ładne fotki. Niestety bardziej podobalo mi się porównanie Toppowera i Tagana na Hard-pc. Mimo to gratuluje, mogłeś się niezłym sprzętem pobawić za free. Sledz uważnie PurePC w najblizszych godzinach/dniach pojawi sie moja recenzja :> Mam nadzieje ze sie spodoba. Edytowane 29 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Artykuł przeciętny, ale da sie przeczytac i czegoś dowiedzieć. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jest napisane: Specyfikacja: +3,3V: 28A, +5V: 40A, +12V1: 20A, +12V2: 20A, -5V: 0,5A, -12V: 0,8A, +5VSB: 2,5A Na zdjęciu jest: +3.3V: 26A +5V: 28A reszta sie zgadza. I jeszcze dopisek ;) : Potwierdzenie powyższej specyfikacji standardowo znajdujemy na tabliczce znamionowej zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Jako, że jestem "chory" na punkcie ciszy, to ubolewam nad tym, że nie znalazło się w teście, bardzo ważne w dzisiejszych czasach, na co mnóstwo userów zwraca uwagę, poziom hałasu generowany przez zasilacz i jego odzwierciedlenie w postci wykresów, bądź ogólnej charatkerystyki. Oczywiście rozumiem, że na komorę was nie stać, ale brak ten jest dosy istotną wadą całego testu. Najwyższa półka to jak to określił autor to nie jest. Seria P7, bądź też U25/U35 Tagana, Cooltek CT 500/600 to dopiero można nazwać najwyższą półką. Cooltek ?? Z papstem?? zapytaj Zenfista (ja też to potwierdzę, z doświadczenia z tymi wentylatorami) jak bardzo ten cooler ma głośne, "terkoczące" łożysko. Tu się z Tobą poprostu nie zgadzam a do reszty nie mam zastrzeżeń. Edytowane 30 Września 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Jakoś niedosłyszałem. Miałem przynajmniej ze 2 sztuki tego zasilacza w łapach a ty pewnie żadnej kolego i o żadnym terkotaniu nie ma mowy. Bebechy made by CWT rodem z Anteca TP II 480 (w wersji CT 500). I czy to nie jest najwyższa półka? Z tym zapytaj Zenfista to już lekka przesada, nieuważasz? A co to on jest wyrocznią czy co. Że się nazwał ekspertem od zasilaczy, to wcale nie znaczy że nim jest. On jest handlowcem i powie to, co mu jest wygodnie żeby osiągnąć większy zysk. Life is brutal. Obudź się. Więcej się nie będę wypowiadał na jego temat, bo zrobi się niesmacznie. Edytowane 30 Września 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Pomijając pewną sztukę z "uszkodzoną" termoregulacją, która powędrowała do pewnego pisma... to Cooltek nijak nie jest cichszy od Seasonica. Znacznie wcześniej wentylator wchodzi w nim na wyższe obroty. A papst - ok jest ręcznie wyważany, ale terkot łożyska doprowadził już kilku naszych klientów do szewskiej pasji i zwrócenia torwaru ;) Może jesteś głuchy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Że nie jest cichszy od Seasonica to zdaje sobie sprawę. Tylko ja żadnego terkotu jakoś nie dosłyszałem. Nawet w full load. Dalej twierdzę że powielasz zasłyszane cytaty. Przekonaj się sam to pogadamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 BENITO ja wyglądają radiatory w Coolteku i jak ze sprawnocią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) No wybacz, ale prawdę mówiąc to dla mnie i Zenfist i Ty Benito jesteście jednakowo wiarygodni. Oczywiście, że każdy słyszy inaczej, ja tylko zwróciłem uwagę na to, że zasilacz nie jest z wyższej półki, bo po pierwsze, syczy po wyłączeniu (na forum coolin.pl jednemu z forumowiczów też to się objawia) a po drugie jak sam zauważyłeś nie jest cihcszy od Seasonica. Nie przekonam się bo nie mam ani kasy ani możliwośći przetestowania tej zasiłki, ale przecież od kogoś muszę czerpać wiedzę, prawda?? Nie tylko Twoje zdanie się liczy. No offence. Uwierz mi przetestowałem w życiu nie jednego Papsta. Wszystkie terkoczą ciszej bądź głośniej. Edytowane 30 Września 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Cisza juz :D Zaraz beziecie mieli co nowego komentowac i bluzgac :lol: po pierwsze, syczy po wyłączeniu (na forum coolin.pl jednemu z forumowiczów też to się objawia) a po drugie jak sam zauważyłeś nie jest cihcszy od Seasonica. Syczy ? od kiedy ? Daj mu się wygrzać... Edytowane 30 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 lukasrz - Co testowałeś :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) lukasrz - Co testowałeś :) ? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=213542 Zapraszam... Proszę o wyrozumiałość ;) Edytowane 30 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Jakoś niedosłyszałem. Miałem przynajmniej ze 2 sztuki tego zasilacza w łapach a ty pewnie żadnej kolego i o żadnym terkotaniu nie ma mowy. Bebechy made by CWT rodem z Anteca TP II 480 (w wersji CT 500). I czy to nie jest najwyższa półka? Z tym zapytaj Zenfista to już lekka przesada, nieuważasz? A co to on jest wyrocznią czy co. Że się nazwał ekspertem od zasilaczy, to wcale nie znaczy że nim jest. On jest handlowcem i powie to, co mu jest wygodnie żeby osiągnąć większy zysk. Life is brutal. Obudź się. Więcej się nie będę wypowiadał na jego temat, bo zrobi się niesmacznie. Zgadza się life is brutal, a ja nie jestem handlowcem - od tego mamy pracowników. Nie jestem też wyrocznią, jednak mam dostęp do masy zasilaczy i chętnie jest testuję bo mam co i na czym. I nie rozśmieszaj mnie tym ciągłym pisaniem o zysku bo to widocznie twój sposób myślenia. Nie znasz mnie, a ja Ciebie. Więc nie piszmy oboje o czymś o czym nie wiemy. Dla Ciebie: Antec TP 2.0 http://www.phoronix.net/image.php?id=171&a...c_tp2_open3_lrg Coltek http://www.hartware.de/media/reviews/481/6.jpg Nie wygląda to na TP 2.0 :/ ale wygląda na CWT :D Edytowane 6 Października 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Owszem, nieco się róznią co do detali, ale zasadniczo główne układy są te same. Cooltek jest nieco lepiej zmontowany :D OD ANTECA :!: tu nie poskąpili np. na płytkę do filtra sieciowego. Poza tym dajesz zdjęcie wersji 430, zobacz 480-tkę, różnice są już nieco mniejsze. Inczej zrobione filtry niż w cooltecu, ale to detale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Owszem, nieco się róznią co do detali, ale zasadniczo główne układy są te same. Cooltek jest nieco lepiej zmontowany :D OD ANTECA :!: tu nie poskąpili np. na płytkę do filtra sieciowego. Poza tym dajesz zdjęcie wersji 430, zobacz 480-tkę, różnice są już nieco mniejsze. Inczej zrobione filtry niż w cooltecu, ale to detale. Faktycznie. Ciekawe, czy Cooltek zassa też True Power Trio bo są zacne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zgadza się life is brutal, a ja nie jestem handlowcem - od tego mamy pracowników. Kurcze, aż musiałem napisać. Z całym szacunkiem Zenfist do Ciebie i Twoich umiejętności: handlowcem to jesteś i to RASOWYM. Więc bez takich dowcipów :) To że masz pracowników to nie znaczy że przestałeś być handlowcem. Więc nie ściemniaj :wink: Sorki za off topa, ale nie wytrzymałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...