Skocz do zawartości
robinxp

Wieszajacy Sie D-link

Rekomendowane odpowiedzi

ponoć niestety ten sprzęt tak ma...

jakiś czas temu poszukiwałem routera i znajomy, który jest adminem dość dużej sieci odradził mi zakup sprzętu tej właśnie firmy z powodu nagłych niczym nie uzasadnionych zwisów...

osobiście w domu mam netgear614 i nie mam problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety wiem jestem tego siwadkiem na poczontu to chodził 2tygonie bez zwisu a czasmu sie zawiesi 2razy na 10 minut a sa podłanczone dwa kompy jeden przez ap i jeden kozysta tylko z sbcl a drugi tylko strony zaden p2p i inne takie zeczy i pomimo to sie wiesza nawet wtedy jak żaden komp nie jest włanczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale d-link zaczyna się od modelu 804v, mam takiego i zero problemów przez 3lata ani razu się nie zawiesił i nie zmulił sieci co przy modelu 604 zdarzało się nader często, u mnie obsługuje 9 użytkowników i łącze dsl 4mb, dużo ludzi sciąga i wymienia między sobą pliki, na allegro idzie dostać za 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja prosze o odpowiedz a ty OT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak kupujesz samochod to wszyscy mowia bys kupil merca i nic poza tym? moze w tej twojej przemadrzalej glowce zaswita mozliwosc ze moge nie miec ka$y (czyt.1000zl) na router??

ehh - i TO ma byc pomoc....:(

poza tym ja potrzebuje ADSL i WIFI ...a tego w TWOIM modelu nie znalazlem.....no comments :/

ps.czy ty wiesz o czym wogole mowa? bo jesli nie to sie nie wypowiadaj bo zgrywasz kogos ...kim na pewno nie jestes

Edytowane przez gekko44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry chłopie ale router o którym piszesz jest oparty na [ciach!]ianym chipsecie i choć byś nie wiem co robił (zmieniał firmware i inne takie ) toi tak nie uzyskasz stabilnej pracy na tym [ciach!]ie, pomocy nie uzyskasz bo jej nie ma, krótko mówiąc kupiłeś shit i tyle, kto kupuje tanio płaci 2razy, nie cwaniakuj chłopcze bo siedzę w sieci toszkę dłużej jak ty i przebadałem już trochę urządzeń, nie koniecznie od d-linka, z modelu 604 i 624 (dodane wifi) samolotu nie zrobisz, wiesza sie i tyle bo to [ciach!]o jakich mało (chipset kiepski) PAMNIAł ?

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn.ze kto nie jest takim wielkim madrala i burzujem jak ty to ma sie nie odzywac i w pas klaniac ? Ciebie chyba Bog opuscil skoro tak Ci sie we lbie juz poprzestawialo ...

I mam takze rozumiec ze te modele NIGDY nie BEDA dzialac? hmmm - mowisz ze taki bubel w 100% niesprawny ? to ciekawe...

aha - skoro za takiego wazniaka sie uwazasz to po twojej wypowiedzi widac ze sloma z butow wystaje a buta i chamstwo to Twoje kolejne imiona -> ja prosze o pomoc a Ty wielkopansko sie popisujesz ... nie wiadomo czym : "Patrzcie frajerzy! Tylko FERRARI to samochod a reszto to wielkie G...O !!!" (znowu nawiazanie do motoryzacji :P ) - z takim podejsciem to ja Cie prosze - NIE POMAGAJ , ok?

A wracajac do tematu - jesli ktos ma jeszcze jakis pomysl to prosze o rade -> tylko nie w stylu "kup se linksysa" czy "dlink to g...o" ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowiek widze że nie dociera do ciebie że ten model jest kiepski, więc napiszę że miałem model 604 (czyli to samo co ty bez wifi), działał fajnie przez miesiąc zanim ludzie nauczyli się korzystać z netu, potem same zwiechy i zmulenia sieci, dałem w serwis ale oni zaktualizowali firmware i nic więcej, router dalej się zawieszał i mulił, wkurzyłem się i kupiłem 804v (działa bezbłędnie do teraz) w miedzy czasie testowałem (kolega pracuje w firmie która montuje sieci w różnych miejscach) różne routery, w brew pozorom nie jestem żadnym burżujem spójrz w sygnaturę, tania płyta główna, tani procek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z niskimi modelami od Dlinka to loteria. Trafisz na taki z dobrej serii i będzie chodził bez żadnej zwiechy, nie będziesz miał szczęścia to tylko wymiana gwarancyjna może Ci pomóc, ale też nie wiadomo czy ten nowy co dostaniesz w zamian nie będzie się wieszał.

Miałem kiedyś DI604 i mój chodził bezproblemowo...

Co do wypowiedzi ptys'a to może są one przykre, ale napewno prawdziwe. Lepiej wydać raz więcej kasy na coś porządnego, niż "zaoszczędzić" i bujać się z jakimś bublem..., a jak się nie ma kasy to się czeka i ciuła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zauktualizowaniu firmware'a (napisalem nawet do serwisu i przyslali jeszcze nowszy niz na serwerach dlinka moglem znalezc...) zawiesza sie tylko gdy odpale p2p na wifi ..... :/

@robinxp -> masz fajna plytke -> tez taka mam w stacjonarnym :D chcesz dobry biosik ?? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi