anorek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam, mam taki niewielki problem. Mam internet radiowy i nagle od wczoraj nie działa mi gadu-gadu, skype (nie może się zalogować jako dostepny) i nie działa poczta - nie jest to na pewno problem sieci radiowej. Ale przeglądanie stron www działa idealnie. Mam Windows XP. Myślę że to coś w ustawieniach połaczenia ale co to nie mam pojecia. :mur: Pozdrawiam i prosze o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A ja jednak przypuszczam, że provider poblokował Ci wszystkie porty oprócz 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A ja jednak przypuszczam, że provider poblokował Ci wszystkie porty oprócz 80.jedyną możliwością w takiej sytuacji by było przełączenie programów właśnie na te porty ale nie wiem czy to jest wogule możliwe. jest jednak możliwe że przez przypadek twój firrewal blokuje te programy i tam na początku bym szukał rozwiązania problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~Paweł Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 W sumie masz rację Zajdzik, ale on napisał że Gmail też mu nie działa... a tego firewal juz chyba nie bedzie blokowal, no chyba ze sciaga poczte programem pocztowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 pocdzte z google ściągałem za pomocą programu tam google coś tam. Ale nawet jak chce wejśc aby sie zalogować tez nie mogę, tak samo na strone logowania banku, allegro. i wszędzie tam gdzie jest https:// czyli te wszystkie strony z certyfikatami ;/;/. firewala mam na 1000% wyłaczonego, nie mam wcale antywirusa nic. nawet kompa reinstalowałem i nadal nic ;/;/;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~Paweł Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hmm... w takim razie powinienes chyba zgłosic sie do dostawcy internetu albo administratora sieci... (jezeli masz prywatna radiowke tylko dla siebie no to do dostawcy neta...) :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anorek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 juz wiem co było, znaczy sie nie wiem jak to sie stało ale na cała sieć radiową tylko na moje IP firewal u admina sie właczył ;/;/;/ na nikogo więcej tylko na mnie ;/ i jak zrestartował firewala to było juz wszystko ok. myślłem ze go zabije.... <kill> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...