Skocz do zawartości
PiQs

Dlaczego już więcej nie moge :):)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest to jakiś większy problem ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak jest.

Mam płyte MSI K7T266-PRO2 i Duronka 1000@1148 (7x164) i nie mam możliwości ustawienia magistrali na 165,166, poprostu już się więcej nie da.

W instrukji pisze że max. 166 dlatego mnie to ciekawi.

MSI K7T266-PRO2, Duron 1000@1148 (7x164), Barracuda IV 40GB i 60GB, 256MB DDR (2 cykle) itd.

Na takich ustawieniach wszystko 100% stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to jakiś większy problem ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak jest.

Mam płyte MSI K7T266-PRO2 i Duronka 1000@1148 (7x164) i nie mam możliwości ustawienia magistrali na 165,166, poprostu już się więcej nie da.

W instrukji pisze że max. 166 dlatego mnie to ciekawi.

MSI K7T266-PRO2, Duron 1000@1148 (7x164), Barracuda IV 40GB i 60GB, 256MB DDR (2 cykle) itd.  

Na takich ustawieniach wszystko 100% stabilne.

Z tego co dobrze pamiętam to max. jest właśnie 164.Może jakiś blą jest w instrukcji.Ewentualnie nowy bios i po kłopocie.Tylko nie zapominaj że przy 164 PCI jest równe 41 Mhz a to już baaardzo dużo.Spróbuj zwiększyć mnożnik i np.8x150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym, tylk ze na 8x150 mam z wiadomych powodow gorsze rezultaty, ja chce miec jak najwyzsza szyne, nie mnoznik.

skoro tak to wal 7,5 x 164 i powinno działać(musisz porzadnie chłodzić).ja przy otwartym balkonie wieczorkiem tyle wycisnąłem a temp.procka max wynosiła 31 stopni.Więc tobie pewno się też uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadniem w biosach msi nie ma takiej opcji jak +- 1 .. 2 MHz ??

To by dawało 164+2 = 166 Mhz. Coś mi sie zdaje że u kolesia to przyuważyłem kiedys ale nie jestem na 100% pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1,85V i musialem DDR'om wrzucic 1,8V bo inaczej mialem restarty ale teraz juz jest OK

Dzięki

No nieźle. Jakiej firmy i na jakiej płycie głównej pracują pamięci DDR z napięciem 1.8V ?? Wydaje mi się, że trochę wiecej zawsze na nich było......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nic takiego jak +-2MHz nie ma.

A co do napięcia to oczywiście 2,7V :roll: , jakoś mi się przepisała część z napięcia procka :roll:

Ale dobrze wiedzieć, że ktoś tu jeszcze uważa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadniem w biosach msi nie ma takiej opcji jak +- 1 .. 2 MHz ??

To by dawało 164+2 = 166 Mhz. Coś mi sie zdaje że u kolesia to przyuważyłem kiedys ale nie jestem na 100% pewien.

Nie ma czegoś takiego - przynajmniej u mnie. Swoją drogą zamiast 2300MHz mam 2321MHz (nieźle 21MHz gratis od firmy :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...