Zenfist Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 W końcu coś pod G80, ale ceną to to będzie zabijać. Ciekawe kiedy na przeciw wyjdą tańsi producenci np. Arctic Cooling... :unsure: Kiedy to coś trafi do sprzedaży? tradycyjnie... po Cebit ;) Co do HR-03 Plus to będą u nas na około tydzień, jednak o ile nie ma się 8800 to zwykła HR-03 i tak starcza do większości kart :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Dobrze by bylo jak by Thermalright sprzedawal tez sam zewstaw radiatorow na GTS i GTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Czy to chłodzienie będzie pasowało na Ati X800 GTO http://www.allegro.pl/show_item.php?item=182913431 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Czy to chłodzienie będzie pasowało na Ati X800 GTO http://www.allegro.pl/show_item.php?item=182913431 Jest taka cudowna strona, o bardzo dziwnej i trudnej do zapamiętania nazwie: www.thermalright.com (w ramach ćwiczenia przepisz to może ręcznie do paska adresu przeglądarki ;) ). Cudowność jej polega na tym, że jako jedna z niewielu stron producentów chłodzenia, posiada bardzo rozbudowane listy kompatybilności produktów. A teraz pytanko w ramach krótkiego quizu z nagrodą w postaci bezbolesnego rozruchu substancji szarej: Czy strona "purepc" ma w nazwie coś z określenia "Thermalright HR-03", że najpierw kroki skierowałeś tutaj zamiast tam? Mało tego, natrudziłeś się wklejając link i pisząc posta. A zatem moja rada dla Ciebie na przyszłość - bądź bardziej leniwy następnym razem... i nam też pozwól być :rolleyes: Pozdrawiam Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=2011 Kto sie skusi? :D Jak dla mnie to cena adekwatna do mozliwości....ale...nie założyłbym tego niżej niż pod serie 8800 :D Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=2011 Kto sie skusi? :D Jak dla mnie to cena adekwatna do mozliwości....ale...nie założyłbym tego niżej niż pod serie 8800 :D Z tego co czytalem to pasuje tylko na 8800 GTX, do 8800 GTS potrzebny jest jeszcze dodatkowy radiator na jakis chip, ktorego poki co nie ma w zestawie. Jedzie do mnie z daleka 8800 gts, jak dojedzie i bedzie za glosny to chyba pomysle o tym, choc cena z lekka odstrasza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Z tego co czytalem to pasuje tylko na 8800 GTX, do 8800 GTS potrzebny jest jeszcze dodatkowy radiator na jakis chip, ktorego poki co nie ma w zestawie. Jedzie do mnie z daleka 8800 gts, jak dojedzie i bedzie za glosny to chyba pomysle o tym, choc cena z lekka odstrasza. Dobrze kombinują z ta kompatybilnością. Cena zwykłej wersji dzięki temu nie spadnie pewnie nawet o 1zł.Jeżeli założyć, że oba sa identyczne pod względem kompatybilności to gdybym miał do wydania 185zł to i 20zł bym znalazł, aby mieć bardziej wypasioną wersje i zwykły HR-03 mógłby popaść w niełaskę albo musiałby stanieć.Cena moim zdaniem normalna-jak na topowy model Thermalrighta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 G80 ALTERNATYWNIE CHŁODZONY - THERMALRIGHT HR-03 PLUS ps szkoda, że nie podano temp po OC i nie ma porównania z innymi coolerkami, ale dobre i to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 G80 ALTERNATYWNIE CHŁODZONY - THERMALRIGHT HR-03 PLUS ps szkoda, że nie podano temp po OC i nie ma porównania z innymi coolerkami, ale dobre i to :D nie ma za bardzo innych coolerów pod G80 :) temperatury po OC na HR-03 Plus mogę potem podać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Chłodzenie rewelacja. W 3DMark test "Mother Nature" w pętli przez 20 minut 47'C w ide 38'C. Chłodzone NoiseBlocker-em 92x92@12V (niesłyszalny prawie). Na karcie wygląda też bojowo :D Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Czy wiadomo jaka jest roznica pomiedzy wersja plus i standard ?Wlasie zobaczyłem, ze lista kart kompatybilnych z hr-03 zawiera uwagi co do kart z serii 8600gt. Wiecie moze jaki jest rozstaw w Palicie 8600gt Sonic ? A moze w ogole olac kompatybilnosc, kupic wersje plus i dorobic zapinke, kawalek blachy z 4 dziurkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus69 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 czy ktos z was montowal hr03 plus na 8800 gtx i probowal zastosowac wiatraczek 120x120 i czy sie udalo ? i lepiej to do dolu czy do gory montowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Chłodzenie rewelacja. W 3DMark test "Mother Nature" w pętli przez 20 minut 47'C w ide 38'C. Chłodzone NoiseBlocker-em 92x92@12V (niesłyszalny prawie). Na karcie wygląda też bojowo :D Witam! Mam ten sam zestaw tak samo zamontowany i widze że u Ciebie na zdjęciu jest podobnie tzn że po mocnym dokręceniu tego chłodzenia karta wygina się w lekki łuk. Martwi mnie to. Dokręcałem tylko recznie . Inaczej boje się że będzie za słaby docisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 normalnie ze sie krzywi ,moj 8800gtx tez krzywy, i to dosyc mocno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 hd 2900xt tez dostanie swojego Hr-03plus :-P przeszlifowali trochę spód i po kłopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No to teraz już mogę zaczynać powoli myśleć o wymianie karty :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Chlodzenie rewelacja,8600 modowany @1.65V i nadal pasywnie,jedno ze musi byc umnie u gory SLI nieda sie podlaczyc jak jest na dole montowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) witam mam takie pytanie pociągnie te chłodzenie zmodowanego 8800gts-a ? i jaka wersja tego chłodzenia pasuje na 8800gts-a z góry dzięki pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 rafiki20 Thermalright Hr-03 Plus jest w pełni kompatybilny z 8800gts i spokojnie poradzi sobie z OC :) ps pierwsza strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Test HR-03 na dużym Vgpu i odmiennym środowisku testowym. http://www.tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=8 Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 @ChrisG czy masz możliwość porównania Accelero S1 z HR-03 (z nawiewem i pasywnie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 @ChrisG czy masz możliwość porównania Accelero S1 z HR-03 (z nawiewem i pasywnie) ? za jakies dwa tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Mam okazję w miarę tanio (tanio oczywiście jak na Thermalrighta :D) kupić HR-03. Za normalną cenę nigdy w życiu bym nie wziął (szybciej bym złożył jakieś wodne chłodzenie). I teraz zasadnicze pytanie - Czy warto założyć HR-03 do MSI 7900GTX, które już fabrycznie ma bardzo dobre chłodzenie ? (4 heat-pipe duży cichy wiatrak). Chodzi mi o temperatury w stresie - nigdzie nie spotkałem w necie porównania HR-03 z fabrycznym chłodzeniem 7900GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Swiety_76, ty bezbożniku! Jak możesz zdejmować tka piękniusie chłodzenie, z 7900GTX. Podobno jest wydajne (na takie wyglada nawet), lecz głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Mam okazję w miarę tanio (tanio oczywiście jak na Thermalrighta :D) kupić HR-03. Za normalną cenę nigdy w życiu bym nie wziął (szybciej bym złożył jakieś wodne chłodzenie). I teraz zasadnicze pytanie - Czy warto założyć HR-03 do MSI 7900GTX, które już fabrycznie ma bardzo dobre chłodzenie ? (4 heat-pipe duży cichy wiatrak). Chodzi mi o temperatury w stresie - nigdzie nie spotkałem w necie porównania HR-03 z fabrycznym chłodzeniem 7900GTX Oczywiscie ze warto. 8800 maja jeszcze lepsze chlodzenie a HR-03 (w wersji plus, czyli pod 8800) i tak sprawuje sie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Z tym warto to mam wątpliwości. Jak już wspomniałem fabryczne chłodzenie 7900GTX jest dobre co nie znaczy że nie można mieć lepszego :D Poproszę o konkrety - ile da się zbić temperatury na HR-03 w porównaniu z tym co mam i nie zapominajmy że HR-03 to dosyć droga impreza. 2. HR-30 plus jest napewno jeszcze bardziej wydajny ale nie założe go na 7900GTX bo chyba pasuje tylko do 8800 a karty narazie nie chce wymieniać, zresztą nowego HR-03 plus nie kupiłbym - nie za te pieniądze. Następny problem to wymiary. Moja płyta to Asus P5b Deluxe. Na NB napewno pójdzie HR-05 (najwydajniejsze i najbardziej kompaktowe jesli chodzi o AC na NB) Jak widać na załączonych obrazkach w wariancie pierwszym Ninja, HR-05 oraz HR-03 mieści się na p5b. Niestety wtedy nie zamontuje się dużego wiatraka na HR-03. Od biedy da się wepchnąć jakiś wentyl od strony portów na płycie (jesli kupię HR-03 to napewno nie bedzie pracował pasywnie). No właśnie nie jestem pewien - Czy wtedy wejdzie tam wentyl 25x80 mm przy Ninja ? - Czy wejdzie wentyl 25x80 przy Infinity ? Gdyby HR-05 SLI był bardziej "wyciągnięty" no ale nie jest i pozostanę chyba przy zwykłym HR-05. Drugie rozwiązanie to tak jak an drugim obrazku w tym przypadku TR Ultra 120 z wentylem wydmuciach!ącym powietrze z HR-03. Wg testów niewielka różnica w temperaturze w porównaniu z HR-03 zamontowanym od dołu (co na p5b deluxe oznacza 1 wolny slot PCI i 1 bezużyteczny PCI-E x1). Jak widać mieści się (to akurat nie jest na p5b deluxe) ale jak już wczesniej wspomniałem - w pierwszej kolejności idzie hr-05 na NB bo to największy piekarnik u mnie. - Czy z hr-05 w takiej konfiguracji pomieści się z HR 120 lub Infinity ??? Chociaż z drugiej strony jak patrze na te metalowe kloce to coraz bardziej skłaniam się ku WC. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez swiety_76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 czy jedyną różnicą między hr-03 a hr-03 rev. A to radiatorki na pamieci w hr-03 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 czy jedyną różnicą między hr-03 a hr-03 rev. A to radiatorki na pamieci w hr-03 ??Nie tylko, dodatkowo w zestawie jest adapter do zamontowania chłodzenia na większej ilości kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ten adapter (krzyżak) można sobie dokupić robiąć z HR-03 HR-03 rev A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Czy ktoś próbował lekko wyginać ciepłowody żeby oddalić dolną część HR-03 od karty? Pod grafą jest dosyć wysoki radiator mostka południowego i prawdopodobnie chłodzenie będzie zahaczać: Przełożenie Tr na górę karty nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...