t0ma5 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam! Problem polega na tym ze niewiem czy spalilem sobie plyte glowna czy moze cos innego :blink: gdy po raz pierwszy podlaczylem plyte byla troche krzywo przykrecona tzn. lekko wygieta i po wlaczeniu polecial jakis dymek w okolicy ramow szybko wylaczylem kompa z zaislania zobaczylem ze jest krzywo przykrecona wiec przykrecilem ja w odpowiedni sposob gdy juz wszystko podlaczylem to niby sie komputer wlacz ale niewidac zadnego obrazu na monitorze a i komputera nieda sie wylaczyc tak odrazu jednym kliknienciem tylko trzeba trzymac te 5 sec. karta graficzna dziala napewno co moze byc powodem ?? czy plyta sie spalila ?? jka to sprawdzic ? porosze o pomoc i pytania postaram sie jak najbardziej szczgolowo na nie odpowiadac zastanawiam sie czy jak bym podlaczyl ten glosiniczek systemowy czy by mi moze cos powiedzial ?? bo narazie go niemam ale moge zalatwic tylko czy przy spalonej plycie on sie wogole odezwie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 w głośniczku systemowym są zapisane kody dźwiękowe, więc zacznij od podłączenia go do płyty. na moje oko to spaliły się sloty ramu(lub jeden ze slotow) i płyta jest do uratowania. a tak wogóle to jaka to płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 ASrock Dual-Vsta :) a w jaki sposob mozna ja uratowac ?? jutro plyt jedzie do jakiegos tam sklepu zeby obadalo ocb ale wiadomo jak to "specjalisci" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 no ale jeżeli płyta jest na gwarancji to oddaj ją do sklepu, z którego kupiłeś :) żeby sprawdzić czy płyta jest do uratowania to trzeba sprawdzić jakie głośniczek wydaje dźwięki.....jeżeli wogóle jakieś wydaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) a jezeli plyta sie spalila z mojej winy (o ile jest to do udowodnienia) tzn. zle ja zamontowalem czy cos, to przyjma mi ja ?? Edytowane 27 Września 2006 przez t0ma5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 jesli z Twojej winy to raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 no ale skad oni to moga wiedziec przeciez im niepowiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jak nie ma śladów po tym dymie i zapachu spalenizny to wysyłaj na serwis. Powiedz że włączyłęś podziałało 15min i bach czarny ekran. A tak wogóle to jest już kilka takich tematów i nie wiem po co kolejny? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jak nie ma śladów po tym dymie i zapachu spalenizny to wysyłaj na serwis. Powiedz że włączyłęś podziałało 15min i bach czarny ekran. A tak wogóle to jest już kilka takich tematów i nie wiem po co kolejny? Pozdrawiam! a jesli bylby zapach spalenizny to co? nie uznaja gwary? oczywiscie ze uznaja dopoki fizycznie jej nie zniszczyles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 W sumie to i racja, jak nie ma śladów uszkodzeń mechanicznych (typu podrapanie mobo itp) to powinni przyjąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 no dzisiaj wysylam na servis zobaczymy co powiedza. Dzieki za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...