pisarz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227124 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227030 Zastanawiam się nad tymi, bede je brał od użytkownika tego forum, "bazi". Jednak jak czytam te komentarze na tej stronce to sie zniechecam, uzytkownicy nie chwala sobie ich poniewaz sa problemy z kompatybilnością :( Czy te ramy beda działały z moją płytą głowną? Bo nie chce wtopić 800zł na ramy ktorych sobie nie poużywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227124 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227030 Zastanawiam się nad tymi, bede je brał od użytkownika tego forum, "bazi". Jednak jak czytam te komentarze na tej stronce to sie zniechecam, uzytkownicy nie chwala sobie ich poniewaz sa problemy z kompatybilnością :( Czy te ramy beda działały z moją płytą głowną? Bo nie chce wtopić 800zł na ramy ktorych sobie nie poużywam. Na P5W64 WS PRO chodzą bez problemu, więc na P5W DH też powinny. Wstały od razu jako 667, bez konieczności kombinowania z przekładaniem innych kości i zmianą napięć. Potem tylko ręczna zmiana na 800 i jedziesz. Mam dwa komplety w wydaniu XTC. Jeden komplet "normalnych" goldów również, ale tych jeszcze nie miałem nawet kiedy odpalić (też powinny działaś bez problemu IMHO). Tylko ceny trochę kosmiczne - równiez tam aż takie podwyżki były? Bo kupowałem niedawno dużo, duuużo taniej (nówki na ebay). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Na P5W64 WS PRO chodzą bez problemu, więc na P5W DH też powinny. Wstały od razu jako 667, bez konieczności kombinowania z przekładaniem innych kości i zmianą napięć. Potem tylko ręczna zmiana na 800 i jedziesz. Mam dwa komplety w wydaniu XTC. Jeden komplet "normalnych" goldów również, ale tych jeszcze nie miałem nawet kiedy odpalić (też powinny działaś bez problemu IMHO). Tylko ceny trochę kosmiczne - równiez tam aż takie podwyżki były? Bo kupowałem niedawno dużo, duuużo taniej (nówki na ebay). Czyli te XTC powinny u mnie chodzić bez problemu tak? Bo czytalem komentarze z tego sklepu nt. tych XTC to widzialem ze kilka osob pisało, ze nie chcą działać itp. :mur: Tak w ogole to XTC są lepsze czy te drugie? A co do ceny no to mysle ze te ~750zł za te memorki to wcale nie tak duzo, biorac pod uwage ze w Polsce na taki ram bym musial dac spokopjnie 1200zł <_< chyba ze się myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli te XTC powinny u mnie chodzić bez problemu tak? Bo czytalem komentarze z tego sklepu nt. tych XTC to widzialem ze kilka osob pisało, ze nie chcą działać itp. :mur: Tak w ogole to XTC są lepsze czy te drugie? A co do ceny no to mysle ze te ~750zł za te memorki to wcale nie tak duzo, biorac pod uwage ze w Polsce na taki ram bym musial dac spokopjnie 1200zł <_< chyba ze się myle?Nie chcą działać na płytach, które nie potrafią: * automatycznie dać na starcie napięcia wyższego, niż standardowe 1.8-1.9v (wówczas ram może @800 w ogóle nie wstać - trzeba włożyć inny, ustawić ręcznie wyższe napięcie w biosie i dopiero wówczas wpakować te) lub * automatycznie obniżyć sobie taktowań ramu, tak żeby wstał na niższym napięciu - coś takiego właśnie zrobił mój Asus, podejrzewam, że u Ciebie będzie podobnie (= za pierwszym razem odpalił ram @667) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Nie chcą działać na płytach, które nie potrafią: * automatycznie dać na starcie napięcia wyższego, niż standardowe 1.8-1.9v (wówczas ram może @800 w ogóle nie wstać - trzeba włożyć inny, ustawić ręcznie wyższe napięcie w biosie i dopiero wówczas wpakować te) lub * automatycznie obniżyć sobie taktowań ramu, tak żeby wstał na niższym napięciu - coś takiego właśnie zrobił mój Asus, podejrzewam, że u Ciebie będzie podobnie (= za pierwszym razem odpalił ram @667) Pozdr. ok :) Mam nadzieję ze nie będe miał wiekszych problemow ;) Najpierw to muszę się z Bazim dogadać. Ogolnie rzecz biorąc to polecasz te XTC za $239 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jesli mas zkaze to bierz potencjal do O\c maja dobry ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jesli mas zkaze to bierz potencjal do O\c maja dobry !a co myślicie o GoodRAM PRO 2x1GB 800MHz? BO tak wlasnie kalkulowalem wszystko i za te OCZ zaplacil bym lacznie 950zł a GoodRAM wyjdzie mi 1000zł, a na dodatek na OCZ musialbym czekac ok. miesiąca :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Polecam te OCZ , a Bazi napewno ściągnie je szybciej. Sorki za mały off.. ale chciałbym przy okazji wyjaśnić pewne nieporozumienie co do wiarygodności i rzetelności Baziego. Dementuję pomówienia na temat Baziego, które powstały częściowo za moją przyczyną. Gościu wporzo i solidna firma, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 a co myślicie o GoodRAM PRO 2x1GB 800MHz? BO tak wlasnie kalkulowalem wszystko i za te OCZ zaplacil bym lacznie 950zł a GoodRAM wyjdzie mi 1000zł, a na dodatek na OCZ musialbym czekac ok. miesiąca :mur:Czekac warto nawet jak nie beda Ci pasowac sprzedaz je i kupisz np Goodramy i jeszcze Ci zostanie kasy. Co do baziego tez go polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...