Skocz do zawartości
CavV6

Usuwanie Ikon Z Obszaru Powiadomień

Rekomendowane odpowiedzi

Denerwuja mnie te ikony - wychodze z zalozenia, ze im ich tam mniej, tym lepiej :)

Dołączona grafika

Ikona od baterii kompletnie nie spelnia swojego zadania, bo program IBMa jest o niebo lepszy i siedzi na trayu obok. A Bezpieczne Usuwanie.. po prostu niczego dobrego nie wnosi.. Jak te ustrojstwa usunac? :)

Pozdrawiam i dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> karta zaawansowane i odznacz "Zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań"

B.U.S. - Własciwości menu start -> katra "pasek zadań" -> dostosuj (na dole po prawej) i tam wybierasz sobie przy nieporządanej ikonie "zawsze ukryte"

lub -> http://www.pssoftlab.com/download/pstrayf.zip

BTW Use more google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> karta zaawansowane i odznacz "Zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań"

I tu jestes w bledzie. Jest odznaczone, gdybym mial zaznaczone pokazywaloby tez podczas ladowania, a z odznaczonytm pokazuje ZAWSZE tak czy siak stan baterii. Patrz screen.

B.U.S. - Własciwości menu start -> katra "pasek zadań" -> dostosuj (na dole po prawej) i tam wybierasz sobie przy nieporządanej ikonie "zawsze ukryte"

lub -> http://www.pssoftlab.com/download/pstrayf.zip

BTW Use more google

Hmm.. Kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem.. Nie chce ukrywac. Chce usunac.

A co Google maja do tego? Myslalem, ze forum jest tez od tego..

Edytowane przez XLR8R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu jestes w bledzie. Jest odznaczone, gdybym mial zaznaczone pokazywaloby tez podczas ladowania, a z odznaczonytm pokazuje ZAWSZE tak czy siak stan baterii. Patrz screen.

Ok... mój błąd.

Hmm.. Kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem.. Nie chce ukrywac. Chce usunac.

Ta... u ciebie kiepsko z klikaniem nawet... jeszcze jeden link może w ten uda ci sie trafic...

A co Google maja do tego? Myslalem, ze forum jest tez od tego..

NO COMMENT...

Denerwuja mnie te ikony - wychodze z zalozenia, ze im ich tam mniej, tym lepiej

Jak cie tak bardzo denerwuja to wylacz najlepiej w ogole tray'a:

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

NoTrayItemsDisplay - REG_DWORD - 00000001

Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta... u ciebie kiepsko z klikaniem nawet... jeszcze jeden link może w ten uda ci sie trafic...

To chyba od poczatku zle sie zrozumielismy. Chce usunac ikony by zyskac na wydajnosci, a instalowanie dodatkowego softu na pewno w tym nie pomoze. Nie szukam programu, bo owszem - tu Ggl by sie przydalo. Szukam metody jak w Windowsie (tudziez rejestrze) wylaczyc / usunac je.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba od poczatku zle sie zrozumielismy. Chce usunac ikony by zyskac na wydajnosci, a instalowanie dodatkowego softu na pewno w tym nie pomoze. Nie szukam programu, bo owszem - tu Ggl by sie przydalo. Szukam metody jak w Windowsie (tudziez rejestrze) wylaczyc / usunac je.

Dobra sorry bo troche mnie poniosło :-|

To tak, bezpiecznego usuwania sprzętu raczej nie usuniesz z tego co wiem (bez softu), a z baterią to dziwna sprawa, jeżeli masz odznaczone w PS to nie powinno jej być. Ale tak w ogóle, to sądzę, że wiele (o ile w ogóle) nie zyskasz na wydajności usuwając te ikony :wink:

Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sorry bo troche mnie poniosło :-|

To tak, bezpiecznego usuwania sprzętu raczej nie usuniesz z tego co wiem (bez softu), a z baterią to dziwna sprawa, jeżeli masz odznaczone w PS to nie powinno jej być. Ale tak w ogóle, to sądzę, że wiele (o ile w ogóle) nie zyskasz na wydajności usuwając te ikony :wink:

Zdaje mi sie, ze zawsze przy odznaczonym gdy pracuje sie na baterii bedzie sie ta ikonka pokazywac :)

Moze przesadzilem z ta wydajnoscia, ale chcialbym sie jej po prostu pozbyc :wink:

Gdzie to ustrojstwo moze siedziec w rejestrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można zaznaczyć po prostu we właściwościach aby ikonki były zawsze ukryte?

Może to nie usunięcie ale już nie przeszkadzają...

Można, ale to niewiele daje, o zamiast ikonki pojawia się <<... :(

Wiem tylko, ze jest za to odpowiedzialny plik @systemroot@\system32\stobject.dll...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleś ty drobiazgowy :wink:

Sam sie sobie dziwie.. :)

Najbardziej interesujace jest to:

ThinkPad Forum, ale jak sie okazalo usuwa sie takze Polaczenie Sieci Bezprzewodowej i W OGOLE nawet z poziomu Panelu Sterowania nie ma mozliwosci sie tam dostania :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.Mam problem ponieważ chciałem sobie obejrzeć film na internecie ale wyszukiwarka kazała mi ściągnąć jakiś program(no dobra ściągnołem) i próbowałem zainstalować jednak zamiast instalacji na pasku zadań wyskoczyła mi taka ikonka.Strasznie spowalnia kompa i nie wiem jak jej się pozbyć.I niema także dźwięku.

Wk__rwiacz.bmp

Edytowane przez lopo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi