Skocz do zawartości
-GIZIU-

Super Pompka Z Zagranicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ponieważ mam już dość mojego "cichego" Lainga postanowiłem skorzystać z kontaktów w Niemczech bądź USA. Czy znacie jakąś zajebistą, niesłyszalną pompkę której nie można dostać w Polsce ? Jeśli tak to prosiłbym jakieś linki. Gdyby byli chętnie to moglibyśmy zrobić większe zamówienie. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może coś takiego (też Laing B) )

Swiftech MCP655

poza tym w nowszych zagramanicznych wucetach, często montują ludzie Laingi DCC

a ja mam pytanie po co będziesz szukał cichych pompek za granicą? Może kup jakąś CWU czy CO, będziesz miał pewność, że będzie cicha.

ps. czy ten temat nie powinien być w "Co kupić?"

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może coś takiego (też Laing B) )

Swiftech MCP655

poza tym w nowszych zagramanicznych wucetach, często montują ludzie Laingi DCC

a ja mam pytanie po co będziesz szukał cichych pompek za granicą? Może kup jakąś CWU czy CO, będziesz miał pewność, że będzie cicha.

Sympatyczna pompka, a coś z oferty MCS by się znalazło wartego uwagi ? Np. Alphacool AP700 ? Potrzebuje pompki małej, nie wyższej niż 7cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wymagasz absolutnej ciszy to cwu. Z tego co czytam to DCC jest tylko nieco glosniejszy... Skoro jednak to 'nieco' to juz dla Ciebie za duzo... Pokombinuj - moze uda sie jakos pompe cwu ulozyc.

EDIT

Pamietaj, ze pompa cwu musi byc w pozycji poziomej - czyli powinna u Ciebie lezec. A jej srednica jest przeciez mniejsza niz jej wysokosc.

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli "zajebisty" to wydajny to polecam AquaXtreme 50Z (czyli Swiftech MCP600). Sam posiadam i jest mooocna.. na moje aktualne warunki nawet za mocna bo musze zalewac rezerwuar po sam korek zeby nie slyszec chlupotania. Niestety jako ze jest "silna" jest tez dosc glosna.. nie to ze buczy tylko strasznie wibruje i mimo 3 roznych warstw gabek niesie halas na obudowe (najlepsze efekty dalo.. owiniecie w skarpete :P)

Sprowadzana mam z USA a dokladniej z: KLIK

PS - zgrabna mala no i jest na 12V :)

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi