Skocz do zawartości
Radzyn

Komp 3000 Złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny zastanawiam się nad zestawem ale teraz już pewne że kupię w Październiku lub w ....styczniu bo ceny spadną

zestaw to z Core 2 duo na którego bardzo zachorowałem :D i z dobrą grafą

Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz Conroe/FSB1066/2MB BOX 735 złotych plus chłodzenie freezer PRO więc szukam wersji bez BOX

Galaxy 7900GS 259mb / 256 bit ZALMAN 799zł

Gigabyte 945P-S3 (i945P) 359 złotych

Kingston 1GB PC667 CL5 499 złotych

Seagate 160GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.9 255 złotych

LG GSA-H20LBU LightScribe (ivory) 145 złotych

ModeCom Feel 400ATX PFC [LC-B400ATX] 109 złotych plus jakaś obudowa

Ceny z www.esc.pl

Razem wychodzi 2759 złotych jeszcze chcę kupić Monitor 19 calowy za 1000 zeta plus jakieś dobre głośniczki Creative. Sprzedaje tegostarego kompa razem z monitorem. Może mi się uda zebrać kase ale jak nie to kupię Galaxy 7600GS lub wezme zwykłego Athlona np. 3200+

Albo poczekam do stycznia kiedy ceny spadną ale powiem szczerze już co raz bardziej się nie cierpliwie :wink:

PS: opis tematu się nie zmieścił a dalszy ciąg miał być do Call of Duty Hitman:blood money , Civilization IV , oraz do surfowania po necie i do P2P

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem że ten Topower jest dobry. Ale zamiast Intel Core 2 duo to może Athlon X2 tylko na allegro znalazłem też X2 ale nie wiem co to za Windsor i Energy E i wcale nie jest taki słaby http://allegro.pl/item128238557_amd_athlon..._energy_e_.html

Ale jak będe mógł to jak najbardzie Core 2 duo bo to już choroba ;) tylko mnie przeraziła zapłata za czesne na 3 roku :(

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co to za Windsor i Energy E

Windsor - typ jądra. Jak np. Vince, Orleans lub Toledo

Energy E - to te nowe wersje energo oszczedne 65w (stara 89w).

Jest jeden problem z tym prockiem. Wersje EE praktycznie sie nie kręcą :mur:

Jeśli juz to x2 3800+ ale zwykły (Toledo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak było mi się domyśleć że Windsor to jądro :mur: ale z tym EE to nie wiedziałem. Co do RAm to bymz chęcią wzioł Patrioty 2X512 ale te ceny to co raz gorsze są :angry:

Ale do 11 Października z kompem nic nie rusze bo do tego czasu musze z uczelnią załatwić z egzaminami więc może do tego czasu coś stanieje

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chwaląc się dziś kończe 21 lat B-) i Tata powiedział że da mi 3 tysiaki na kompa w tym tygodniu lub w przyszłym tygodniu :D choć sesja poprawkowa niezbyt mi poszła :mur:

Mam do Was prośbe o zestawik

1opcja: z Core 2 duo i z Galaxy 7900GS

2 opcja: Komp do 2200-2300 zeta tak abym mógł kupić 19 calowy monitor bo swój monitor Philipsa 17 calowy CRT bym sprzedał

I jak pisałem komp do pracy (programowanie i obróbka zdjęć) do gier i oglądania filmu oraz do neta w tym do P2P :D

Przy pierwszej opcji może cena dojść do 3100 zeta (już bym dołożył te 100 złotych :wink: ) ale by został stary monitor oraz stara klawiatura

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chwaląc się dziś kończe 21 lat B-) i Tata powiedział że da mi 3 tysiaki na kompa w tym tygodniu lub w przyszłym tygodniu :D choć sesja poprawkowa niezbyt mi poszła :mur:

c2d i galaxy 7900GS a na monitor sobie zarobisz, jeśli jesteś pełnosprytny nie ma siły, znajdziesz jakąś fuszkę, początek semestru to idealny czas na zasilanie się w kasę ;) Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą się dowiedziałem że mój Wujek potrzebuje monitora i jest chętny kupić za 200 zeta mój monitor a Tata jest za aby sprzedać i kupić 19 calowy ale do 900 zeta no 1000 góra. Tu co pokazaliści te monitory piszecie że czegoś brakuje jakieś matrycy. Chciałbym aby monitor miał dobry kontrast i dobrą szybkość "ns" ale też aby był dobry dla moich oczów. Wiem że to powinienem napisać w innym temacie ale jak już tu zaczołem to tu pisze B-) No i grafike raczej wezme 7900gs ale nie wiem czy to ma znaczenie dla monitora akurat w tych calach :D

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi