Skocz do zawartości
anorek

Problem Z Gmail, Skype Gadu I Inne Kominikatory

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki niewielki problem. Mam internet radiowy i nagle od wczoraj nie działa mi gadu-gadu, skype (nie może się zalogować jako dostepny) i nie działa poczta - nie jest to na pewno problem sieci radiowej. Ale przeglądanie stron www działa idealnie. Mam Windows XP. Myślę że to coś w ustawieniach połaczenia ale co to nie mam pojecia. :mur:

Pozdrawiam i prosze o poradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jednak przypuszczam, że provider poblokował Ci wszystkie porty oprócz 80.

jedyną możliwością w takiej sytuacji by było przełączenie programów właśnie na te porty ale nie wiem czy to jest wogule możliwe.

jest jednak możliwe że przez przypadek twój firrewal blokuje te programy i tam na początku bym szukał rozwiązania problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pocdzte z google ściągałem za pomocą programu tam google coś tam. Ale nawet jak chce wejśc aby sie zalogować tez nie mogę, tak samo na strone logowania banku, allegro. i wszędzie tam gdzie jest https:// czyli te wszystkie strony z certyfikatami ;/;/. firewala mam na 1000% wyłaczonego, nie mam wcale antywirusa nic. nawet kompa reinstalowałem i nadal nic ;/;/;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wiem co było, znaczy sie nie wiem jak to sie stało ale na cała sieć radiową tylko na moje IP firewal u admina sie właczył ;/;/;/ na nikogo więcej tylko na mnie ;/ i jak zrestartował firewala to było juz wszystko ok. myślłem ze go zabije.... <kill>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi