Skocz do zawartości
LCC

Profesjonalne Symulatory Jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

no eh jeszcze niw eim ;)

a jakie gry wspolpracuja ze sprzeglem? :]

a poza tym na tej stronie pisze, ze jest to pod ps2 .. a mi chodzi o kompy ;)

ta tez podlaczysz do pieca. a gry: gtr, gtr2, gtl, lfs i pewnie jeszcze pare innych tytulow, ktore udaja symulator jak chociazby toca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy była już mowa o grze MAFIA, gdzie model jazdy jest całkiem realistyczny, a mamy normalny ruch uliczny łącznie z policją przechodniami itp. Gra doskonale współpracuje z kierownicami z ff, jest też możliwość ustawienia analogowego sprzęgła. Wbrew pozorom autka z lat trzydziestych nie odbiegają znacznie osiągami od współczesnego parku maszynowego, szczególnie polskich ulic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie bez jaj @Kucyk bo właśnie jak mnie naszło z symulatorem (chodzi o ruch uliczny, drogi za miastem i samo miasto) to pierwsze co pomyślałem to była właśnie Mafia. Ładna grafika, piękne i rozległe tereny za miastem, pełno samochodów, jazda autem dość powolna i przy tym realistyczna. Jeśli chodzi o symulację jazdy to na wysokim poziomie jak na takie gierki no i co najważniejsze REWELACYJNIE SIĘ JEŹDZI NA MOMO - co w innych grach typu NFS czy TOCA szkoda gadać. Więc Mafia jak najbardziej tak!

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bez jaj, Mafia? :?

Mafia swojego czasu była tak realistyczna jak symulatory z tamtej epoki :wink:

Mateusz a co do tych samochodów to mocno przesadziłeś tamte samochody by polonez objeżdżał jak chciał :wink: Dla przykłądu http://www.autocluster.com/id47.htm Nie wspominając o osiągach takich jak przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie ;]

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia swojego czasu była tak realistyczna jak symulatory z tamtej epoki :wink:

Mateusz a co do tych samochodów to mocno przesadziłeś tamte samochody by polonez objeżdżał jak chciał :wink: Dla przykłądu http://www.autocluster.com/id47.htm Nie wspominając o osiągach takich jak przyśpieszenie, prowadzenie i hamowanie ;]

Z drugiej strony taki kaszlak już by miał problemy z wszystkim w grze oprócz forda model T i A(z trudem) oraz ciężarówek :lol: No i zapomniałeś o bonusowych hotrodach, a te już mają osiągi całkiem przyzwoite :twisted2:

Zresztą można dorwać moda do mafii podmieniającego samochody na współczesne, jak znajdę linka to zapodam.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony taki kaszlak już by miał problemy z wszystkim w grze oprócz forda model T i A(z trudem) oraz ciężarówek :lol: No i zapomniałeś o bonusowych hotrodach, a te już mają osiągi całkiem przyzwoite :twisted2:

Zresztą można dorwać moda do mafii podmieniającego samochody na współczesne, jak znajdę linka to zapodam.

Ale z BMW to już raczej ich nie porównasz zwłaszcza jeśli chodzi o przyśpieszenie i prowadzenie się. Nawet co mocniejszy TD by sobie poradził z sportowymi samochodami z tamtej epoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no eh jeszcze niw eim ;)

a jakie gry wspolpracuja ze sprzeglem? :]

a poza tym na tej stronie pisze, ze jest to pod ps2 .. a mi chodzi o kompy ;)

DFP np też jest do PS2 a dziala jeszcze lepiej z PC

jak by ta kiera kosztował mniej niż 600zł to musiala by być u mnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie4 spytam gdzie mozna kupic cos takiego jak kieorwnica + pedaly + skrzynia biegow? :) zwykle sa tylko gaz i hamulec, a mi chodzi jeszcze o sprzeglo ;) no i czy gry by reagowaly na to, zeby rozsprzeglic samochod? :)

Jak mozna rozsprzeglic samochod ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFP np też jest do PS2 a dziala jeszcze lepiej z PC

jak by ta kiera kosztował mniej niż 600zł to musiala by być u mnie :D

Gdzie Ty te ceny DFP widziałeś? Zobacz to:

http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=2361

Chłopaki koniec z OFF TOPEM... nie do tego temat zakładałem.

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pozwoliłem sobie odgrzać temacik bo mam nockę zarwaną z TDU :)

Tak tak... gra mnie wsiorbała na maxa. Zapuściłem sobie klimatyczną muzę (swoją) w sam raz do kułka w rękach i robiłem obchód w około Oahu. Z modelu jazdy, grałem na kierce MOMO, grafiki i mojej duuuużej wyobraźni wnioskuję, że TDU można uznać za gierkę która w tej, a na pewno już w następnej odsłonie zbliży się do mojego wymarzonego symulatoru jazdy samochodem, po świecie (po Polsce?) np. do Babci po konfitury :) Prosty odcinek drogi szybkiego ruchu, wiatr we włosach, po prawej piękne, tonące w promieniach słońca żyto i opalające się krowy, muzyczka dająca kopa jak... i paczka osiemdziesiąt na zegarze. A w dłoni to co wyżej... Aaaa już to czuje Next TD :)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosty odcinek drogi szybkiego ruchu, wiatr we włosach, po prawej piękne, tonące w promieniach słońca żyto i opalające się krowy, muzyczka dająca kopa jak... i paczka osiemdziesiąt na zegarze.

A do kompletu: stado tirow na jednopasmowce, debile wyprzedzajacy na trzeciego, od czasu do czasu jakis PKS (patrz: stado tirow) albo dziadek w malczanie/poldolocie/fiacie 125p, dla ktorego 100km/h jest rekordem zyciowym przyprawiajacym o szybsze bicie serca :P Jako bonus: remont kluczowego odcinka/skrzyzowania - kilka kilometrow w tempie piechura.

A tak BTW: kółka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś uniwerek japoński

http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2005/0831/kyokai0714.mov

Honda

http://world.honda.com/motorcycle-technology/sim/

====

symulator czołgu

Steel Beasts Pro

http://www.steelbeasts.com/

Price : $125 US

=======

symulator 4x4 ?

była taka gra jakieś 3 lata temu w CD Action

nie pamiętam nazwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat :)

Czy kiedyś powstaną takie symulatry? Hmm... sadzę że już powstają - ot choćby wspomniany TDU. A za 10 lat?

Pozatym uważam,że każda "samochodówka" no prawie każda ;) uczy nieco techniki jazdy.

Nawet NFS Carbon oferuje sporą dozę realizmu. Oczywiście przy wykorzystaniu kierownicy :D

To że dodali obsługę sprzęgła pozytywnie mnie zaskoczyło. Do tej pory nie zetknąłem się z grą obsługująca sprzęgło.

W gtr nie grałem ;)

A na colinach i podobnych nauczyłem się "na żywo" np. zakręcać na ręcznym :D

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pozwoliłem sobie odgrzać temacik bo mam nockę zarwaną z TDU :)

Tak tak... [...]Aaaa już to czuje Next TD :)

Ja też sobie jadąc powoli według przepisów po wysepce pomyślałem "Cholera czuje się jakbym jechał na prawdę" jednak brakuję mi jeszcze do pełni szczęścia lepszego przestrzegania zasad przez AI jak i gdzie są wycieraczki i migacze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat :)

Czy kiedyś powstaną takie symulatry? Hmm... sadzę że już powstają - ot choćby wspomniany TDU. A za 10 lat?

Nawet NFS Carbon oferuje sporą dozę realizmu. Oczywiście przy wykorzystaniu kierownicy :D

To że dodali obsługę sprzęgła pozytywnie mnie zaskoczyło. Do tej pory nie zetknąłem się z grą obsługująca sprzęgło.

W gtr nie grałem ;)

A na colinach i podobnych nauczyłem się "na żywo" np. zakręcać na ręcznym :D

Nie wiem jak TDU (ale się domyślam), ale wszystkie wymienione przez ciebie gierki są symulatorem co najwyżej ... autka zabawki w rękach 5-latka. Realizmu jest tam tyle że obiekt na ekranie wygląda zgrubsza jak samochód i na tym koniec! Z kierownicą czy bez jest to czyste arcade, a z tym carbonem to już kompletnie mnie rozwaliłeś, gra ma najmniej realistyczną fizykę w historii serii NFS, nawet undergroundy biją go na głowę, co prawda podobny model jazdy, ale przynajmniej bez dodatkowych helpów :mur:

Za coś zbliżonego do symulatora można uznać NFS Porsche, lub TRD3 w trybie "symujacyjnym", no i wspomnianą MAFIĘ, która w tym zestawieniu wypada najlepiej.

