cracko Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Jest kilka pytań do Was jako że dopiero zacząłem zabawę z ovclck. Przeczytałem pare artykułów na tym forum i wiem jak zidentyfikować procka z jakiej serii mam i co się z niego da wycisnąć. Od razu podaję płytę główną na której próbujemy EPOX 8k3a = 256DDR Kingston 333Mhz Procek AMD 1.8 Palominio seria AGOIA na mostkach przestawiony na 2100 jednak po starcie liczy ładnie pamięć i nawet się da biegać po biosie. w momencie rozruchu windy staje i tak zostaje jednocześnie nie daje żadnych napięć wyżej. jak zapodam mu na 1.825 to ładuje się nawet WindowsXP ale o jakimkolwiek teście benchmarku czy czymkolwiek nie ma szans od razu robi zrzut pamięci i finał Co zróbić? Możliwe jest że źle łącze ścieżki ( tzn. jeżeli pojawia się 2100xp to chyba oznacza że ruszył - scieżki przewodzą lub nie ( te co trzeba ) ) i działa ? Czy to wina pasty przewodzącej ? (używam takiej do szyb samochodowych ze stacji bezynowej) Temperatura dochodzi do 59C. Hmm i jestem w kropce? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 I kolejna informacja - i tu mnie szlag trafił wróciłem na 1.8xp i siedzi - tzn wiesza sie - to samo - wybula niebieski ekran ?? gdzie jest błąd - hmm mam pewnien typ ale wole spytać o to Was jako osoby które siedzą już dłużej w "temacie" :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cracko Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 rozumiem ze wiekszość z was wie ale nie chce mu sie wpisać :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Mozliwosci jest multum, ale przedewszystkim zobacz czy ci sie procek nie ukruszyl :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Sprawdz czy w dziurkach po przepalonych mostkach nie masz zwarc, wyszoruj je dokladnie. Zmyj dokladnie caly lakier jaki nanioles i wtedy sprawdz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...