Skocz do zawartości
Ulka

GeForce4MX 440, a TV OUT

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o informacje, w jaki sposób skonfigurować GeForce4MX 440 Prolink, aby wykorzystać wyjście TV OUT. Po podłączeniu przewodu z wejściem s-video do karty i euro do telewizora, karta wykrywa telewizor, ale nie przekazuje obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź w ustawienia karty, zawansowane, nview. Zaznacz klonowanie i daj zastosuj. Jeżeli tel. obsługuje ntsc i pal to to wszystko, jeżeli tylko pal to podświetl 2 ekran na niebiesko, prawym myszy i wybierz ekran, tam już się domyślisz co dalej.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wykożystać przejściówkę S-Video > Chinch, a następnie podepnij kabel Chinch > Euro. Telewizor będzie wykrywany nawet jak zewżesz wyjście S-Video, ja bym obstawiał na 100% na złe połączenie.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jaki masz telewizor, niektóre stare TV mogą tego nie obsługiwać (u mnie na jednym ze starycm TV jest wyświetlany czarno biały obraz choć normalnie telewizor jest kolorowy). Sprawdź czy nie dałaś za dużej częstotliwości odświeżania na telewizor. Obraz powinnaś zobaczyć na kanale AV. U mninie jest takich aż 5 więc jabys miała jakiś nowocześniejszy sprzęt sprawdź wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję wszystkim za ciepłe powitanie, chociaz przyznam, że czuję się jak kosmitka. Czy kobieta na tym forum to taki rarytas?

A teraz do rzeczy. Telewizor mam dość nowy z dwoma AV, kabel długości 5m, co raczej nie jest przeszkodą. Przy połączeniu S-video - chinch telewizor nie jest wykrywany.

P.S. Mam nadzieję, że zaakceptujecie moją obecność na forum.

Buziaczki dla wszystkich Pa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVTool Ulu sprawdz......... moze zadziala :)

dobrze mowi, dajcie mu chleba! ten programik czasem pomaga

Kabel 5 metrow to troche duzo, na pewno zaniza lekko jakosc (ktora jest nota bene dosc mierna).

ps naqium - pewnie cos zle ustawiles a nie telewizor za stary?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ula, bedziesz naszym pluszaczkiem :D:D:D

Zaglaskamy Cie, brakowalo nam kobiety na forum :D

Wracajac do problemu, w zakladkach jak juz dasz klonowanie to wejdz w ustawienia TV (kliknij prawym przyciskiem mychy i wybierz "Wybierz ekran". Tam jest zakladeczka: composite video, svideo i automatycznie. Poprobuj z tymi ustawieniami. Powinno dzialac przy composite video.

Jezeli to nie pomoze to moze w tych samych opcjach daj na format PAL B.

Jeszcze jedna mozliwosc. Jezeli masz dwa wejscia euro w TV to wsun wtyke do tego drugiego. Bo sa wejscia wuro w TV ktore nie rozpoznaja svideo i trzeba zrobic przejsciowke (ja tak wlasnie mam bo nie posiadam drugiego wejscia euro i bylem zmuszony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy połączeniu S-video - chinch telewizor nie jest wykrywany

Rozumiem że podpinasz przez przejściówkę chinch > euro, jeżeli tak to może kabel jest jednokierunkowy.

Po czym poznajesz że telewizor nie jest wykryty?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...