Natomiast za pełno krwiste symulatory można uznać: LFS, RBR, GTR/2, Race, GTL itp. itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leze :| karbon jako sim i to na kierze :mur: ta gra nie radzi sobe sama ze soba a co dopiero mowic o wspolpracy z kierownica. bardzo realne jest wchodzenie w zakret 90* przy 200kph albo ruszanie lambo z gazem w podlodze bez problemow.

sprzeglo bylo juz w lfs, gtr, gtl, w gpl pewnie tez. do tego rfactor, race.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się,że NFS Carbon ma resztki realizmu, niemniej jednak ma :)

Oczywiście - nie można go porównać do colinów np.

Co do ruszania lambo - nowe po pierwsze mają napęd 4x4. A po drugie system przeciwpoślizgowy ASR. Można go właczyć lub wyłączyć. Ale jak jest włączony to koła nie buksują przy ruszaniu.

A co do współpracy z kierownicą - to u mnie świetnie współpracuje z moim logitechem wingman force GP.

Też duzo zależy od kierownicy. Jak jest g.... z wibracjami np. manta ;) to trudno o współpracę.

Niektórzy to chyba cudów oczekują ;) Takie rzeczy to tylko w erze :D

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się,że NFS Carbon ma resztki realizmu, niemniej jednak ma :)

Oczywiście - nie można go porównać do colinów np.

no colin tez jest symulatorem :|

jedyne co je laczy z sumulatorami to to, ze sa w nich samochody

Co do ruszania lambo - nowe po pierwsze mają napęd 4x4. A po drugie system przeciwpoślizgowy ASR. Można go właczyć lub wyłączyć. Ale jak jest włączony to koła nie buksują przy ruszaniu.

a nfsie poza asr masz jeszcze glued tires mode i magnes przytrzymujacy samochod do ziemi. skoro masz kierownice to zassaj demko rfactora, gtr'a lub gtl'a wylacz helpy i zobacz co znaczy symulator.

A co do współpracy z kierownicą - to u mnie świetnie współpracuje z moim logitechem wingman force GP.

Też duzo zależy od kierownicy. Jak jest g.... z wibracjami np. manta ;) to trudno o współpracę.

no faktycznie moje momo force jest do bani i w ogole be i fe czyba zmienie ja na cos lepszego ;) swietna wspolpraca ogranicza sie do tego, ze ja wykrywa i daje ustawic przyciski i pedaly??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honda ma symulatory we własnych ośrodkach szkolenia kierowców w różnych krajach

http://www.ssdcl.com.sg/simulator/honda_motorcar.asp

Dołączona grafika

http://www.ssdcl.com.sg/simulator/honda_motorcycle.asp

Dołączona grafika

Na tym zdjęciu widać symulator airbagu - używany w ośrodkach szkolenia kierowców w Singapurze

http://www.bbdc.sg/bbdc/xl/XL200_lite/midd...ild_montage.jpg

jak widzicie wszystko jest możliwe... a po zderzeniu będzie restart ? :)

Tutaj macie symulator z Tajlandii w ośrodku szkolenia Hondy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

===

tu macie kombinowany monitor

oczywiście to nie jest na prawdziwo...

http://colhumor-0.vo.llnwd.net/d1/ch6/9/9/...5d9a1fa4f53.jpg

===============

luty 2007

To co tym razem znalazłem przeszło moje oczekiwania.

Dołączona grafika

http://www.fcs-cs.com/racing

I tutaj film z jazdy tym cackiem (7,4):

http://www.appelsiini.net/~tuupola/misc/si...tor_700kbps.wmv

Edytowane przez kurdefelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Wiem ze nie do konca w temacie ale jesli jestes zainteresowany symulatorami to polecam nowy klub w krakowie przy ulicy skawińskiej 13.( PlayPlace ) Są tam dynamiczne i statyczne symulatory jazdy. Poki co na dynamiczych jest wlasnie rFactor - ale daje moc wrazen naprawde. reaguje na 90% ruchów samochodu w 3 osiach.. mają dograć jakies nowe symulatory ale poki co i tak polecam to co jest na ta chwile. naprawde niezla jazda:) Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi