Skocz do zawartości
Lizardus

Srubki/wkrety Do Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam taki problem ze jakim cudem poginely mi te srubki/wkrety z obudowy...nei pameitam keidy one byly wszystkie..teraz zostalo mi 2 czy 3..

chodzi o te wkrety/srubki ktore sa wkrecone w wekwenztrej scianie obudowy. Na czubku mamy wolne meisjce na kolejna srubke, sluza one do przykrecania plyt glownych do obudowy (pierw nakladamy plyte nas ciane i wkrecamy zwykle srubki ktore sa wkrecane wlasnie do etgo co potzrebuje^^)

lol

zagmatwalem mocno i sorry ze nei wiem jak no nazwac odpowiednio...

wiecie gdzie to moge kupic w nieduzych ilsociach i jak sie dokladnei nazywa zebym nie stal w sklepie 30min i tluamczyl;p?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiało możesz pójść do 1 lepszego sklepu komputerowego i powiedzieć że potszebujesz śróbki do obudowy, przykręcenia płyty głównej, dysków, czy czegokolwiek tam potszebujesz.

Albo najlepiej pokazać taką jedną wykręconą, coby wiedzieli co szukać.

Z doświadczenia wiem, że takich śrubek zawsze jest na zbyciu, także jak wezmą pare złotych, to będzie dużo, jak jeszcze robiłem w serwisie, to takie rozdawaliśmy zadarmo, jak ktoś chciał :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idz do sklepu i popros o srubki to dostaniesz garsc za friko. jak Ci sie chce placic za transport to nie widze problemu, zeby CI przyslac po trochu kazdego rodzaju, starcza ci one do konca zycia i nie tylko do Twojego kompa ;]

oolnie sa 2 rodzaje: z malym skokiem do fdd i optyki i duzym skokiem do hdd i blach a do mobo zalezy to od dystansow bo masz kombinacje:

M-D

D-M

D-D

M-M

cala filozofia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi