Pejek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Mam pytanie o HP o ten laptopek: http://tiny.pl/76h8 Bardzo fajnie się prezentuje i właściwie ma wszystko co chciałem. Ale ta karta graficzna to trochę jak łyżka dziegciu w miodzie:( Pogram ja w coś na tym? Czy 2 Gb RAMu coś pomoże? Zabierałem się za kupno Sony Vaio FE21M ale jak zobaczyłem na żywca, to mina mi zżedła:( Jakby ktoś mógł parę słów w miarę możliwości... Dzięki Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szonek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 mam HP DV2000t CTO (czyli kupiony na stronie HP, z wybranymi przeze mnie podzespołami a nie gotowy zestaw). RAM raczej nie pomoże, bo karta tutaj jest wąskim gardłem. Jestem BARDZO zadowolony, design jak i jakość wykonania są naprawdę świetne. Co do karty graficznej to ja wziąłem zintegrowaną bo raczej nie gram w nowe gry a na starsze mi to w zupełności wystarcza. Plusem tego rozwiązania jest dłuższa praca na baterii i (prawdopodobnie) mniej wydzielanego ciepła. Wady: - mój touchpad chodzi okej bo kupowałem go niedawno, ale wiem że w niektórych (starszych) modelach są z nim problemy (tzn. czasami przeskakuje) - HP używa LCD wielu producentów i nie wiadomo na jaki trafisz, możesz dostać naprawdę świetny jak QDS (Quanta), albo bardzo dobry LGP (LG Philips), CMO (Chi Mei Optoelectronics), AUO albo przeciętny SEC (Samsung). Ja dostałem CMO i jestem co najmniej zadowolony :). To trochę loteria ale tak naprawdę lcd tylko jednego producenta są kiepskie. Zalety: - rewelacyjny stosunek wydajności do ceny - ekstra wygląd, będziesz się cieszył z tego notebooka każdego dnia jak go zobaczysz :) - świetna klawiatura - jest bardzo cichy i nie grzeje się, aby cokolwiek usłyszeć musisz przystawić ucho do laptoka, jedyne ciepło jakie odczujesz jest pod lewą ręką ale to naprawdę tylko CIEPŁO - nie ma mowy o dyskomforcie, - głośniki ALTEC LANSING mile mnie zaskoczyły, grają głośno i czysto, nie ma żadnych pierdów czy skrzeczenia gdy grają na max. - kamerka + 2 mikrofony + 2 wyjścia słuchawkowe (jedno z SPDIF) - jest lekki i mały ale jednocześnie bez problemu może służyć jako zamiennik komputera stacjonarnego Żaden notebook nie jest idealny ale z tego jestem naprawę zadowolony. Moje zadowolenie to ocena 4,5/5. Szczerze polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) hmmm niestety na brytyjskiej stronie HP http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho/WF...8187-38191.html chyba nie można sobie "zkastomajzować" laptopa, a przynajmniej niczega takiego nie widzę bardzo mi się ten laptop podoba - fajny design, ma dobry procek, duuużo ramu, łącza WiFi i bluetooth, tyle portów wyjściowych ile mi trzeba, kamerkę, i czytnik kart (w tym xD - a o to trudno np w asusie, używam tych kart w cyfrówce). Ta grafika jednak mi psuje chumor bo coprawda do Photoshopa w sam raz, ale lubię czasem pograć w FPPy i pewnie coś pokroju F.E.A.R. nie pójdzie :sad: Cóż, cena fajna, ale np ten ASUS: http://www.laptopsdirect.co.uk/Asus_F3JA-A...24P/version.asp ma już przyzwoitą grafikę Dzięki za opinię Pozdrawiam :) Edytowane 27 Września 2006 przez Pejek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 hej ja tez kupilem swojego hp'eka w uk i jestem b.zadowolony (jedyny minus to o/c ktore jest ograniczne troszke lub tez bardziej skomplikowane,ale to nawet lepiej bo laptop nie do oc :-P ) mam dv8372ea z go 7600 na pokladzie, zreszta link : http://www.currys.co.uk:80/martprd/store/c...gory_oid=-27403 problem tylko zze jak go kupowalem to byl dostepny tylko przez neta i kosztowal mnie 900 (ma sie te szczescie B-) ) troszke tez to duze,ale uzywam jako stacjonarki wiec dla mnie lepiej, wyglad wykonanie itd jest wystarczajace calkowicie, takze polecam czasem tez oplaca sie przejsc osobiscie bo mozna trafic na promocje ktorych niezobaczysz w necie np. toshiba (chyba) z p4 1,7,1Gb ram, 80hdd i gf6600 + inne standardowe peryferia za 700... pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szonek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 ja kupiłem swój w USA i tam była opcja Customize.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 jedyny minus to o/c ktore jest ograniczne troszke lub tez bardziej skomplikowane,ale to nawet lepiej bo laptop nie do oc :-P )sorki, nie bardzo jażę co to oc no i rzeczywiście fajny laptop, ale duuuży :blink: już nawet Sony Vaio FE21M jak zobaczyłem na żywo wydał mi się kolubryną straszną a przecież to 15stka potrzebuję czegoś takiego jak pc replacement ale trochę bardziej poręcznego tak by pozbyć się większości kabli z biurka :lol: ciekawe czy do tego dv2000 wstawią kiedyś mocniejszą kartę??? może czekać jeszcze??? :huh: kurcze, przed świętami chciałbym coś nabrać i zabrać ze sobą na urlop dzięki pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 jesli mozesz poczekac troszeczke to czekaj,bo przed swietami to duze przeceny w UK sa oc=OverClocking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 jesli mozesz poczekac troszeczke to czekaj,bo przed swietami to duze przeceny w UK sa oc=OverClocking Witam Oto co wynikło z dotychczasowego czekania: http://www.microanvika.com/product.asp?TXT...mp;PNO=HEW14714 Przypadkiem znalazłem. Co prawda większy od dv2000 (czyli tego, który bym najbardziej chciał) ale karta mocniejsza - Go7400, czyli już lepsza niż Go7200 w poprzednim modelu z serii dv6000. Jak tak dalej pójdzie doczekam się Go7600 albo i czegoś lepszego przed świętami :lol2: A cena wciąż przyjemna :) A dizajn palce lizać :lol: Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 no no core2duo... ale jest jedno nieporozumienie w nowych lapkach (poprawcie jesli sie myle) DDR2...robilem testy w everescie i sempron 2,8+ radzil sobie praktycznie tak samo (odczyt zapis),zas czas oczekiwania jest 2,5x dluzszy na lapku niz na desktopie :( ps.jest jeszcze DRUGIE "nieporozumienie" : HDD. Poprostu dysk niewyrabia :( Co z tego ze dwa rdzenie obsłużą dwie aplikacje na raz,skoro dysk mieli i mieli i przycinki i tak są. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...