fenek101 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Nie licz ze na 1970NX będziesz miał mniejsze smuzenie niz na obecnym sony 74... No to nieciekawie... :/ A może jakieś TN z porządnymi kolorami? Są takie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenek101 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 I... nic? :( Mam mętlik w głowie... Mógłby ktoś dobry zrobić jakieś filmiki NECa 1970NX? Bo się tego smużenia boję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 bo jak testowalem Samsunga 940FN to nie zaobserwowalem ani 1 ani 2 :-P oni zreszta tez http://www.svethardware.cz/art_doc-9E59C4C...48002F26AC.html :wink: poza tym zostaje jeszcze np. HP L1955 - fajna i tania maszynka (ergonomia na medal), pod warunkiem, ze nie trafisz egz. piszczacego w czasie czuwania A wiesz, może coś przeoczyłem .... Po prostu parę miesięcy temu kupowaliśmy dla kumpla lcd 19 i wtedy z tymi samsungami tak było. Niby matryca VA a paleta 6bit i moduł FRC, lub / i sterowanie tylko z kompa ..... Muszę poprzeglądać jeszcze raz. THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A wiesz, może coś przeoczyłem .... Po prostu parę miesięcy temu kupowaliśmy dla kumpla lcd 19 i wtedy z tymi samsungami tak było. Niby matryca VA a paleta 6bit i moduł FRC, lub / i sterowanie tylko z kompa ..... Muszę poprzeglądać jeszcze raz. THX. Ilość bitów na kanał czy FRC nie ma nic wspólnego z technologią wykonania matrycy ! - tylko z obsługującą ją elektroniką . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Etam .... poczytaj. Matryca to jedno a elektronika to drugie - to ja wiem. Tyle, że geniusze od Samsunga potrafią wsadzić matryce VA z pełną paletą, po czym ograniczyć do 6 bitów i dołożyć moduł FRC. Ponoć daje to szybszą reakcję, bo matryca nie wyświetla płynnie przejść tonalnych tylko skokowo. Nie wiem czy stosują to w nowych monitorach, ale ... 193P: http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...p;kategoria=158 970P: http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...p;kategoria=239 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Dlaczego mam wrażenie że Samsung sprzedaje kicz po wyśrubowanych cenach ( cena za np. model 19" i FRC + 6 bitów !! - to już znane od dawna ) - tylko czemu ludzie to kupują skoro są inne propozycje z pełną paletą ? ..... hmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenek101 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Bo nie znają tych z pełną paletą, bo kupują to, co inni polecają... itd. Np. ja nadal nie wiem co kupić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...