bule Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Cześć, wymieniłem w swoim lapku (TM2403) pastę na procku. Nałożyłem Arctic Silver 5, ale nic nie pomogło. Nadal cały czas chodzi wiatrak. Mam jeszcze w domu paste TimTube S15 - czy warto jeszcze tę pastę wypróbować? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 a czemu wiatrak miał by nie chodzić?? to chyba dobrze że chodzi bo jak by nie chodził to by proc mógł się zjarać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Cześć, wymieniłem w swoim lapku (TM2403) pastę na procku. Nałożyłem Arctic Silver 5, ale nic nie pomogło. Nadal cały czas chodzi wiatrak. Mam jeszcze w domu paste TimTube S15 - czy warto jeszcze tę pastę wypróbować? pozdro nie mam zamiaru zgadywać jaki to model, jaki procesor i inne układy. ale w niektóych laptopach tak jest, że wentylator kręci się cały czas (był bym zadowolony gdyby u mnie tak było...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 mysle ze jednak nie bylbys taki zadowolony @seboxxl , to zadna przyjemnosc siedziec przy kompie jak on caly czas "wierci" tym wiatrakiem, cisza jest piekna. Sam do tego doprowadzilem obnizajac napiecie na procu i stosujac powierplay'a , moze tego sprobuj o ile masz centrino albo CD bo na celeronie tego raczej nie uswiadczysz( obnizanie napiecia)... a uzywanie pasty , z tego co czytalem przynosi IMHO niewielkie kozysci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 mysle ze jednak nie bylbys taki zadowolony @seboxxl , to zadna przyjemnosc siedziec przy kompie jak on caly czas "wierci" tym wiatrakiem, cisza jest piekna. Sam do tego doprowadzilem obnizajac napiecie na procu i stosujac powierplay'a , moze tego sprobuj o ile masz centrino albo CD bo na celeronie tego raczej nie uswiadczysz( obnizanie napiecia)... a uzywanie pasty , z tego co czytalem przynosi IMHO niewielkie kozysci...sądzę że wszyscy używtkownicy Satellite L20 byli by zadowoleni, z tego co wiem wysłano nawet jakąś petycje o utworzenie nowego biosu w którym była by taka opcja żeby wentylator chodził cały czas:P co 20 sekund włącza się wentylator, chodzi przez 2 sekundy na pełnych obrotach (poprostu wyje prze okropnie), potem około 15 sekund na niskich obrotach, i 20 sekund tej Twojej "ciszy" jak nie znasz problemu to nie komentuj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 sądzę że wszyscy używtkownicy Satellite L20 byli by zadowoleni, z tego co wiem wysłano nawet jakąś petycje o utworzenie nowego biosu w którym była by taka opcja żeby wentylator chodził cały czas:P co 20 sekund włącza się wentylator, chodzi przez 2 sekundy na pełnych obrotach (poprostu wyje prze okropnie), potem około 15 sekund na niskich obrotach, i 20 sekund tej Twojej "ciszy" jak nie znasz problemu to nie komentuj! Popieram, bo mnie też denerwuje ten wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 w starszej toshibie na cel 2,2 smarowałem ostatnio wentyl, przedmuchałem i zostawiłem stroche as5. efekt - wentyl w ide nie włącza się w ogole;) a tak ot - co do ciszy - miałem ostatnio na przegląd coś takiego, nie dość że można po tym przejechać samochodem to jeszcze jest 100% pasywne i dysk ma głęboko schowany, zawieszony na gombce :) fajna rzecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zostawiam AS5, lepiej już nie będzie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 w 2403 jest Celern M :P Wiec niby jak ma sie wentyl nie krecic caly czas... Niby jak sie proc ma schlodzic inaczej skoro speedstepa nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusowaty Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 W oprogramowaniu od acera masz takie jedno settings wlaczasz to tym przyciskiem "e" kolo wlacznika itd. tam jest opcja ze smiglo ma byc caly czas wlaczone lub nie. Sprawdz to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja sie zastanawiam czy nie sprobowac z Coollaboratory Liquid Pro. Nie slyszalem zeby ktokolwiek to zastosowal w laptopie a ciekawi mnie wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 O to jak spróbujesz to opisz jak z temperaturą bo i ja sie zastanawiam, w moim optimusie była zwykła silikonowa i po zmianie na najtańszą ze srebrem temperatura spadła o 4 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Mam tylko obawy, bo gdzies czytalem ze ona caly czas zachowuje calkiem plynny stan. Wiec ciekawi mnie czy przy czestym przenoszeniu nie wyplynie gdzies przypadkiem. A pamietaj ze ona tylko z miedzia wspolpracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Czytam te twoje bzdury i oczom nie wierze, kto Ci taki ciemnogrod nawciskal. :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Bo ja to wiem, gdzies to na necie przeczytalem tez mi sie nie chcialo wierzyc ale duzo opinii na temat tej apsty nie widzialem to mi tak zostalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No nie wydaje mi sie, zeby tak bylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) znaczy napewno nie zaleca sie jej stosowac na radiatory aluminiowe. Źródlo http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1219. Na dole jest faq i tam też w pk 4 jest odpowiedź na twoje drugie pytanie. Edytowane 8 Listopada 2006 przez serwantez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No to nie ma to jak Arctic Silver Ceramique... :) :P Nic sie nie dzieje, a do tego bardzo fajnie sie ja naklada, domyc sie mozna nawet jak palcem rozsmarowujemy, nie to co po "srebrzance". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Właśnie też zastanawiam się nad zmianą pasty u siebie w ThinkPadzie T40. Procek ma 1.3 GHz i wentyl włącza się od 35 stopni C. Komputer chdzi mi ciągle w przedziale 33-36 stopni. Czy zmiana pasty zbiłaby mi te 2-3 stopnie? Chłodzenie to kawał miedzi z wentylatorem i z dwoma heatpipami. Pasta chyba ta sama od nowości - ok 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Niestety test z Liquid Pro raczej odpada. Nie chcialo mi sie coprawda rozkrecac lapka zle z tego co szukalem na necie dzis to niestety czesc heatsinka ktora styka sie bezposrednio z procesorem jest z alu wiec nie mozna stosowac coollaboratory. grrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...