Skocz do zawartości
tpalarczyk

Tabelka W Wordzie

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem polaga na tym, że tworzę tabelkę składającą się z 2ch wierszy i 4ch kolumn. Opcja "Zezwalaj na dzielenie wierszy między strony" jest włączona. W pierszym wierszu wpisuje w każdej kolumnie po jednej linijce tekstu. W drugiej natomias jest tego więcej. Chodzi mi o to, że z niewiadmoych mi przyczyn cały drugi wiersz przechodzi na drugą stronę zamiast wyświetlać część na pierwszej. Efekt jest taki, że zostaje duży fragment niezapisanej kartki. Nie wiem jak zmusić tabelkę by wyświetlała drugi wiersz zaraz pod pierwszym.post-119011-1159392794_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja "Zezwalaj na dzielenie wierszy między strony" jest włączona..

to jest właśnie twój problem.

tabelka się nie mieści na jednej stronie razem z tym tekstem powyżej więc word skorzystał z tej opcji dzielenia wierszy pomiędzy strony.

zmniejsz tabelke tak by się mieściła na jednej stronie i po problemie.

ps. jak odznaczysz opcję "zezwalaj...." to cała tabelka najprawdopodobniej wyląduje na drugiej stronie

Edytowane przez Zajdzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest właśnie twój problem.

tabelka się nie mieści na jednej stronie razem z tym tekstem powyżej więc word skorzystał z tej opcji dzielenia wierszy pomiędzy strony.

zmniejsz tabelke tak by się mieściła na jednej stronie i po problemie.

ps. jak odznaczysz opcję "zezwalaj...." to cała tabelka najprawdopodobniej wyląduje na drugiej stronie

To dziele nie wierszy to działa tak, że gdy zawartość jednego wiersza nie mieści się na jednej stronie to jego dalsza cześć powinna być kontynuowana na drugiej stronie a tak się nie dzieje. Wiem, że zmniejszenie czcionki pomaga ale dla mnie to nie jest rozwiązanie po nie może ona być zbyt mała... Wyłączenie tej opcji nic nie pomaga no i chyba nie powinno bo wg mojego spinacza :razz: w wordzie dzielenie wierszy na strony powinno rozwiązać ten problem a nie rozwiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj zmniejszyć marginesy górny i dolny to wtedy tabelka i cały tekst powyżej powinien się zmieścić na jednej stronie.

wydaje mi się że innego wyjścia nie ma. albo zmniejszenie trzcionki albo marginesy. można jeszcze mniejszyć odstępy pomiedzy liniami ale to kijowo wygląda jak za bardzo je zmniejszysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi