komisarz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Przymierzam sie do zakupu nowego LCDka i powrocil stary problem z martwymi pikselami (w obecnym o dziwo nie mam zadnego, a jak nie patrzec kupowany byl wysylkowo i to 3 lata temu). Zastanawiam sie, czy nie mozna by ominac tej dziwnej praktyki legalnego sprzedawania wadliwego towaru przez zakup wysylkowy. Zamawiam przez internet, podlaczam, a jak cos wyskoczy przez 10 dni, to odsylam bez specjalnych wyjasnien i pieniadze laduja z powrotem na koncie (koszty transportu przeboleje). Ktos tak robil? Od razu zanaczam, ze wolalbym wykupic np. gwarancje na brak martwych subpikseli i miec swiety spokoj, ale jakos nie widze takiej obpcji dla duzych monitorow (powyzej 20''). Moze ktos zna sklep i podpowie, zaznaczam, ze chodzi o monitor Acer AL2216W. edit: Przy okazji - ktorzy producenci zapewniaja wymiane monitora w przypadku wstapienia juz 1 martwego piksela? I jakie ich monitory (19 lub 20 cali, niekoniecznie panorama) sa warte uwagi. Edytowane 27 Września 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisoo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 u mnie klamka zapadła na Samsunga 215 Tw i teraz właśnie zastanawiam sie czy kupić w sklepie czy wysyłkowo ... komputronik czy jakiś inny sklep wysyłkowy ??? Jak sie coś dowiem więcej to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark19 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Również jestem zainteresowany tematem. edit: Przy okazji - ktorzy producenci zapewniaja wymiane monitora w przypadku wstapienia juz 1 martwego piksela?Lg i IIyama - wymienją wszystko co ma choć jeden niedobry pixel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Lg i IIyama - wymienją wszystko co ma choć jeden niedobry pixel Bullshit. Nie wiem jak u IIyamy, ale w LG do wymiany upoważniają cię dopiero 3 martwe pixele na milion. Zresztą szczegóły są na stronie LG>wsparcie techniczne>serwis LG>Błędy pikseli w panelach LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 lg wymienia na nowy nawet z 1 badpixelem ale trza to zglosci bodajze do 21 dnia od zakupu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...