CavV6 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Denerwuja mnie te ikony - wychodze z zalozenia, ze im ich tam mniej, tym lepiej :) Ikona od baterii kompletnie nie spelnia swojego zadania, bo program IBMa jest o niebo lepszy i siedzi na trayu obok. A Bezpieczne Usuwanie.. po prostu niczego dobrego nie wnosi.. Jak te ustrojstwa usunac? :) Pozdrawiam i dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Bateria: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> karta zaawansowane i odznacz "Zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań" B.U.S. - Własciwości menu start -> katra "pasek zadań" -> dostosuj (na dole po prawej) i tam wybierasz sobie przy nieporządanej ikonie "zawsze ukryte" lub -> http://www.pssoftlab.com/download/pstrayf.zip BTW Use more google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Bateria: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> karta zaawansowane i odznacz "Zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań" I tu jestes w bledzie. Jest odznaczone, gdybym mial zaznaczone pokazywaloby tez podczas ladowania, a z odznaczonytm pokazuje ZAWSZE tak czy siak stan baterii. Patrz screen. B.U.S. - Własciwości menu start -> katra "pasek zadań" -> dostosuj (na dole po prawej) i tam wybierasz sobie przy nieporządanej ikonie "zawsze ukryte" lub -> http://www.pssoftlab.com/download/pstrayf.zip BTW Use more google Hmm.. Kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem.. Nie chce ukrywac. Chce usunac. A co Google maja do tego? Myslalem, ze forum jest tez od tego.. Edytowane 28 Września 2006 przez XLR8R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) I tu jestes w bledzie. Jest odznaczone, gdybym mial zaznaczone pokazywaloby tez podczas ladowania, a z odznaczonytm pokazuje ZAWSZE tak czy siak stan baterii. Patrz screen.Ok... mój błąd. Hmm.. Kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem.. Nie chce ukrywac. Chce usunac.Ta... u ciebie kiepsko z klikaniem nawet... jeszcze jeden link może w ten uda ci sie trafic... A co Google maja do tego? Myslalem, ze forum jest tez od tego..NO COMMENT... Denerwuja mnie te ikony - wychodze z zalozenia, ze im ich tam mniej, tym lepiejJak cie tak bardzo denerwuja to wylacz najlepiej w ogole tray'a: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer NoTrayItemsDisplay - REG_DWORD - 00000001 Edytowane 28 Września 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Ta... u ciebie kiepsko z klikaniem nawet... jeszcze jeden link może w ten uda ci sie trafic... To chyba od poczatku zle sie zrozumielismy. Chce usunac ikony by zyskac na wydajnosci, a instalowanie dodatkowego softu na pewno w tym nie pomoze. Nie szukam programu, bo owszem - tu Ggl by sie przydalo. Szukam metody jak w Windowsie (tudziez rejestrze) wylaczyc / usunac je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) To chyba od poczatku zle sie zrozumielismy. Chce usunac ikony by zyskac na wydajnosci, a instalowanie dodatkowego softu na pewno w tym nie pomoze. Nie szukam programu, bo owszem - tu Ggl by sie przydalo. Szukam metody jak w Windowsie (tudziez rejestrze) wylaczyc / usunac je.Dobra sorry bo troche mnie poniosło :-| To tak, bezpiecznego usuwania sprzętu raczej nie usuniesz z tego co wiem (bez softu), a z baterią to dziwna sprawa, jeżeli masz odznaczone w PS to nie powinno jej być. Ale tak w ogóle, to sądzę, że wiele (o ile w ogóle) nie zyskasz na wydajności usuwając te ikony :wink: Edytowane 28 Września 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Dobra sorry bo troche mnie poniosło :-| To tak, bezpiecznego usuwania sprzętu raczej nie usuniesz z tego co wiem (bez softu), a z baterią to dziwna sprawa, jeżeli masz odznaczone w PS to nie powinno jej być. Ale tak w ogóle, to sądzę, że wiele (o ile w ogóle) nie zyskasz na wydajności usuwając te ikony :wink: Zdaje mi sie, ze zawsze przy odznaczonym gdy pracuje sie na baterii bedzie sie ta ikonka pokazywac :) Moze przesadzilem z ta wydajnoscia, ale chcialbym sie jej po prostu pozbyc :wink: Gdzie to ustrojstwo moze siedziec w rejestrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Gdzie to ustrojstwo moze siedziec w rejestrze?Szczerze to nie mam pojęcia... ale przejrzyj te wyniki coś tam jest ale nie mam teraz czasu na dokładne szukanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 A nie można zaznaczyć po prostu we właściwościach aby ikonki były zawsze ukryte? Może to nie usunięcie ale już nie przeszkadzają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 A nie można zaznaczyć po prostu we właściwościach aby ikonki były zawsze ukryte? Może to nie usunięcie ale już nie przeszkadzają... Można, ale to niewiele daje, o zamiast ikonki pojawia się <<... :( Wiem tylko, ze jest za to odpowiedzialny plik @systemroot@\system32\stobject.dll... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Można, ale to niewiele daje, o zamiast ikonki pojawia się <<... :(Aleś ty drobiazgowy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Aleś ty drobiazgowy :wink: Sam sie sobie dziwie.. :) Najbardziej interesujace jest to: ThinkPad Forum, ale jak sie okazalo usuwa sie takze Polaczenie Sieci Bezprzewodowej i W OGOLE nawet z poziomu Panelu Sterowania nie ma mozliwosci sie tam dostania :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Explorer jest ZŁY. Użyj bblean, xoblite, astona lub litestepa - wszystkie są ładniejsze i dają pełna kontrolę nad trayem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo18 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) Cześć.Mam problem ponieważ chciałem sobie obejrzeć film na internecie ale wyszukiwarka kazała mi ściągnąć jakiś program(no dobra ściągnołem) i próbowałem zainstalować jednak zamiast instalacji na pasku zadań wyskoczyła mi taka ikonka.Strasznie spowalnia kompa i nie wiem jak jej się pozbyć.I niema także dźwięku. Wk__rwiacz.bmp Edytowane 28 Maja 2009 przez lopo18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...