kain Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Padal juz ten pomysl, ale w watkach na inny temat i przechodzil jakos bez echa. Czy mozna by polaczyc dzialy "Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne" z dzialem "Socket 370/Slot 1"? W obu pojawiaja sie nowe watki raz na dlugi czas wiec chyba nie ma wielkiego sensu trzymania dwoch dzialow osobno. Ponadto troche mnie drazni inna rzecz. Klikajac na dzial glowny np "karty graficzne" mozna pisac w nim posty bez podzialu na podgrupy. A istnieje tez subforum "inne". Te dwa jakby sie dubluja, prawda? Tak samo jest z procesorami. Wydaje mi sie, ze to niepotrzebne i wystarczylo by jedno z dwoch. Troche zakrecilem, ale chyba wiadomo o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Co do pierwszego to nie bede sie wypowiadac. A Karty graficzne... Hmm czemu mialoby tak nie zostac? Pytania ogolne dot. grafiki i problemow... Lepsze jest wrogiem dobrego [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Najlepiej utworzyć dział "starsze" wtedy powinien być pożądek ;) . Dobrze myśle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 bryce to by chyba bylo to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 a ja bymzaproponował cos jeszcze: ddr1 ddr2 i pozostałe. To BARDZO ulatwiloby zycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 a ja bymzaproponował cos jeszcze: ddr1 ddr2 i pozostałe. To BARDZO ulatwiloby zycie.I najlepiej 256MB, 512MB, 1GB, 2GB... :lol: No bez jaj, dobrze jest jak jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 I najlepiej 256MB, 512MB, 1GB, 2GB... :lol: No bez jaj, dobrze jest jak jest :P jasne... strasznie sie mieszaja topici o ddr1 i ddr2, imo to bylby dobry pomysl, ale jak nie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 jasne... strasznie sie mieszaja topici o ddr1 i ddr2, imo to bylby dobry pomyslpopieram B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Padal juz ten pomysl, ale w watkach na inny temat i przechodzil jakos bez echa. Czy mozna by polaczyc dzialy "Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne" z dzialem "Socket 370/Slot 1"? W obu pojawiaja sie nowe watki raz na dlugi czas wiec chyba nie ma wielkiego sensu trzymania dwoch dzialow osobno. Ponadto troche mnie drazni inna rzecz. Klikajac na dzial glowny np "karty graficzne" mozna pisac w nim posty bez podzialu na podgrupy. A istnieje tez subforum "inne". Te dwa jakby sie dubluja, prawda? Tak samo jest z procesorami. Wydaje mi sie, ze to niepotrzebne i wystarczylo by jedno z dwoch. Troche zakrecilem, ale chyba wiadomo o co chodzi. 1. Przeszkadzają Ci w czyms te subfora? Jedno jest specjalnei zeby nie mieszac tematów ze starymi komputerami z nowszymi, a w drugim moze i pisze sie mało, ale cały czas są aktywne tematy, nawet z postami z dzisiaj. Zreszta jak za 2-3 lata gdy w sA juz mało kto bedzie cos pisał to tez mamy połączyc go z innym? Po cos ten podział jest. 2. Inne --> inne karty niz nv/ati(czytałes opis działu?). Forum główne jest na tematy które nie dotycza konkretnej karty lub karty danego producenta. Cos się tu dubluje? Nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 SGJ moim zdaniem takie rozdrobnienie powoduje tylko tyle, ze klikania wiecej, a do tych dzialow juz malo kto zaglada. Co do sA to wlasnie tak mysle, ze dobrze by bylo wtedy polaczyc, a jeszcze lepiej zarchiwizowac. Tak, czytalem nazwe dzialu. Ale w takim razie co w forum glownym robia tematy "Gf7950gt", "Gf 7900gs Juz Jest !", "Trudny Wybor ? Co Najlepsze W Przedziale Kart", "Asus 7600gt." i tak dalej? Sa dla nich odpowiednie dzialy. Stad moja uwaga o dublowaniu. Skoro zasady sa tak jasne, ze uzasadniaja istnienie tego podzialu to chyba trzeba by tych zasad przestrzegac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Stad moja uwaga o dublowaniu. Skoro zasady sa tak jasne, ze uzasadniaja istnienie tego podzialu to chyba trzeba by tych zasad przestrzegac.No ale to raczej userom powinnienes mowic.. ;) W miare mozliwoscitematy sa przenoszone do odpowiednich subfor.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 a oddzielenie ddr1 i ddr2 ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) a oddzielenie ddr1 i ddr2 ? ;)A gdzie SDR DIMM i SIMM... chyba zapomniałeś... :P Edit: Aaa, i jeszcze RAMBUS RIMM... Edytowane 29 Września 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Smiejecie sie z podzialu DDR1 i DDR2... Ale fakty mowia same za siebie - przynajmniej 95% komputerow z ostatnich 5 lat ma ddr1 na pokladzie, za to ddr zwieksza popularnosc od czasu am2 i intela - w praktyce kazdy kto sklada na intelu patrzy na ddr2 Inne standardy to archaizmy/nisze. Ja tekze popieram taki podzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) A gdzie SDR DIMM i SIMM... chyba zapomniałeś... :P Edit: Aaa, i jeszcze RAMBUS RIMM... tak tylko że najpopularniejsze są ddr i ddr2 nie naśmiewaj się :P można by było tak: Pamięci RAM subfora: >ddr, sdr i starsze >ddr2, w przyszłości ddr3 i nowsze źle by było? Edytowane 29 Września 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Czy mozna by polaczyc dzialy "Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne" z dzialem "Socket 370/Slot 1"? W obu pojawiaja sie nowe watki raz na dlugi czas wiec chyba nie ma wielkiego sensu trzymania dwoch dzialow osobno. Nie. Było by to sprzeczne z ideą podziału - ułatwianiem wyszukiwania informacji. Ponadto troche mnie drazni inna rzecz. Klikajac na dzial glowny np "karty graficzne" mozna pisac w nim posty bez podzialu na podgrupy. A istnieje tez subforum "inne". Te dwa jakby sie dubluja, prawda? Tak samo jest z procesorami. Wydaje mi sie, ze to niepotrzebne i wystarczylo by jedno z dwoch. Troche zakrecilem, ale chyba wiadomo o co chodzi. Zgadzam się, że jest tutaj pewien problem, ale mamy małe problemy ze zdefiniowaniem podziału na tym froncie. Aczkolwiek zmiany na pewno będą. ---- Co do tematyki RAMów - nie jestem przekonany czy rzeczywiście istnieje tam aż tak duży ruch, żeby uzasadnić podział. Przy wyświetlaniu 100 najnowszych tematów ostatni jest jeszcze z lipca. Aczkolwiek zaznaczam, że proszę tego nie traktować jako decyzje wiążącą i chętnie wysłucham argumenty za i przeciw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja jak zwykle jestem przeciw. Nie lubie rozdrabniania, najbardziej podobalo mi sie jak w 2002 bylo software i hardware. To byly piekne czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Co do tematyki RAMów - nie jestem przekonany czy rzeczywiście istnieje tam aż tak duży ruch, żeby uzasadnić podział. Przy wyświetlaniu 100 najnowszych tematów ostatni jest jeszcze z lipca. Aczkolwiek zaznaczam, że proszę tego nie traktować jako decyzje wiążącą i chętnie wysłucham argumenty za i przeciw ;) poszukaj czegos o ddr2 ;) czego do szukajki nie wpiszesz to wywala 95% tematów o ddr1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 poszukaj czegos o ddr2 ;) czego do szukajki nie wpiszesz to wywala 95% tematów o ddr1.może nie 95% ale sporo. Poza tym jest dużo tematów wspólnych po np. 10 stron i szukaj tam tylko o ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...